Hollandia: sokkoló hír, Johan Cruyff tüdőrákos

Vágólapra másolva!
2015.10.22. 09:14
null
Johan Cruyffnél tüdőrákot diagnosztizáltak (Fotó: archív)
Sokkoló hírt repített világgá a Radio Catalunya, illetve a Mundo Deportivo: tüdőrákot diagnosztizáltak a holland labdarúgás legendájánál, Johan Cruyffnál.

A katalán rádió szerint múlt hét kedden kapta meg Cruyff a diagnózist. A 68 éves, játékosként és edzőként is legendává váló holland szakemberen további vizsgálatokat végeznek el orvosai, hogy pontosabb képet kapjanak daganatos betegségéről.

Cruyff egészen fiatal kora óta erős dohányos volt, de 1991-es szívműtétje miatt felhagyott szokásával, és ejtette a cigarettát, nyalókára „cserélve” azt, az orvosai ugyanis a műtét előtt figyelmeztették, ha folytatja a dohányzást, hamarosan meghal.

Csütörtök kora délután Cruyff szóvivője, Carole Thate megerősítette a diagnózis tényét, de további részleteket nem közölt.

Az FC Barcelona is közleményt adott ki az ügyben: a klub jókívánságait a gazdasági ügyekért felelős alelnök, Susana Monje tolmácsolta. Cruyff korábbi játékosa, Ruud Gullit a közösségi oldalán üzent az edzőnek: „Tudom, hogy nagy harcos vagy! Sok csatát megnyertél, ezt is meg fogod!”

Johan Cruyff az Ajax színeiben játékosként háromszor nyert BEK-et, az Aranylabdát szintén háromszor kapta meg, a válogatottal világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki bronzérmes volt. Az FC Barcelona vezetőedzőjeként ugyancsak ünnepelhetett BEK-győzelmet.

Ebben az időszakban, 1991-ben koszorúérmûtéten esett át, s azután felhagyott a dohányzással. Edzőként legutóbb 2009 és 2013 között tevékenykedett, amikor a katalán válogatottat irányította.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik