Modric ismét a pályán 4 hónapos kihagyás után?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.07. 10:34
null
Luka Modric (fehérben) visszatérésének az ellenfelek védői biztosan nem örülnek (Fotó: Reuters, archív)
FA-kupa-meccsek, elmaradt és „rendes” bajnoki találkozók színesítik az európai futballvíkend első játéknapját. Pályán a Bayern München, a Wolfsburg, a Milan, valamint a Real Madrid. A blancók a Király-kupa döntőjébe frissen bejutó Athletic Bilbaóhoz látogatnak este, amelynél kiköszörülnék a Villarreal elleni múlt heti csorbát (1–1). Topliga-beharangozónk.

SPANYOLORSZÁG

Várhatóan nem lesz könnyű dolga a Real Madridnak Bilbaóban a Primera División 26. fordulójában, az Athletic ugyanis mindig veszélyes ellenfélnek számít a San Mamésben, mi több, a baszkok most duzzadnak az önbizalomtól. Egyfelől nyerni tudtak az utóbbi két bajnokijukon, másfelől meg olyat tettek a héten, amire a Real – címvédőként – sem volt képes: bejutottak a Spanyol Kupa fináléjába (a Madrid már korábban elvérzett a sorozatban). Ráadásul a „fehérek” botlottak az elmúlt bajnoki fordulóban, odahaza képtelenek voltak megverni (1–1) a Villarrealt, amiért muszáj lenne ma kiköszörülniük a csorbát.

„Nehéz mérkőzésre számítok. A Bilbao odahaza mindig mezőnyfölényt harcol ki, ezért nekünk kell kezdeményezőbbnek lennünk szombaton. Az első pillanattól kezdve maximális fordulatszámon kell teljesítenünk, különben megint úgy járhatunk, mint a Villarreal ellen. Így vagy úgy, de három pontot kell szereznünk” – fogalmazott szigorúan Carlo Ancelotti, aki az ősszel 5–0-s győzelemre vezette övéit a Bernabéuban.

A kiszivárgott információk szerint az olasz tréner csak egy poszton gondolkodik még az összeállítást illetően: elképzelhető, hogy Lucas Silva helyett Sami Khedirát vagy Asier Illaramendit vezényli a középpályássorba. A többi tíz poszton ugyanaz lesz a felállás, mint az utóbbi három találkozón. Az is megeshet, hogy csaknem négy hónapos kihagyás után ismét láthatjuk Luka Modricot, aki csereként kaphat lehetőséget a vendégeknél.

A Bilbaónál biztosan lesz változás, hiszen eltiltás miatt nem játszhat a gárda egyik erőssége, a védekező középpályás, Mikel San José. Aymeric Laporte ugyanakkor visszatérhet a védelem tengelyébe azt követően, hogy betegsége miatt kihagyta az utóbbi két bajnoki összecsapást.

A vasárnapi menü részeként a Barcelona a Rayo Vallecanót látja vendégül, az Atlético Madrid pedig a Valenciát fogadja.

NÉMETORSZÁG

Szalai Ádám, a Hoffenheim támadója a Kicker szerint a kezdőcsapatban kaphat helyet korábbi csapata, a Schalke ellen szombaton. Hozzá kell tenni azonban: a mértékadó szaklap sokszor melléfog a kezdő tizenegyek megtippelésekor. Szalai először tér vissza Gelsenkirchenbe az után, hogy az előző szezonban a Schalke játékosa volt.

A csatárnak nemigen megy mostanában a játék, nem úgy a liga másik magyar labdarúgójának, a Hamburg középpályásának. Stieber Zoltán nagyszerű formába lendült az elmúlt hetekben, háromszor talált be a legutóbbi öt bajnokiján – jóllehet jobban örülne, ha a gólok helyett a győzelmeket számlálná a hamburgiakkal. A HSV a Dortmundot látja vendégül, és Stieber minden valószínűség szerint kezd a 15. helyezett hazaiaknál, akiknek meggyűlhet a bajuk a Bundesligában egyhuzamban négyszer nyerő és már tizedik helyen álló Borussiával.

A tabellát vezető Bayern München, Wolfsburg kettős tagjai közül a bajorok Hannoverben, a „farkasok” meg Augsburgban vizitálnak. Utóbbi helyszínen izgalmas összecsapásnak nézünk elébe, az egykori Hanza-városban ellenben aligha borul a papírforma: a 96-osok még nyeretlenek tavasszal.

Aki kíváncsi arra, hogy Arjen Robben milyen rekorddöntésre készül a Bayern színeiben Hannoverben, az kattintson IDE!

ANGLIA

Mindössze egy Premier League-mérkőzést rendeznek ezen a hétvégén, a 27. forduló elhalasztott Queens Park Rangers–Tottenham Hotspur találkozóját (ha a Spurs nyer, a 6. helyre lép előre, a kieső helyen álló QPR pedig beéri pontszámban a jelenleg 17. Aston Villát, ha győz), merthogy kupanapok következnek, már a negyeddöntőnél tartanak az FA-kupában.

A legjobb nyolc között még három alsóbb osztályú együttes van versenyben, a harmadik vonalbeli Bradford, valamint az egyaránt másodosztályú Reading és Blackburn. Előbbi kettő éppen egymással meccsel ma a megelőző két fordulóban a Chelsea-t és a Sunderlandet búcsúztató City otthonában, míg a Rovers a Liverpool vendégeként lép pályára vasárnap. A Blackburn hatszoros FA-kupa-győztesnek vallhatja magát, igaz, meglehetősen régen, 1928-ban nyert legutóbb, az egyszeres győztes Bradford pedig még régebb – 1911 – óta vár az újabb diadalra a sorozatban. A Reading? A „királyok” (The Royals) még sohasem játszottak finálét 144 (!) éves fennállásuk során, az elődöntőbe is csak egyszer jutottak be, még 1927-ben.

A másik szombati mérkőzésen az Aston Villa a West Bromwich Albiont fogadja, a negyeddöntő záró összecsapása pedig a hétfő esti Manchester United–Arsenal csúcsrangadó lesz. A csúcsrangadó elnevezés egyáltalán nem túlzás, hiszen utóbbi két gárda az FA-kupa történetének két legeredményesebb alakulata a maga 11-11 elsőségével, illetve 18-18 döntőbeli szereplésével!

OLASZORSZÁG

A papírforma szerint hazai sikerek várhatók a szombati mérkőzéseken a Serie A-ban, bár a Verona jobban megnehezítheti a bajnokságban szenvedő Milan életét, mint a kiesés elől menekülő Cagliari a nemzetközi kupás helyre törő Sampdoriáét.

A Milannak olyannyira nem megy, hogy helyi sajtópletykák szerint máris felvetődött az edzőváltás gondolata a csapatnál – amit Filippo Inzaghi vezetőedző azon melegében cáfolt is.

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
27. FORDULÓ

16.00 Queens Park Rangers–Tottenham (tv: Digi Sport1)

ANGLIA, FA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

13.45 Bradford–Reading (tv: Sport2)
18.30 Aston Villa–West Brom

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
24. FORDULÓ

15.30 Schalke–Hoffenheim
15.30 Augsburg–Wolfsburg
15.30 Hannover 96–Bayern München (tv: Eurosport2)
15.30 Freiburg–Werder Bremen
15.30 Hamburg–Borussia Dortmund
18.30 Mainz–Borussia Mönchengladbach (tv: Eurosport2)

OLASZORSZÁG, SERIE A
26. FORDULÓ

18.00 Sampdoria–Cagliari (tv: SportKlub)
20.45 Milan–Hellas Verona (tv: Digi Sport1)

SPANYOLORSZÁG, LA LIGA
26. FORDULÓ

16.00 Deportivo La Coruna–Sevilla
18.00 Athletic Bilbao–Real Madrid (tv: Sport2)
20.00 Elche–Almería
22.00 Granada–Málaga (tv: Sport2)

FRANCIAORSZÁG, LIGUE 1
28. FORDULÓ

17.00 PSG–Lens (tv: Digi Sport2)
20.00 Bastia–Nice
20.00 Caen–Bordeaux
20.00 Evian TG–Monaco (tv: SportKlub)
20.00 Reims–Nantes
20.00 Rennes–Metz

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik