Suárez szerint az olaszok elleni siker után felszabadult a csapat

Vágólapra másolva!
2008.06.30. 19:04
A spanyolok tegnapi győzelmét követően sokan sokféleképpen megszólaltak, méltatták a csapatot, és kiemelték Luis Aragonés kivételes munkáját. Így tett Luis Suárez is, aki saját testén érezte, milyen Európa-bajnoknak lenni, hisz a ’64-es csapat oszlopos tagjaként már felemelhette a kontinenstorna elsőségért járó serleget. Most ő mondja el érzéseit a világraszóló sikerrel kapcsolatban.
Suarez itt még csak remélte, hogy spanyol kezekbe kerül az Eb-trófea.
Fotó: Imago (archív)
Suarez itt még csak remélte, hogy spanyol kezekbe kerül az Eb-trófea.
Suarez itt még csak remélte, hogy spanyol kezekbe kerül az Eb-trófea.
Fotó: Imago (archív)
Suarez itt még csak remélte, hogy spanyol kezekbe kerül az Eb-trófea.
„Nagyon boldog vagyok a győzelem miatt, hisz Spanyolország oly rég nem nyert semmilyen trófeát. Úgy gondolom, teljesen megérdemelten győztünk, az EB-n a spanyolok játszották a legjobb focit” – nyilatkozott az Inter egykori játékosa, Luis Suárez a Radiorai olasz rádiónak az Eb-döntőt követően.

„Barátom, Luis Aragonés remekműve volt ez az eredmény” – dicsérte a özelmúltban még igencsak kétes megítélésű szakembert.

Suárez egyébként pontosan tudja milyen érzés a válogatott kispadján ülni, hisz a ’90-es világbajnokságon ő volt hazája szövetségi kapitánya.

„Aragonés talált egy olyan spanyol generációt, akik bár fizikailag nem túl erősek, rendkívül technikásak, és megtalálta a számukra legkedvezőbb játékrendszert” – összegezte a csapat erősségeit a 73 éves szakember.

Suárez a beszélgetésben azt is kifejtette, hogy az Európa-bajnokság kulcsmomentuma az olaszok elleni siker volt, hiszen a „88 éves átok” feloldása után a csapat teljesen felszabadult.

„Véleményem szerint a legfontosabb mérkőzés az olaszok elleni volt, hisz nekünk spanyoloknak a legtöbb rossz élményünk az olaszokhoz köthető. Ezután a siker után, melyre annyi évet vártunk, a csapat mintha megszabadult volna minden gátlásától.”

A korábbi Európa-bajnok középpályás még hasonlóságot is látott a ’64-es és a mostani gárda között.

„A mi ’64-es csaptunk is nagyon fiatal volt. Én voltam a legidősebb a magam 29 évével” – mondta, majd a beszélgetés lezárásaként a jövővel kapcsolatban is elmondta véleményét.

„Szerintem Del Bosque lesz az utód. Elég intelligens és érett fickó ahhoz, hogy egy ilyen csapatot vezessen, amelynek az alappillérei Casillas és Senna voltak” – summázott a végén Suárez.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik