Folytatódik a Keane–Warner szóháború: az alelnök újabb levelet írt

Vágólapra másolva!
2008.09.13. 12:00
Jack Warner, a FIFA alelnöke, valamint a Trinidad és Tobagói Labdarúgó-szövetség tanácsadója újabb levelet írt Roy Keane-nek, a Sunderland menedzserének, amelyben élesen bírálja a szakembert, és továbbra is hiányolja a kis labdarúgónemzetek irányába tanúsítandó tiszteletet.
Warner válaszolt Keane szavaira
Fotó: Action Images
Warner válaszolt Keane szavaira
Warner válaszolt Keane szavaira
Fotó: Action Images
Warner válaszolt Keane szavaira

Újabb fordulatot vett a Yorke-ügy, miután Jack Warner FIFA-alelnök, valamint a Trinidad és Tobagói Labdarúgó-szövetség tanácsadója ismét levelet írt a Sunderland menedzserének, Roy Keane-nek.

Az írek legendája bohócnak nevezte Warnert, miután az alelnök levélben kritizálta a Manchester United korábbi csapatkapitányát, amiért az visszahívta Dwight Yorke-ot az Egyesült Államok elleni világbajnoki selejtezőre készülő trinidadiak edzőtáborából.

Erre reagálva Warner újra tollat ragadott, és nem átallotta személyesebb síkra terelni a nyilvánossá vált beszélgetést.

„Az a pimasz hangvétel, amely a kijelentéseit jellemzi, újabb példája annak a totális tiszteletlenségnek, amellyel ön és a fajtája viseltetnek a kis országok irányában” – írta pénteki levelében Warner, amelyet a Brit Hírügynökségnek (British Press Association) is megmutatott.

„Nyilván önnek nehezére esik elfogadni, hogy valaki egy kis országból egészen a FIFA-alelnökségig vitte” – folytatta Warner.

Az alelnök végül Keane saját esetére is utalt, amikor a futballistát a 2002-es világbajnokságról hazaküldték, miután összeveszett edzőjével, Nick McCarthyval.

„Végezetül engedje meg, hogy emlékeztessem, egy játékos számára a legnagyobb megtiszteltetés, ha saját hazáját képviselheti, ön azonban ezt megtagadta, miután a 2002-es világbajnokságon nyilvánosan sértegette az edzőjét, amire minden bizonnyal mai napig büszke. Szegény Sunderland” – írta Warner.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik