Didier Drogba ötvenedszer öltheti fel a címeres mezt Mali ellen

Vágólapra másolva!
2008.01.28. 16:30
Didier Drogba Elefántcsontpart labdarúgó-válogatottjának csapatkapitánya ötvenedik válogatottságát ünnepelheti az Afrikai Nemzetek Kupájának 3. fordulójában. Az elefántcsontpartiak már továbbjutottak a B jelzésű kvartettből, csupán az a kérdés, hogy első vagy második helyen kerülnek a legjobb nyolc közé.
Didier Drogbára (11) a torna további részén is nagy feladat vár
Reuters
Didier Drogbára (11) a torna további részén is nagy feladat vár
Didier Drogbára (11) a torna további részén is nagy feladat vár
Reuters
Didier Drogbára (11) a torna további részén is nagy feladat vár

A Chelsea klasszis támadója eddig harminchat találatnál jár a nemzeti együttesben. Drogba az éppen zajló kontinensviadalon először a 2. fordulóban, a Benin elleni 4-1-re megnyert összecsapáson szerzett gólt, és ezzel nagyban hozzájárult a győzelemhez, ugyanis ő talált először a kapuba azon a meccsen, amellyel csapata kiharcolta a negyeddöntőbe jutást.

„ Az első meccs után nagyon vártam már, hogy betaláljak, éppen ezért ez nagyon fontos volt – utalt ezzel a támadó arra, hogy a nyitó fordulóban a Nigéria elleni mérkőzésen nem talált a kapuba. – Nagyon türelmesnek kellett lennünk Benin ellen, de az első gól után sokkal könnyebb lett számunkra a meccs.”

Az elefántcsontpartiaknak már egy Mali elleni döntetlen is elég ahhoz, hogy első helyen végezzenek a csoportjukban, és ebben az esetben nagy esélyük van arra, hogy a legjobb nyolc között elkerüljék a házigazda Ghánát.

„Nincsen semmilyen kívánságunk azzal kapcsolatban, hogy kivel szeretnénk játszani a negyeddöntőben – folytatta Drogba. – Ha meg akarjuk nyerni a tornát, akkor minden nagy csapatot meg kell vernünk.

A Chelsea csatára egyébként először 2002 szeptemberében húzhatta magára a címeres mezt Dél-Afrika ellen az Afrikai Nemzetek Kupája egyik selejtezőjén. Az első góljára sem kellett sokat várni, hiszen második válogatottsága alkalmával, 2003 februárjában egy Kamerun elleni barátságos meccsen betalált.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik