Mindkét magyar lehetőséget kapott, Thaiföld a hajrában egyenlített

Vágólapra másolva!
2009.07.22. 17:44
Lejátszotta első mérkőzését az ázsiai túrán a Liverpool labdarúgó csapata, a mai napon Thaiföld nemzeti csapatával találkoztak. A Rapid Wien elleni vesztes bécsi mérkőzéshez hasonlóan ismét szerepet kapott a „vörösök” két magyar játékosa, Németh Krisztián és Gulácsi Péter. Németh az első, míg Gulácsi a második félidőben volt a pályán, utóbbit a hajrában Pepe Reina váltotta. A mérkőzésen a holland Ryan Babel korai góljával 1–0-ra vezetett a Liverpool, ám Thaiföld a második játékrészben egalizált.
Ryan Babel (balra) lőtte a Liverpol első gólját
Fotó: Reuters
Ryan Babel (balra) lőtte a Liverpol első gólját
Ryan Babel (balra) lőtte a Liverpol első gólját
Fotó: Reuters
Ryan Babel (balra) lőtte a Liverpol első gólját

„Hatalmas lehetőséget kaptunk Gulácsi Péterrel, megtisztelő, hogy Rafa Benítez elvitt bennünket a Liverpool nyári edzőtáborába. Ugyanúgy kezelnek minket, mint a kulcsembereket. Mi ez, ha nem a bizalom jele?!” – nyilatkozta Németh néhány napja.

Nos, a bizalmat ma is megkapták a magyarok, Németh megint a kezdőben szerepelt. A Liverpool már a hatodik percben vezetést szerzett: Jamie Carragher hosszú indításával Babel lépett ki a védők közül, majd laposan a hosszú sarokba lőtt.

Némethnek volt egy szép cselsorozata a 15. percben, amikor több védőt is átvereve játszotta magát tisztára a tizenhatoson belül, ám hosszan tolta meg a labdát, így odalett a helyzet.

A félidő további részében már nem került komoly helyzetbe a magyar támadó, a 25. percben Benítez hosszabb ideig adott taktikai utasításokat Némethnek.

A szünetben sort cserélt a Liverpool, ekkor állt a kapuba Gulácsi Péter. A 72. percben ő is tehetetlen volt, amikor a hazaiak egy szép kényszerítő után Szukszomkit révén egyenlítettek.

A Liverpoolban a hajrában pályára léptek a többiekhez képest hosszabb pihenőt kapott spanyol válogatott játékosok is, így Fernando Torres és Pepe Reina (utóbbi Gulácsit váltotta). Az eredmény azonban már nem változott, maradt az 1–1-es döntetlen. (Steven Gerrard el sem utazott Ázsiába, ugyanis bírósági tárgyalásra kellett mennie korábbi incidense miatt, amikor kocsmai verekedésbe keveredett az elmúlt év végén.)

A TALÁLKOZÓ ÖSSZEFOGLALÓJA



LABDARÚGÓ FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Thaiföld–Liverpool 1–1 (Szukszomkit 72. ill. Babel 6.)


A LIVERPOOL KERETE AZ ÁZSIAI TÚRÁRA

Reina, Arbeloa, Dossena, Insua, Agger, Skrtel, Carragher, Mascherano, Lucas, Xabi Alonso, Riera, Benajun, Kuyt, Fernando Torres, Voronin, Babel, Ngog, El Zhar, Cavalieri, Gulácsi, Degen, Spearing, Plessis, Németh, San Jose, Pacheco, Kelly
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik