Sambegou Bangoura és Ibrahima Yattara is kimaradt a Guinea keretéből

Vágólapra másolva!
2008.01.03. 20:41
A két évvel ezelőtti, egyiptomi Afrikai Nemzetek Kupáján negyeddöntős Guinea szövetségi kapitánya, Robert Nouzaret kihagyta a 2008-s tornára utazó, 23 fős keretéből két rutinos játékosát, Sambegou Bangourát és Ibrahima Yattarát. Csapata ettől függetlenül is igencsak a légiósokra épít, hiszen mindössze négy játékos nem európai klubban játszik.
Ibrahima Yattara teljesítményével elégedetlen volt a kapitány
Ibrahima Yattara teljesítményével elégedetlen volt a kapitány
Ibrahima Yattara teljesítményével elégedetlen volt a kapitány
Ibrahima Yattara teljesítményével elégedetlen volt a kapitány
A 25 éves Sambegou Bangoura korábban a Stoke City játékosa volt, jelenleg Portugáliában, a Boavistában légióskodik.

A 27 éves Ibrahima Yattara a török élvonalban szereplő Trabzonspor 35-szörös válogatottja.

A kapitány korábban is okozott már meglepetést, amikor az elmúlt hónapban a 35 fős keretből szűkítette ki a 32 éves Kaba Diawarát, aki korábban az angol és a francia élvonalban is több csapatban szerepelt, itt és most csupán az Arsenalt és az Olympique Marseille-t emelnénk ki, a teljesség igénye nélkül.

„Elégedetlen voltam a játékosok válogatottban mutatott teljesítményével - indokolt a kapitány -, ezért döntöttem úgy, hogy kihagyom, őket a keretből. Tudom, hogy a tornán olyan csapatok ellen kell játszanunk, amelyek papíron erősebbek nálunk, de mi nem azért utazunk, hogy az esélyekkel foglalkozunk.”

Mint ahogyan nem tették az két évvel ezelőtt sem, amikor a csoportból Tunéziát, Zambiát és Dél-Afrikát megelőzve, hibátlan teljesítménnyel, csoportelsőként jutottak be a negyeddöntőbe, ahol Szenegál 3-2-vel búcsúztatta őket.

Guinea, miként az afrikai válogatottak, Európában légióskodó játékosaira épít, a keretből mindössze négy játékos nem az öreg kontinensen játszik.

A három kapus közül az egyiknek, a rutinos Kemoko Camarának jelenleg nincs klubja, míg poszttársa, Naby Diarso az egyetlen a keretben lévők közül, aki a nyugat-afrikai ország egyik klubjától jön.

A tornán Guinea Ghána ellen kezd Accréban január 20-án, majd a a csoportküzdelmek során megmérkőzik még Marokkóval és Namíbiával.

GUINEA VÁLOGATOTTJÁNAK KERETE:

Kapusok: Kemoko Camara (klub nélküli), Naby Diarso (Satellite FC), Naby Yattara (RACS Couillet)
Védők: Dianbobo Balde (Celtic), Habib Jean Balde (Reims), Alseny Camara (Rodez), Ibrahima Camara (Le Mans), Kevin Constant (Toulouse), Mohamed Alimou Diallo (Sivasspor), Daouda Jabi (Trabzonspor), Oumar Kalabane (Manisaspor), Kamil Zayatte (Young Boys)
Középpályások: Mohamed Cisse (Bursaspor), Pascal Feindouno (St. Etienne), Samuel Johnson (Ismaili), Mohamed Sacko (Etoile Sahel), Naby Soumah (CS Sfaxien), Kanfory Sylla (Sivasspor)
Csatárok: Ismael Bangoura (Dinamo Kijev), Karamoko Cisse (Verona), Victor Correa (Cherbourg), Fode Mansare (Toulouse), Souleymane Youla (Lille)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik