nemzetisport.hu 2018.07.21 12:06 Frissítve: 2018.07.21 12:34

Válogatott: Rossi munkába állt, Gera is bekerült a stábjába

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya hivatalosan is munkába állt – olvasható az mlsz.hu-n. Az olasz szakember csütörtök estig még az Európa-ligában szereplő DAC vezetőedzői feladatait látta el, de emellett természetesen a magyar nemzeti együttessel kapcsolatos információkat is elkezdte gyűjteni. A megalakult szakmai stáb tagjai szombaton már a helyszínen tekintik meg az NB I mérkőzéseit.

Marco Rossi munkába állt, megvan az új szakmai stáb (Fotó: mlsz.hu)

 

A 39 esztendős Gera Zoltán sérüléssel bajlódott az elmúlt időszakban, de Szélesi Zoltán és Georges Leekens is meghívta a keretbe, hiszen nyugalma, tapasztalata és alázata nagy segítséget jelentett a mindenkori szövetségi kapitánynak. Lényegében ezt az utat folytatja Marco Rossi is, az új kapitány a szakmai stáb tagjaként számít a visszavonuló futballistára.

„Számomra ez egy megszokott közeg, viszont mégis teljesen más lesz edzőként visszajönni, mint játékosként. Bár a Fradinál már elkezdtem a munkát, de ez mégis a magyar válogatott, úgyhogy biztos kell majd idő, hogy megszokjam, de nagyon örülök a lehetőségnek, nagyon várom már a munkát. Köszönöm a Ferencvárosnak is, hogy ezt lehetővé tette, és persze Marco Rossinak és az MLSZ-nek a bizalmat. A játékosok talán eddig is odafigyeltek arra, amit mondtam a pályán vagy a pályán kívül, úgyhogy ebből a szempontból szeretnék minél nagyobb hasznára lenni a stábnak és a csapatnak” – mondta Gera.

A korábbi fradistán kívül Cosimo Inguscio (másodedző), Giovanni Costantino (másodedző, videoelemző), Enrico Limone (kapusedző) és Luigi Febbrari (erőnléti edző) alkotja majd Rossi stábját. Közölük többen is dolgoztak már Rossival a Honvédnál, illetve más csapatoknál, az eddigi pályafutásuk, valamint feladatkörük pontos leírása elolvasható az MLSZ közleményében.

Múlt héten elkezdte munkáját a Róth Antal utánpótlás szakágvezető irányította szakmai stáb is, amelyben szintén történtek személyi változások.

A szövetségi edzőkhöz csatlakozik Bene Ferenc, aki ebben az évben az U18-as válogatott csapatának munkáját irányítja. A 40 éves szakember korábban már dolgozott a szövetség kötelékében 2009 és 2011 között – akkor az U17-es és U18-as korosztályú válogatottak felkészítéséért felelt.

A szakmai stáb másik új tagja Milinte Árpád, aki kapusedzőként ebben az évben az U15-ös és az U16-os csapat felkészülését segíti. Ő korábban a Videoton kapusedzőjeként dolgozott. Bővült az erőnléti szakemberek köre is: Schuth Gábor mellett mostantól Sáfár Sándor és Szigeti György tartják majd az erőnléti edzéseket, és végzik el a fizikai méréseket, elemzéseket.

2021.11.28 22:01:01

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Marco Rossinál az idén 36 játékos szerepelt, közülük 21 volt hosszabb-rövidebb ideig valamelyik magyarországi akadémia növendéke.

2021.11.28 21:40:29

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A fő nehézséget a felnőttfutballba belépés okozza.

2021.11.26 09:48:23

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Gallowich Tibor és Sebes Gusztáv bizalmát is megkapta, de ritkán került be az Aranycsapatba.

2021.11.24 23:34:00

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. November 25., a magyar futball napja. Egyébként nem véletlen, hogy olyan meccseket idéztem fel, amelyeket ritkán emlegetnek, szándékosan tettem. Hiszem ugyanis, hogy ami nekem, neked, neki, sőt nekünk maradandó, az még nem minden. Valamennyiünknek megvannak a magunk – reggelig idézhető – emlékei.