Dárdaival is beszélt; végül ezért választotta a Benficát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.15. 15:52
null
Csoboth Kevin Nuno Gomessel (Fotó: Facebook)
Korábban beszámoltunk róla, hogy Csoboth Kevin, a magyar U-válogatott támadó Portugáliába szerződött. Nyáron profi szerződést ajánlott neki a Ferencváros, de nemet mondott a zöld-fehéreknek, majd Kozármislenyre került, az út pedig onnan vezetett Lisszabonba.

A Ferencváros hároméves profi szerződést szeretett volna kötni a játékossal, de így az is benne volt a pakliban, hogy a fővárosi együttes nem megfelelő ajánlat esetén nem engedné el. Így került képbe az NB II-es Kozármisleny – onnan könnyebbnek bizonyult az út külföldre.

Megkerestük Csoboth Kevint, aki elmondta, valóban profi szerződést ajánlott neki a Ferencváros, amit nem fogadott el. Az UEFA szabályzata kimondja, ha egy játékos külföldre szeretne szerződni, csak az után teheti meg, ha már betöltötte a 16. életévét. Kevin június 20-án ünnepelte a születésnapját, és mivel már 13 évesen is megfordult külföldön, most joggal bízott abban, hogy ismét megkeresik, és ajánlatot kap.

A fiatal magyar csatár elmondta, Franciaországból, Angliából és Németországból is kapott ajánlatot. Azt is elárulta, a Hertha is megkereste őt, sőt, Dárdai Pállal is beszélt, de végül Portugáliában kötött ki.

„Megkeresett a Benfica, hogy le szeretne igazolni, én pedig belementem. Úgy érzem, nagyon sokat fejlődhetek a csapatnál, hiszen számos jó játékos mellett kell megállnom a helyem, így a fejlődésre is minden esélyem megvan" – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Csoboth Kevin, aki úgy érzi, leginkább a védekezésén kell még javítania.

A NEYMAR STÍLUSÁT IDÉZŐ CSATÁR

Korábban cikket közöltünk az U16-os magyar korosztályról. Több fiatal labdarúgónkért is európai topklubok jelentkeztek be. A több utánpótláskorú játékost is képviselő Varga Norbert a Barcelona brazil klasszisához hasonlította Csoboth Kevint.

„Csoboth Kevin játéka engem egy kicsit Neymaréra emlékeztet. Láttam bajnoki meccsét, amikor úgy vitte végig a labdát az ellenfél térfelén, hogy három-négy embert is kicselezett, majd gólt lőtt. A védekezésben sokat kell fejlődnie, ezért van az, hogy az utánpótlás-válogatottban, ami a hazai utánpótlás-bajnokságot tekintve már jóval magasabb szint, sokszor csak csere, viszont csereként beállva is gólokkal segíti a csapatot. Nagyon gólérzékeny, és megvan az az itthon ritkaságnak számító képessége, hogy még sprint közben is tud gyorsítani. Hasonlóan például Dzsudzsák Balázshoz. A stílusát tekintve a Benficával jól döntött, ha nem törik meg a fejlődése és védekezésben is előre tud lépni, akkor akár klasszissá is válhat” – vélekedett a játékosügynök az MLSZ versenyrendszerében eddig 173 mérkőzésen 234 gólt jegyző támadóról.

Összefoglaló cikkünket az U16-os magyarok kelendőségéről itt olvashatja bővebben.


A 16 éves támadó – akinek Cristiano Ronaldo a kedvenc játékosa, de édesapja, az ifjúsági Európa-bajnok (1984), egykori élvonalbeli labdarúgó, Csoboth Róbert a példaképe – hároméves szerződést írt alá a lisszaboni klubbal.

Megkerestük Vincze Ottót, a játékos menedzserét is, aki elmondta, Kevin nagyon tehetséges, saját korosztályában kiemelkedő labdarúgó.

„Kevin egy külföldi akadémia ajánlatában bízott, vagy a honi felnőttfutballban szerette volna kipróbálni magát. Pécsi gyerekként a Kozármisleny megfelelő döntésnek bizonyult. Konkrét német ajánlata is volt, aztán egy utánpótlás-válogatott mérkőzésen a Benfica megfigyelői is szemet vetettek rá. Mérlegelt, gondolkodott, majd úgy döntött, megy – a saját fejlődését szem előtt tartva.

A tendencia is azt mutatja, hogy a legtöbb magyar gyerek külföldre szeretne menni. Ennek is megvan az oka, hiszen, amikor a fiatalok látják, hogy középszerű külföldieknek szavaznak bizalmat első osztályú klubok, ők is elgondolkoznak azon, hol tudnak többet fejlődni – külföldön vagy itthon" – tette hozzá Vincze Ottó.

A korábbi válogatott középpályás elmondta azt is, hogy ha a magyar klubok nem tudnak vonzó körülményeket, ideális jövőképet teremteni a fiatal játékosok számára – és itt elsősorban az ő fejlődésükre gondolt –, ne csodálkozzunk azon, ha sokkal kecsegtetőbb egy külföldi ajánlat a számukra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik