Brazília: Manapság két-három Aranylabdát nyernék – Rivaldo

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.28. 20:55
A brazil válogatottal 2002-ben világbajnokságot nyerő Rivaldo szerint a labdarúgás színvonala jócskán visszaesett az utóbbi 15 évben. Úgy véli, ha ma lenne karrierje csúcsán, két-három Aranylabdát is nyerne.

 

 

Rivaldo gyűjteményéből az Aranylabda sem hiányzik, de „csak” egyszer, 1999-ben kapta meg a díjat. Szerinte azért, mert az ő korában jóval magasabb szinten játszották a futballt.

„Ha most lennék csúcsformában, bárkivel fogadni mernék, hogy kétszer-háromszor is a világ legjobb játékosává választanának – nyilatkozta Rivaldo a Globo Esporte-nak. – Abban is biztos vagyok, hogy idényenként ötven gólt szereznék.”

Rivaldo már a 44. életévét tapossa, de nemrég visszatért, sőt két hete ő és a fia, Rivaldinho is gólt szerzett a Mogi Mirim színeiben a Macaé elleni bajnokin. Saját gólcsúcsát a 2000–2001-es szezonban jegyezte, amikor 34-szer volt eredményes a Barcelona színeiben. Az ötven góltól tehát messze elmaradt, de csak azért, mert akkoriban sokkal magasabb volt a színvonal – szerinte legalábbis.

„A futball nagyon megváltozott – folytatta a 74-szeres brazil válogatott támadó középpályás. – Régebben sokkal magasabb volt a színvonal, Brazíliában és a világ többi részén is, mint például Spanyolországban vagy Olaszországban. Láthatjuk, milyen gyenge a futball manapság, amikor Messi és Cristiano Ronaldo, napjaink két legjobbja ötven gólig jut a bajnokságban. Ez mutatja a színvonal csökkenését. Még a világ legjobbjának sem kellene harmincnyolc mérkőzésen ötven gólt szereznie.”

Rivaldo úgy tervezi, hogy decemberben végleg visszavonul, amint véget ér a brazil másodosztályú bajnokság. A Mogi Mirim – amelynek Rivaldo az elnöke – a 17. helyen áll a Série B-ben, három pontra a bennmaradást jelentő 16. helytől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik