Eurofutball: ritka nagy dráma a 80. és a 93. perc között

Vágólapra másolva!
2013.03.12. 00:28
Ritkán látható hajrában győzte le a vendég Guimaraes a Setúbalt (3–2) a portugál labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának hétfő esti mérkőzésén.

A két Vitória meccsén úgy tűnt, nyugodt lesz a végjáték, hiszen 2–0-ra vezetett a vendég Guimaraes. Tíz perccel a vége előtt azonban Douglas Jesús, a vendégcsapat kapusa piros lapot, a Setúbal pedig 11-est kapott.

Bár a büntetőt Preto, a sebtében beküldött fiatal cserekapus kivédte, a szögletet követően Ariza Makukula fejjel szépített, sőt három perc múlva Pedro Santos egy megpattanó lövéssel ki is egyenlített. Hogy mégis az emberhátrányban lévő vendégeké lett a három pont, arról Amido Baldé gondoskodott egy éles szögből leadott lövéssel – a 93. percben. TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!

IZRAEL. Hrepka Ádám nélkül kapott ki 2–1-re a Bnei Jehuda az Asdod vendégeként. Az alapszakaszt lezáró hétfői meccsnek nem volt extra tétje, Hrepkáék már korábban biztossá tették, hogy a hatcsapatos felsőházban szerepelnek a rájátszásban. TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!
ROMÁNIA. Bár a gólokra a 86. és a 95. percig várni kellett, hétfőn is nyert a Dinamo; a Concordia elleni 2–0 a belelendülő bukarestiek sorozatban harmadik győzelme volt. TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!
GÖRÖGORSZÁG. A Panioniosz értékes 1–0-s győzelmet aratott hétfőn az Atromitosz ellen, még elérhető számára a BL-ért következő négycsapatos (2-5.) rájátszás. TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!
TÖRÖKORSZÁG. Négyfordulónyi vesszőfutás után pontot szerzett a sereghajtó Mersin; a honosított brazil veterán, Mert Nobre büntetőből elért gólja a dobogó felé kacsingató Kaismpasát fosztotta meg két értékes ponttól (1–1). TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!
DÁNIA. A címvédő Nordsjaelland sorozatban a harmadik idegenbeli bajnokiján maradt győzelem nélkül, hétfőn a Midtjylland otthonában hagyott ott két pontot (1–1). TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!
LENGYELORSZÁG. Öt forduló óta tartó nyeretlenségének vetett véget a Lechia a Kielce hétfői 3–2-es legyőzésével. TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik