Ha jó napja van, ne kattintson! Neymar vagy CR ennyi perc alatt keresi meg az ön fizetését

Vágólapra másolva!
2017.08.30. 15:19
null
A KALKULÁTOR ELÉRÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Érdekes összeállítást mutatott be a BBC. A brit portálon megjelent egy kalkulátor, amellyel bárki könnyedén kiszámolhatja, saját jelenlegi fizetéséből mennyi idő alatt kereshetné meg ugyanazt az összeget, amennyit Neymar, Lionel Messi vagy éppen Cristiano Ronaldo keres – egyetlen esztendő alatt.

 

A KALKULÁTORT IDE KATTINTVA ÉRHETI EL!

Az oldalon felhasznált információk szerint a magyar éves bruttó átlagfizetés 2 973 400 Ft – ezzel kalkulálva 2546 év alatt kereshetnénk meg azt az összeget, amennyit Neymar egy év alatt hazavisz.

Más megközelítésből: ha időszámításunk előtt 529 óta keresnénk csaknem hárommillió forintot évente, mára kis híján megkerestük volna Neymar egyéves fizetését.

Másfajta gondolatmenettel is számolhatunk: kiderülhet az is, hány perc alatt keresi a kiválasztott sztár az általunk beírt összeget. Az átlagos heti magyar bruttó fizetést a PSG sztárja négy perc alatt keresné meg.

Neymar éves keresetéből egyébként 408 909 darabot lehetne vásárolni a nevével ellátott, 110 eurót (körülbelül 33 ezer forintot) érő mezéből a PSG ajándékboltjában.

A világ egyik, ha nem a legjobb női labdarúgója, a szintén brazil Marta 41 700 dolláros – átszámítva több mint 10 millió forintos – éves fizetését 1218-cal kellene megszorozni, hogy elérjük Neymarét. Döbbenetes különbség.

És végül, a leginkább hangulatromboló adat: a kalkulátor azt is kiszámolja, mennyit keres az általunk kiválasztott játékos – ameddig az oldalon böngészünk. Javasoljuk, éppen emiatt ne töltsenek el vele túl sok időt…

A KALKULÁTORT IDE KATTINTVA ÉRHETI EL!

Fontos még egyszer megjegyezni, hogy a kalkulátor adózás előtti összeggel, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet 2015-ös adataival számol. A mezeladások összege augusztusi, friss, a hivatalos honlapokról származó információ alapján került kiszámításra.

Neymar szinte elképzelhetetlenül magas összeget keres Párizsban (Fotó: AFP)
Neymar szinte elképzelhetetlenül magas összeget keres Párizsban (Fotó: AFP)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik