Wales: Giggs utódja négy évig maradhat szövetségi kapitány

Vágólapra másolva!
2022.09.13. 08:51
null
Robert Page immár ténylegesen szövetségi kapitányként irányíthatja Walest (Fotó: AFP)
Robert Page a jövőben már szövetségi kapitányként irányíthatja a walesi labdarúgó-válogatottat, négy évre szóló megállapodást írt alá. 

 

A walesi szövetség hétfőn közölte, hogy négy évre szóló megállapodást kötött a 48 éves szakemberrel, aki eddig ideiglenes megbízatással vezette az együttest.

A csapat szakmai munkájáért 2020 novembere óta felelős Robert Page irányításával az Európa-bajnokságon nyolcaddöntős volt a gárda, amely 64 év után ismét ott lehet majd a világbajnokságon. A november 20-án kezdődő katari tornán Angliával, Iránnal és az Egyesült Államokkal szerepel a B-csoportban.

Page elődje Ryan Giggs volt, aki ténylegesen június közepén mondott le posztjáról. A Manchester United korábbi sztárfutballistája 2018 januárjában vette át a walesi válogatott irányítását, de családon belüli erőszak gyanúja miatt bírósági eljárás folyik ellene.

Page immár ténylegesen szövetségi kapitányként a Nemzetek Ligájában irányítja majd először a walesi válogatottat, amely szeptember 22-én Brüsszelben találkozik Belgiummal, majd három nappal később Cardiffban fogadja Lengyelországot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik