Papírforma: Karim Benzema az év játékosa Franciaországban

Vágólapra másolva!
2008.05.12. 13:48
A játékosok szavazatai alapján a Lyon játékosa, Karim Benzema lett a 2007-2008-as szezon legjobb labdarúgója a francia bajnokságban. A csatár csapattársa, Hatem Ben Arfa lett a legjobb fiatal labdarúgó, míg a legjobb edzőnek a Bordeaux-t irányító, Laurent Blanc-t választották.
Benzema berobbant a köztudatba a mostani szezonban
Fotó: Action Images
Benzema berobbant a köztudatba a mostani szezonban
Benzema berobbant a köztudatba a mostani szezonban
Fotó: Action Images
Benzema berobbant a köztudatba a mostani szezonban

Nem született meglepetés azon a szavazáson, amely a francia bajnokság 2007-2008-as szezonjának legjobb játékosát volt hivatott eldönteni. Karim Benzemát a játékostársak voksai lapján „Az év játékosának választották” a még mindig zajló idényben.

A Lyon kiválósága ebben az idényben tizenhét góllal segítette csapatát a bajnokságban, az összes sorozatot nézve pedig már harmincnál jár. A remek teljesítmény természetesen a szövetségi kapitány figyelmét sem kerülte el: Raymond Domenech szinte biztos számítani fog a támadóra anyári Európa-bajnokságon.

Benzema a megtisztelő díj átvétele után persze nem győzött közhelyeket puffogtatni a levegőbe.

„Az egész csapat teljesítménye, és az elnök, valamint az edző hite nélkül nem tudtam volna megnyerni ezt a díjat” – hangzott Benzema szerény nyilatkozata.

Benzema sikerével „megvédte” elsőségét a Lyon, az előző szezonban ugyanis az azóta már a Chelsea-ben futballozó, Florent Malouda volt a legjobb.

Nem lenne meglepő azonban, ha Maloudához hasonlóan Benzema sem maradna a francia csapatnál. A csatár neve ugyanis több nagy klub kívánságlistáján is szerepel, és még akkor is könnyen elképzelhető a játékos klubváltása, ha már többször is kijelentette, hogy nagyon boldog a Lyonnál.

Szerződése egyébként 2013-ban jár le Benzemának.

A legjobb játékoson kívül más kategóriában is díjazták a legjobbakat. Hatem Ben Arfa lett a legjobb fiatal labdarúgó, míg a legjobb edzőnek járó elismerést a Bordeaux-t irányító, Laurent Blanc kapta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik