Egy idény után máris távozik az Olympique Lyon edzője, Alain Perrin

Vágólapra másolva!
2008.06.16. 20:15
Alain Perrin elhagyja a sorozatban hetedszer is francia bajnoki címet szerző Lyont – adta hírül az Eurosport lyoni forrásokra hivatkozva. A szakember tavaly május 30-án foglalta el a Gérard Houllier által elhagyott kispadot, de csak egyetlen idény jutott számára osztályrészül az OL-nél.

"Perrin távozik – közölte az Olymique Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas azon a sajtótájékoztatón, amelyet eredetileg azért hívtak össze, hogy bemutassák a klub legújabb szerzeményét, a Lille-től 14 millió euróért megvásárolt Jean Makount. – Közös megegyezés alapján hagyja el a kispadot, jó feltételekkel.”

Amikor a helyszínen lévő újságírók nyíltan rákérdeztek, hogy a Lille jelenlegi edzője, Claude Puel ül-e Perrin helyére, az elnök szűkszavúan csak annyit válaszolt, hogy még nem döntöttek ebben a kérdésben (a L`Equipe viszont már kész tényként közölte Puel „hatalomátvételét”).

Alain Perrin bűne egyébként alighanem az volt, hogy a hazai egyeduralom ellenére a Bajnokok Ligájában csak a nyolcaddöntőig jutott csapatával, ahol a Manchester United kiütötte őket.

A Lyonnál egyébként is alapos nagytakarítás várható ezen a nyáron: már biztosan távozik Patrick Müller és Loic Rémy; Gregory Coupet, Karim Benzema, Hatem Ben Arfa és Sidney Govou iránt pedig több nagy klub érdeklődik.

Az új edzőnek nem kell aggódnia a távozó sztárok miatt: a kapus Hugo Lloris (OGC Nizza, 8.5 millió euró), a támadó Ederson (OGC Nizza, 15.2 millió euró), a támadó középpályás Miralem Pjanic (FC Metz, 7.5 millió euró) és a szűrő Jean Makoun már biztosan a Lyont erősíti a következő idényben, no és visszatér kölcsönből Milan Baros is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik