Mexikó és meglepetésre Guadeloupe jutott a legjobb négy közé

Vágólapra másolva!
2007.06.18. 08:46
Jared Borgetti hosszabbításban szerzett találatával kiharcolta az elődöntőbe jutást Mexikó válogatottja, miután a legjobb nyolc között legyőzte Costa Rica nemzeti csapatát az Arany Kupán. A mexikóiak ellenfele a legjobb négy között Guadeloupe nemzeti csapat lesz, amely meglepetésre búcsúztatta az esélyesebb Houndurast.
Lared Borgetti ismét sokat segített Mexikónak
Lared Borgetti ismét sokat segített Mexikónak
Lared Borgetti ismét sokat segített Mexikónak
Lared Borgetti ismét sokat segített Mexikónak

Rögtön az elején a mexikói kapus, Oswaldo Sanchez nagy hibájával kezdődött a mérkőzés, ugyanis a kapus az ellenfél támadójához dobta a labdát, de végül szerencséje volt a portásnak, hiszen megúszta kapott gól nélkül.

Az első félórában mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, azonban a befejezésekbe rendre hiba csúszott ugyanúgy az egyik, mint a másik oldalon.

Az első játékrész hajrájához közeledve a Costa Rica-iak védője Allan Aleman hatalmas butaságot csinált. Előbb a harminckilencedik percben kapott sárga lapot reklamálásért, majd négy perccel később ugyanezzel az indokkal megkapta a második ilyen színű kártyát, és mehetett is zuhanyozni.

A második játékrész elején aztán Torrado majdnem megszerezte a vezetést a mexikóiaknak, azonban nagyszerűen elvégzett szabadrúgását Porras kapus bravúrral tolta ki a bal felső sarok elől.

A második játékrész derekához érve Salcido és Borgetti is megtörhette volna a gólcsendet, azonban előbbi próbálkozását Porras fogta, míg utóbbi lövése elkerülte a kaput.

A rendes játékidő további részében is érintetlen maradt mindkét háló így jöhetett a kétszer tizenöt perc hosszabbítás. A ráadás elején azonban már az emberelőnyben játszó mexikóiak nem halogatták tovább a döntést és a kilencvenhetedik percben Bautista beadása után Jared Borgetti bólintott a kapu jobb oldalába.

A Costa Rica-iak ezután már nem is tudtak a játékkal foglalkozni, végül nyolc emberrel fejezték be a találkozót, hiszen a játékvezető kiállította Alvaro Saboriót és Mario Camachót is.

A mexikóiak az elődöntőben Guadeloupe nemzeti csapatával találkoznak, amely némi meglepetésre 2-1-re legyőzte Honduras együttesét.

Guadeloupe-i játékosok öröme a megnyert negyeddöntő után
Guadeloupe-i játékosok öröme a megnyert negyeddöntő után

Guadeloupe a huszadik percben már kétgólos előnyre tett szert, hiszen a tizenhetedikben Jocelyn Angloma volt eredményes egy az ellenfél térfelán megszerzett labda után, majd az első félidő derekához közeledve Richard Edward Socrier bólintott a houndurasi kapuba.

A második játékrészben a közép-amerikaiak mindent megtettek az egyenlítésért, azonban szépíteni is csak a hetvenegyedik percben sikerült Guerrero fejese révén. A hajrában aztán a houndurasi csapatnak volt még néhány lehetősége az egyenlítésre, azonban Guadeloupe tartotta az előnyét, és így történelme során először került a torna elődöntőjébe.

ARANY KUPA, NEGYEDDÖNTŐ

EREDMÉNYEK
MEXIKÓ – COSTA RICA 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
G.. Borgetti (94.)
GUADELOUPE – HOUNDURAS 2-1 (2-0)
G.: Angloma (17.), Socrier (20.) ill. Guerrero (71.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik