Mancini: Adebayor maradjon nyugton az Arsenal ellen!

Vágólapra másolva!
2010.10.24. 12:35
null
Adebayor megint korábbi csapata ellen léphet pályára (Fotó: Action Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság mai rangadója előtt Roberto Mancini, a Manchester City menedzsere figyelmeztette támadóját, Emmanuel Adebayort, hogy maradjon nyugodt volt csapata, az Arsenal ellen. A Serie A-ban az Inter a Sampdoriát fogadja, és Rafa Benítez kijelentette, ő nem fog úgy reklamálni a játékvezetőnél, mint elődje, José Mourinho.

PREMIER LEAGUE

Az angol bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján az Arsenal a Manchester Cityvel mérkőzik. Arsene Wenger, az „ágyúsok” menedzsere úgy véli, hogy a bajnokság egyik esélyesével csapnak össze a City of Manchesterben.

„Természetesen a City a bajnoki cím egyik esélyese, mivel a befektetési ciklus elején vannak, amelynek még nem értek a végére, ezért komolyan számolni kell velük. Eleinte nem voltak ugyanazon a szinten, mint a nagy klubok, de most már futballtudásban is hasonlóak, így vonzóak a játékosok számára. Tudom, mennyit fizettek a mi játékosainkért. De nem irigylem Roberto Mancinit, neki is megvannak a maga problémái” – mondta Wenger, aki szerint Wayne Rooneyval azért is hosszabbított a Manchester United, hogy a városi rivális ne vegye meg a támadót.

Roberto Mancini, a Manchester City menedzsere figyelmeztette támadóját, Emmanuel Adebayort – aki tavaly büntetést kapott gólöröméért az Arsenal ellen –, hogy maradjon nyugodt a korábbi csapata elleni meccsen.

„Jobban teszi, ha nyugton marad – mondta Mancini Adebayorról. – Nagyon nehéz lesz az Arsenal elleni meccs, mivel ha a londoniak jól játszanak, talán ők a legjobbak a ligában. Nem tudom, hogy van esélyünk harcba szállni a bajnoki címért, az Arsenal már régóta így játszik együtt.”

A szerződését a Manchester Uniteddel 2015-ig meghosszabbító Wayne Rooney bokasérülés miatt nem lép pályára ma a Stoke ellen, de valószínűleg ezúttal nem tesz majd olyan kijelentéseket, hogy csak Sir Alex Ferguson állította, hogy nem egészséges.

A gyengélkedő Liverpool a Blackburn Roverst fogadja, azt az együttest, amelytől 1998-ban Roy Hodgsont, a „vörösök” menedzserét menesztették.

SERIE A

Az olasz bajnokságban a címvédő Inter a Sampdoriát fogadja. Rafa Benítez, a fekete-kékek vezetőedzője kijelentette, nem fog kirohanást intézni a játékvezető ellen, ahogy elődje, José Mourinho tette a legutóbbi szezonban, amikor azt mutatta, hogy bilincs van a kezén, amiért később megbüntették.

„Hogy hozok-e bilincset a meccsre? Nem, csak a szemüvegemet, mert nem látok jól. Hogy látnak-e tőlem hasonló kirohanást? Nem. Szerintem egy játékvezetőnek nem könnyű mindent irányítania egy meccsen, ezért inkább segíteni kell. Persze korábban én is dühbe gurultam, volt, hogy a kispadot rugdostam a Real Madrid utánpótlásmeccsein, de már öreg vagyok, nem tehetek ilyet többé” – mondta Benítez.

A vendégeknél a Metaliszt Harkiv ellen betaláló Koman Vladimir valószínűleg csak a cserepadon kap helyet, de szinte biztosan pályára lép.

A Roma a Parmával csap össze idegenben 12.30 órakor, míg a Juventus a Bologna otthonába látogat délután.

PRIMERA DIVISIÓN

Az Atlético Madrid a szezont remekül kezdő Villarreallal csap össze idegenben, és Quique Sánchez Flores, a „matracosok” vezetőedzője úgy véli, ha nem kapnak ki a „sárga tengeralattjárótól”, az is jó eredmény.

„Nem cserélném el semmiért az Atléticónál töltött egy évemet – mondta Sánchez Flores. – Amikor egy olyan csapathoz látogatsz, mint a Villarreal, a cél mindig a győzelem, de az is jó eredmény, ha nem kapunk ki. Nyertünk otthon, és az nem rossz, ha négy pontot szerzünk ezen a két találkozón.”

Vadócz Krisztián csapata, az Osasuna a Málagát fogadja, és a spanyol lapok a kezdőcsapatba várják a pamplonaiak magyar válogatott középpályását, aki jó teljesítményt nyújtott az előző fordulóban.

BUNDESLIGA

A német ligában az éllovas Dortmund a Hoffenheimmel csap össze, míg a tabella második helyén álló Mainz a negyedik Leverkusennel találkozik. Jürgen Klopp csapata a remek Bundesliga-szereplés ellenére ikszelt a PSG-vel a héten, de a szakember nem aggódik emiatt.

„Az egy egy nem volt olyan rossz eredmény. Amikor kikaptunk a Sevillától, legyőztük a Bayern Münchent” – mondta Klopp, aki nem számíthat magyar légiósára, a sérült Hajnal Tamásra.

A Mainzban azonban minden bizonnyal kezdő lesz a csapat kiváló formában lévő magyar csatára, Szalai Ádám. A hét győztes meccs után a Hamburgtól kikapó együttes vezetőedzője, Thomas Tuchel nem aggódik a kiváló sorozat megszakadása miatt.

„Látható, hogy folyamatosan fejlődünk, még a Hamburg elleni meccsen is előrébb léptünk. Mindig is azt szerettük volna, ha teljesítményünk alapján ítélnek meg minket, és a Hamburg ellen jól játszottunk. A Leverkusen kiváló egyéniségekből áll, és nagyszerű a hozzáállása. De mi az egész héten erre a meccsre készülhettünk a teljes kerettel” – mondta Tuchel.

A MAI PROGRAM
PREMIER LEAGUE, 9. FORDULÓ
Stoke–Manchester United 14.30 (Tv: Digi Sport)
Liverpool–Blackburn 16.00
Manchester City–Arsenal 17.00 (Tv: Digi Sport)
   
BUNDESLIGA, 9. FORDULÓ
Dortmund–Hoffenheim 15.30 (Tv: Eurosport2)
Leverkusen–Mainz 17.30 (Tv: Eurosport2)
Stuttgart–St. Pauli 17.30
   
PRIMERA DIVISIÓN, 8. FORDULÓ
Getafe–Gijón 17.00
Almería–Hércules 17.00
Osasuna–Málaga 17.00
Espanyol–Levante 17.00
Sevilla–Athletic Bilbao 19.00 (Tv: Sport1)
Villarreal–Atlético Madrid 21.00 (Tv: Sport1)
   
SERIE A, 8. FORDULÓ
Parma–Roma 12.30 (Tv: Digi Sport)
Genoa–Catania 15.00
Udinese–Palermo 15.00
Chievo–Cesena 15.00
Lecce–Brescia 15.00
Lazio–Cagliari 15.00
Bologna–Juventus 15.00
Internazionale–Sampdoria 20.45 (Tv: Digi Sport)
   
LABDARÚGÓ NB I, 11. FORDULÓ
DVSC–Ferencváros 17.30 (Tv: Sport2)

A bajnokságok állását itt tekintheti meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik