Francia foci: ezért nem szabad lenézni a Ligue 2 mezőnyét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.19. 09:08
null
Bese Barnabás egyike a Ligue 2 válogatott labdarúgóinak (Fotó: Twitter)
A francia labdarúgó-bajnokság második vonalában ötven olyan labdarúgó van, aki szerepelt már hazája válogatottjában. Még a franciák is képviseltetik magukat öt játékossal, de Bese Barnabás révén a magyarok is érdekeltek.

 

A L'Équipe összeállításából kiderül, hogy összesen öt olyan francia játékos szerepel a Ligue 2-ben, aki egykoron a válogatottban is megfordult.

A 36 éves Benoit Pedretti (Nancy) 2002 és 2005 között 22-szer játszott a nemzeti csapatban, az egykori Inter- és PSV-játékos, jelenleg az Ajaccióban szereplő Jérémie Bréchet még lyoni korszakában volt háromszor válogatott (2001–2003), míg Marvin Martin (Reims) a Sochaux-korszakban 15-ször lépett pályára (2011–2012). François Clerc (Ajaccio) szintén lyoni szereplése során volt 13-szor válogatott (2006–2008), az egykori PSG-középpályás Clément Chantome pedig 2012-ben egyszer, a Japán elleni barátságos mérkőzésen csereként kapott lehetőséget.

Kevesebb mint két héttel az átigazolási időszak vége előtt jelenleg 21 ország 50 válogatott játékosa szerepel a másodosztályban, Európát a már említett öt francia játékosok kívül a lengyel Damien Perquis (Ajaccio) és Ludovic Obraniak (Auxerre), az MTK-tól szerződtetett montenegrói Danijel Petkovics (Lorient), a fehérorosz Szergej Csernik (Nancy), illetve Bese Barnabás (Le Havre) képviseli.

A többi játékos afrikai, Algériából hatan, Marokkóból és Maliból egyaránt öten, míg Szenegálból és a Comore-szigetekről is négyen-játszanak.

A legrutinosabbnak a Paris FC 34 éves játékosa, Didier Ovono Ebang számít, aki eddig 106 alkalommal állt Gabon kapujában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik