A Milan olyan, mint az MU; a Real bizonyított; Wenger: Miért ne?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.29. 09:15
null
Wenger nem adja fel (Fotó: Reuters)
A hétközi fordulók után szombaton is harcba szállnak Európa legjobb futballcsapatai. Angliában kora este Arsenal–Manchester City rangadót rendeznek, Németországban már bajnokként léphet pályára a Bayern München, a Primera Divisiónban pedig továbbra is küzd a dobogó legfelső fokáért az Atlético Madrid, Barcelona, Real Madrid hármas. Topliga-beharangozó.

 

ANGLIA, PREMIER LEAGUE

Az angolok jó szokásukhoz híven 13.45-kor a Premier League-ben már útjára indítják a labdát, most Manchester United–Aston Villa mérkőzéssel kezdődik a napi program. A „vörös ördögök” nincsenek könnyű helyzetben, hiszen a Villa ellen mindképpen nyerniük kell, ha életben akarják tartani az „El-álmaikat”.

David Moyeséknak meg is van az esélyük a javításra, hiszen előző hat bajnokijukon le tudták győzni Paul Lambert együttesét.

Tüntetni akarnak? Szívük joga!
David Moyestól megkérdezték, hogy mi a véleménye arról a hírről, amely szerint elégedetlen MU-szurkolók egy csoportja repülőt akar bérelni, hogy a gép az Aston Villa elleni bajnoki előtt egy Moyes-ellenes üzenetet vigyen az Old Trafford fölé. AZ MU MESTERÉNEK VÁLASZA ITT»

„Két borzasztóan nehéz meccs vár ránk a BL-ben a Bayern München ellen, most azonban nem szabad ezzel foglalkoznunk, a hétvégén ugyanis még egy bajnokit le kell játszanunk, és mindent megteszünk, hogy hozzánk méltó módon zárjuk a bajnokságot” – mondta Wayne Rooney.

A 16 órás nagyüzem után kora este igazi rangadó vár ránk, az Arsenal a Manchester Cityt fogadja, és Arsene Wenger továbbra sem hajlandó lemondani a bajnoki címről.

„Nincs mese, nem hibázhatunk. Mindenki arról beszél, hogy az Everton kezd a nyakunkra mászni, és akár lejjebb is csúszhatunk. De kérdem én, miért ne lehetne, hogy összeszedjük magunkat, és mi fogjuk be az előttünk lévő csapatokat? Rengeteg minden történhet még az utolsó néhány forduló alatt, csak rajtunk múlik, hogy bajnokok leszünk-e. Nem adjuk fel” – mondta az „ágyúsok” menedzsere, aki hamar feledtetné az 1000. mérkőzésén elszenvedett hatalmas „Chelsea-pofont”.

Isco szerint a blancók voltak már sokkal rosszabb helyzetben is (Fotó: Reuters)
Isco szerint a blancók voltak már sokkal rosszabb helyzetben is (Fotó: Reuters)

SPANYOLORSZÁG, PRIMERA DIVISÓN

A hétközi forduló teljesen átrendezte a spanyol tabellát, az Atlético az élre állt, míg az eddigi éllovas Real Madrid a Sevillában elszenvedett vereségével lecsúszott a harmadik helyre.

CR-nek nem fáj a lába – vagy mégis?
„Cristiano rendesen edz, nincs semmiféle problémája, szombaton játszani fog – reagált Carlo Ancelotti az újságírók témafelvetésére, majd elismerte, nem teljesen légből kapott a feltételezés. BŐVEBBEN ITT»

„Erre mi sem számítottunk, nem így terveztük. Ez a vereség mindent összezavart, de ez itt a Real Madrid, ettől még nem fogunk összeomlani. Voltunk már sokkal rosszabb helyzetben is, a hatpontos hátrányt is le tudtunk dolgozni, és bizonyítottuk, hogy nem szabad leírni minket. Tudom, hogy képesek vagyunk beérni a riválisokat” – mondta a Rayo Vallecano elleni szombati összecsapás előtt Isco, aki vélhetően már a sérüléséből felépülő Crisitano Ronaldóval futhat ki a pályára a kisebb madridi csapat ellen.

Az éllovas Atléticóra és a Barcelonára sem vár könnyű feladat, a „matracosok” a mostanában remekül futballozó Athletic Bilbaóhoz látogatnak, míg a gránátvörös-kékek a városi rivális Espanyol ellen szeretnék begyűjteni a három pontot.

Seedorf (jobbra) szerint a Milan most olyan, mint a Manchester United (Fotó: Reuters)
Seedorf (jobbra) szerint a Milan most olyan, mint a Manchester United (Fotó: Reuters)

OLASZORSZÁG, SERIE A

Clarence Seedorf, az AC Milan vezetőedzője elismerte, hogy a klub vezetőivel nemrég leült beszélgetni, és új feladatot kapott a szezon hátralévő részére.

„A klubnál leszögezték, már csak egyetlen célunk van ebben a szezonban, kijutni az európai porondra. Sajnos rengetegen vannak előttünk, akiknek hasonlóak a céljaik, de bizakodóak vagyunk. Az érkezésem óta már a következő évadra koncentrálunk, nehéz helyzetben vagyunk, kicsit olyanok vagyunk, mint Angliában a Manchester United. Nem tudok mást mondani, türelemre van szükségünk” – jelentette ki a milánóiak vezetőedzője, aki szombaton a Chievo ellen vezetheti együttesét.

Klopp a Realnak is üzenne (Fotó: Reuters)
Klopp a Realnak is üzenne (Fotó: Reuters)

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA

A Bayern München a hét közben 3–1-re legyőzte a Herthát, ezzel eldőlt, hogy egymás után másodszor, a Bundesliga 1963-as megalapítása óta 23. alkalommal, összességében 24-edszer elhódítja a német bajnoki címet. Az viszont még kérdéses: ki lesz az ezüstérmes? A Dortmund, Schalke, Leverkusen trióból bármelyik csapat befuthat még a második helyre.

Guardiola áldás a Bayernnek
Karl-Heinz Rummenigge szerint Josep Guardiola vezetőedző áldás a Bayern München számára. A NYILATKOZAT ITT»

„Messze van még a Real Madrid elleni BL-meccsünk, de hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy nem gondolunk a szerda estére. Kritikusak vagyunk magunkkal szemben, tudjuk, hogy sok hibát elkövettünk a szezonban. A hétvégi bajnoki a Stuttgart ellen remek alkalom arra, hogy a szurkolóinknak, a madridiaknak és magunknak is megmutassuk újra, velünk számolni kell” – mondta Jürgen Klopp, a dortmundiak vezetőedzője a Bildnek.

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
32. FORDULÓ
13.45:
Manchester United–Aston Villa (Tv: Digi Sport2)
16.00: Crystal Palace–Chelsea (Tv: Digi Sport1)
16.00: Southampton–Newcastle United
16.00: Stoke City–Hull City
16.00: Swansea City–Norwich City
16.00: West Bromwich Albion–Cardiff City
18.30: Arsenal–Manchester City (Tv: Digi Sport1)

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
28. FORDULÓ
15.30:
Bayern München–Hoffenheim
15.30: Bayer Leverkusen–Braunschweig
15.30: Mainz–Augsburg
15.30: VfB Stuttgart–Borussia Dortmund (Tv: Eurosport2)
15.30: VfL Wolfsburg–Eintracht Frankfurt
18.30: Freiburg–Nürnberg (Tv: Eurosport2)

OLASZORSZÁG, SERIE A
31. FORDULÓ

18.00:
Bologna–Atalanta
20.45: Milan–Chievo (Tv: Digi Sport1)

SPANYOLORSZÁG, PRIMERA DIVISIÓN
31. FORDULÓ
16.00:
Espanyol–FC Barcelona (Tv: Sport2)
18.00: Celta Vigo–Sevilla
20.00: Athletic Bilbao–Atlético Madrid (Tv: Sport2)
22.00: Real Madrid–Rayo Vallecano (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik