Izgalmas mérkőzésen mentett pontot Tunézia Szenegál ellen

Vágólapra másolva!
2008.01.23. 20:12
A labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupájának találkozóján 2-2-es döntetlent játszott Tunézia és Szenegál a D csoport nyitómérkőzésén. Az összecsapás elején még a tunéziaiak kerültek előnybe Isszam Dzsema találatával, Bayal Sall és Diomansy Kamara azonban a „Teranga oroszlánjai” javára fordította az állást. A jó iramú találkozón azonban sikerült legalább az egy pont megszerzése Tunéziának, a 83. percben Dzsema Traui állította be a végeredményt egy távoli bombagóllal.
Bayal Sall (jobbra) gólja sem volt elég a szenegáli diadalhoz
Bayal Sall (jobbra) gólja sem volt elég a szenegáli diadalhoz
Bayal Sall (jobbra) gólja sem volt elég a szenegáli diadalhoz
Bayal Sall (jobbra) gólja sem volt elég a szenegáli diadalhoz

A mérkőzés esélyesének a kezdő sípszó előtt Tunézia számított, amelynek egyszer már sikerült megnyernie az Afrikai Nemzetek Kupáját, méghozzá 2004-ben, hazai földön.

Szenegál még sosem vihette haza a győzelemért járó serleget; legjobb eredményét a 2002-es kontinensviadalon érte el, amikor ezüstérmesként zárta a mali rendezésű tornát.

A találkozó a várakozásoknak megfelelően indult. A tunéziaiak nagy elánnal vetették bele magukat a játékba, és már a 9. percben előnybe kerültek: Isszam Dzsema lőtte ki a Lille-ben légióskodó Tony Sylva kapujának bal alsó sarkát.

A találat után némileg átvette a kezdeményezést a szenegáli csapat, Niang és Diouf is közel járt a gólszerzéshez, de a végjátékba mindig becsúszott némi pontatlanság.

Az észak-afrikaiak védelme stabilan állt a lábán, csak nagyon nehezen lehetett áttörni a Radvane Felhi és Visszem El-Bekri alkotta falat.

Mégis egy komoly egyéni hiba kellett ahhoz, hogy egyenlítsen Szenegál közvetlenül az első félidő lefújása előtt: a becsúszó Radi Dzsaidi nem tudott felszabadítani kapuja előterében, amely Bayal Sall elé került, a középpályás pedig laposan gurított a hálóba az ellenkező irányba vetődő Hamdi Kaszrui mellett.

A szünet után is lendületben maradtak a „Teranga oroszlánjai”; először Diouf lövését hárította Kaszrui, majd Diomansy Kamara tévesztett centikkel célt.

Kamara a 66. percben már nem hibázott: három méterről kotort a kapuba egy lecsorgó labdát. Teljesen megérdemelten fordított Szenegál, nagyon érett a vezető góljuk.

A lefújás előtt hét perccel Tunézia váratlanul megszerezte második gólját, Medzsi Traui távoli lövése vágódott védhetetlenül a jobb felső sarokba, ezzel pedig kialakult a 2-2-es végeredmény.

A csoport másik összecsapására szintén Tamaléban kerül sor, a szerda esti mérkőzésen Dél-Afrika és Angola nemzeti tizenegye méri össze erejét.

AFRIKA-KUPA

D CSOPORT
Tunézia-Szenegál 2-2 (Dzsema 9., Tarui 83., ill. Sall 45+1., Kamara 66.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik