Luis Figo Los Angelesben újra David Beckham csapattársa lehet

Vágólapra másolva!
2007.06.08. 08:41
David Beckham igazolása után újabb nagyvadra vetheti ki a hálóját a Los Angeles Galaxy. Most Luis Figo, az Internazionale játékosa (képünkön) került az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő kaliforniai klub célkeresztjébe. Alexi Lalas általános igazgató elmondta: adott esetben készek szerződtetni a portugál klasszist.

Luis Figo a télen előszerződést kötött a szaúd-arábiai Al-Ittihaddal, de ezt később visszamondta, mégpedig arra hivatkozva, hogy az arab klub idő előtt nyilvánosságra hozta a megállapodást.

Azóta a 34 éves szélső neve már a Tottenham Hotspur kívánságlistáján is megjelent, de arról is szó volt, hogy mégi marad jelenlegi együttesénél, az olasz bajnokságot fölényesen megnyerő Internél.

A 2000. év európai aranylabdása mindenesetre még mindig értékes „áru” a piacon. A Los Angeles Galaxynál nem titkolják, hogy hajlandóak lépéseket tenni érte.

„Tudjuk, hogy Luis Figo ott van a piacon, és annyit mondhatok: nagyon nagy figyelemmel kísérjük a helyzetet” – fogalmazott Alexi Lalas egykori kiváló játékos, a Galaxy általános igazgatója.

„Ha őt érdekli a lehetőség, hogy eltöltsön egy időt az Egyesült Államokban, mi készen állunk bármit megtenni azért, hogy megszerezzük.”

„Az MLS legfőbb célja, hogy ez a liga a világ legjelentősebb bajnokságai közé tartozzon” – tette hozzá a sportvezető.

Ismeretes, a Los Angeles Galaxy januárban került először a figyelem középpontjába Európában, amikor leigazolta a Real Madridtól a világ egyik legismertebb futballistáját, David Beckamet.

Beckham és Luis Figo 2003 és 2005 között együtt játszott a Real Madridban. Az angol jobb oldali szélső, de akár középső középpályásként bevethető, míg Figo ebben a csapatrészben bárhol képes eredményes játékra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik