Válogatott: Rossi munkába állt, Gera is bekerült a stábjába

Vágólapra másolva!
2018.07.21. 12:06
null
Marco Rossi munkába állt, megvan az új szakmai stáb (Fotó: mlsz.hu)
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya hivatalosan is munkába állt – olvasható az mlsz.hu-n. Az olasz szakember csütörtök estig még az Európa-ligában szereplő DAC vezetőedzői feladatait látta el, de emellett természetesen a magyar nemzeti együttessel kapcsolatos információkat is elkezdte gyűjteni. A megalakult szakmai stáb tagjai szombaton már a helyszínen tekintik meg az NB I mérkőzéseit.

 

A 39 esztendős Gera Zoltán sérüléssel bajlódott az elmúlt időszakban, de Szélesi Zoltán és Georges Leekens is meghívta a keretbe, hiszen nyugalma, tapasztalata és alázata nagy segítséget jelentett a mindenkori szövetségi kapitánynak. Lényegében ezt az utat folytatja Marco Rossi is, az új kapitány a szakmai stáb tagjaként számít a visszavonuló futballistára.

„Számomra ez egy megszokott közeg, viszont mégis teljesen más lesz edzőként visszajönni, mint játékosként. Bár a Fradinál már elkezdtem a munkát, de ez mégis a magyar válogatott, úgyhogy biztos kell majd idő, hogy megszokjam, de nagyon örülök a lehetőségnek, nagyon várom már a munkát. Köszönöm a Ferencvárosnak is, hogy ezt lehetővé tette, és persze Marco Rossinak és az MLSZ-nek a bizalmat. A játékosok talán eddig is odafigyeltek arra, amit mondtam a pályán vagy a pályán kívül, úgyhogy ebből a szempontból szeretnék minél nagyobb hasznára lenni a stábnak és a csapatnak” – mondta Gera.

A korábbi fradistán kívül Cosimo Inguscio (másodedző), Giovanni Costantino (másodedző, videoelemző), Enrico Limone (kapusedző) és Luigi Febbrari (erőnléti edző) alkotja majd Rossi stábját. Közölük többen is dolgoztak már Rossival a Honvédnál, illetve más csapatoknál, az eddigi pályafutásuk, valamint feladatkörük pontos leírása elolvasható az MLSZ közleményében.

Múlt héten elkezdte munkáját a Róth Antal utánpótlás szakágvezető irányította szakmai stáb is, amelyben szintén történtek személyi változások.

A szövetségi edzőkhöz csatlakozik Bene Ferenc, aki ebben az évben az U18-as válogatott csapatának munkáját irányítja. A 40 éves szakember korábban már dolgozott a szövetség kötelékében 2009 és 2011 között – akkor az U17-es és U18-as korosztályú válogatottak felkészítéséért felelt.

A szakmai stáb másik új tagja Milinte Árpád, aki kapusedzőként ebben az évben az U15-ös és az U16-os csapat felkészülését segíti. Ő korábban a Videoton kapusedzőjeként dolgozott. Bővült az erőnléti szakemberek köre is: Schuth Gábor mellett mostantól Sáfár Sándor és Szigeti György tartják majd az erőnléti edzéseket, és végzik el a fizikai méréseket, elemzéseket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik