Skócia: ismét bajnok, újabb osztályt ugrik a Rangers

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.12. 22:48
null
Lee McCulloch igazi kapitány módjára vezette bajnoki címig a Rangerst (Fotó: Action Images)
Az Airdrieonians elleni, hazai pályán aratott 3–0-s győzelmével a Rangers 28 forduló után biztossá tette bajnoki címét a skót harmadosztályban, ezzel feljutott a Championshipbe.

 

A Rangers egyedüliként veretlen az összes profi skót futballcsapat közül, 26 győzelem mellett mindössze kettőt adott döntetlenre, a gólkülönbsége pedig +73-at mutat, a tabellát 26 ponttal vezeti a Dunfermline Atheltic előtt. Mindezek ellenére egyébként Ally McCoist menedzser éles kritikáknak volt kitéve az elmúlt napokban, több szurkoló a lemondását követelte, mivel a negyedosztályú Albion Rovers ellen csak döntetlent játszottak a glasgow-iak a Skót Kupában.

Ha hinni lehet a statisztikáknak, Skóciában ilyen gyorsan még egyik csapat sem nyert bajnoki címet: a Rangers nyolc fordulóval a pontvadászat vége előtt ünnepelhet.

Az Airdrieonians ellen a csapat szurkolói már a kezdő sípszó előtt a „Bajnokcsapat, bajnokcsapat!” felkiáltással és a „Feljutottunk, feljutottunk!” rigmussal fogadták kedvenceiket az Ibrox Stadionban. A csapatkapitány, Lee McCulloch már az első félidőben triplázott a 41 343 néző előtt: a 3. és a 21. percben tizenegyesből, a 41. percben akcióból is betalált, így a második félidő valóságos fiesztahangulatot hozott.

A Rangers a klub csődbe jutása után a 2012–2013-as szezont a negyedosztályban kezdte, ám két idény alatt két osztályt ugorva a következő kiírásban már a másodosztályban rajtolhat.

SKÓT LEAGUE ONE (HARMADOSZTÁLY)
28. FORDULÓ

Rangers– Airdrieonians 3–0
Az élcsoport: 1. Rangers 80 pont (már bajnok), 2. Dunfermline Athletic 54, 3. Stanraer 45

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik