Felkészülés: most nem kapott gólt, és nyert is a Milan - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.01. 20:07
null
A tartalékos AC Milannak egy villanás elég volt a győzelemhez. (Fotó: Action Images)
Az elődöntőben a Manchester Citytől 5–3-s vereséget szenvedő olasz AC Milan javított, és egygólos győzelmet aratott a brazil Sao Paulo felett a müncheni négycsapatos Audi-kupa bronzmérkőzésén.

A továbbra is meghatározó játékosai nélkül felálló AC Milan a mérkőzés első percétől kezdve támadó szellemben lépett fel a kontrajátékra berendezkedő Sao Paulóval szemben, ám gördülékeny akciókat egyik oldalon sem vezettek a csapatok. Mindkét kapu előtt egy bizonytalanság után alakult ki az első helyzet, előbb a brazilok kapusa, Denis hasa alatt csorgott át a labda – ám az egyik védő tisztázni tudott –, majd az olaszok belső védője, Jherson Vergara cselezett utolsó emberként, és hozta helyzetbe az ellenfél támadóját, ám Marco Amelia végül megmentette társát Massmiliano Allegri edző haragjától. Az első negyedóra után a csapatok bátrabb játékot vállaltak fel, így mindkét oldalon adódtak ígéretes helyzetek, lövések, de gólt nem láthattak a nézők az első félidőben.

A szünetben végrehajtott több csere a Milan szakvezetőjének sikerült jobban, ugyanis a Stephan El Shaarawy helyére beálló Kingsley Boatengnek nem kellett sok a vezető gól megszerzéséhez. 1–0 A támadót a brazil védők szorításában ugratták ki, ám kicsit balról kisodródva, hat méterről sikerült kapura tennie a labdát, amely a kapus lába között gurult be a hálóba. A brazilok bár mindent megtettek az egyenlítés érdekében, nem sikerült gólt szerezniük, így az olaszok szerezték meg a harmadik helyet a müncheni négycsapatos tornán, az Audi-kupán.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI TORNA
AUDI-KUPA, HARMADIK HELYÉRT
AC MILAN (olasz)–SAO PAULO (brazil) 1–0 (0–0)

MILAN:
Amelia – Pacifico, Zaccardo, Vergara, Emanuelson – Poli, Cristante, Nocerino – Niang, Petagna, El Shaarawy.
Csere:
Abbiati, Gabriel, Muntari, Boateng, Traorè, Constant, De Jong, Iotti, Pinato, Antonini, Kingsley Boateng.
SAO PAULO:
Denis – Douglas, Edson Silva, Lucao, Reinaldo – Rodrigo Caio, Ganso, Lucas Evangelista, Maicon – Aloisio, Silvinho.
Csere:
Rogerio Ceni, Toloi, Wellington, Jadson, Ademilson, Osvaldo, Roni, Fabricio, Farias, Renan Ribeiro, Schmidt.
G: K. Boateng 52.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik