Felkészülés: Szalai és a búcsúzó Raúl is két gólt lőtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.27. 19:29
null
Szalai és Farfán négy gólt hozott össze (Fotók: schalke04.de)
Raúl végleg elköszönt a Schalke labdarúgócsapatától, a tiszteletére szervezett szombati búcsúmérkőzésén pedig kétszer is betalált jelenlegi csapata, a katari al-Szadd ellen. Szintén duplázott a királykékeknél Szalai Ádám, Jefferson Farfán és Klaas-Jan Huntelaar. A vége 9–0 lett.


Raúl csak két idényt töltött a Schalkénál, de hogy ezalatt mennyire megszerették a gelsenkircheni klub hívei, azt a szombati búcsúmérkőzésén is megtapasztalhatta. A Veltins-Arena már a meccs előtt az ő nevétől zengett, és egy kisfilmet is levetítettek, amely a legszebb schalkés megmozdulásait elevenítette fel. Az ünnepi hangulatról aztán már a német alakulat jelenlegi játékosai gondoskodtak, különösképp Szalai Ádám és Jefferson Farfán. Mindkét játékos duplázott ugyanis, ezzel 4–0-ra vezetett a hazai gárda a szünetben.

Raúl láthatóan jól érezte magát
Raúl láthatóan jól érezte magát

A második félidőre sort cserélt Jens Keller vezetőedző, mezt váltott Raúl, Szalai helyét pedig Huntelaar vette át. A gólparádét a friss emberek folytatták, a holland csatár második találatával már 7–0-ra vezetett a Schalke. A végeredmény azonban 9–0 lett, mivel Raúl is eredményes volt kétszer: először Julian Draxler egyszerre pimasz és szenzációs passza után passzolt közelről a kapuba, másodszor pedig az általa kiharcolt büntetőt értékesítette. Ekkor már a pályán tartózkodott Christoph Metzelder is, akit amolyan meglepetésként hívtak meg a mérkőzésre.

A 86. percben lecserélték Raúlt, mégpedig a fiai, ők tartották fel ugyanis a negyedik játékvezető helyett az elektromos táblát. A klub korábbi 7-esét a mostani 7-ese, a 17 éves Max Meyer váltotta. Ekkor, no meg a találkozó után is megtapsolhatták még egyszer a Schalke-drukkerek spanyol kedvencüket, aki az északi kanyarnál együtt énekelt velük.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SCHALKE (német)–AL-SZADD (katari) 9–0 (4–0)
Gelsenkirchen, 61 973
néző.
SCHALKE: Fährmann – Höger (Ucsida, a szünetben), Matip (Ayhan, a szünetben), Santana (Höwedes, a szünetben), Fuchs (Hoogland, a szünetben) – Jones (Goretzka, a szünetben), Neustädter (Barnetta, a szünetben) – Farfán (Bastos, a szünetben), Pukki (Raúl, a szünetben, Meyer, 86.), Clemens (Draxler, a szünetben) – Szalai (Huntelaar, a szünetben, Metzelder, 68.)
AL-SZADD: Naim (Schipmann, 62.) – Almahdi, Schorch, Nabil (Kamal, 71.), al-Hamad – Belhadzs, Hidir (Meier, 62.), Aszad (Szenhadzsi, 62.), Leandro (Oliveira, 68.) – Niang (Mohammed, 13.), Raúl (Kamal, a szünetben)
G: Farfán (3., 31. – az elsőt 11–esből), Szalai (8., 25.), Huntelaar (56., 60.), Goretzka (59.), Raúl (64., 71. – a másodikat 11–esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik