Válogatott: Nekem Magyarország a második hazám – Marco Rossi

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2023.10.03. 13:22
null
Marco Rossi (Fotó: Szabó Miklós)
Mint beszámoltunk róla, Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya leteszi a magyar állampolgársági esküt. Íme, egy rövid sajtószemle azokból az interjúkból, nyilatkozatokból, amelyek megvilágítják az olasz sportember lépésének hátterét!

 

„Nekem Magyarország rengeteget jelent, és ezért mondom azt, ha megadatna nekem a nemzeti válogatott irányítása, akkor aludni is alig bírnék, olyan kimondhatatlan büszkeséggel töltene el.” (Sport Tv, 2018, néhány nappal szövetségi kapitányi kinevezése előtt)

„Szia, nagypapa! Remélem, jól vagy. Hány éve is mentél el? Túl sok. Kilencvennégyben volt, de az emléked most is itt él bennem. Ki tudja, milyen boldog leszel és büszke az unokádra, aki most a magyar válogatott szövetségi kapitánya… Igen, azé a Magyarországé… Az Aranycsapaté, amelyben Puskás, Hidegkuti és a többiek játszottak, és amelyről annyit meséltél nekem.” (Szövetségi kapitányi kinevezése után 2018-ban)

„Nekem Magyarország a második hazám. És nemcsak nekem, hanem a feleségemnek, Mariellának, sőt neki még inkább. Ő egyenesen szerelmes Budapestbe, szó szerint búskomor lett, amikor elhagytam a Honvédot.” (Ch. Gáll András Marco Rossi című könyvében, 2018)

„Visszaemlékszem 2012-re, engem valahogy rögtön megszerettek a szurkolók Magyarországon. És ezt ki is mutatták Kispesten. És ez kölcsönös volt, őszintén szeretem a magyarokat, és nem csak a szurkolókat.” (Ch. Gáll András Marco Rossi című könyvében, 2018)

„Nekem nem munka, nem pénzkérdés volt a Honvéd edzői posztja, hanem szenvedély. Ha csak pénzkérdés lett volna, nem sokáig maradok.” (Ch. Gáll András Marco Rossi című könyvében, 2018)

„Az, hogy én a magyar nemzeti válogatott szövetségi kapitánya lehetek, számomra nem a kiindulópont, hanem a beteljesedés. Ez a maximum, amit a pályafutásom során elérhetek. Ez a karrierem csúcspontja.” (Nemzeti Sport, 2019)

„A magyaroknak ugyanúgy a család a legfontosabb, ahogy nekünk, olaszoknak. Talán emiatt is éreznek sokan közülük valónak. A családi hagyományaink, a személyiségem alapján már-már rokonságot érzek. És nagyon hálás is vagyok Magyarországnak, őszintén mondom: Magyarország nélkül nem tudom, hol tartanék ma.” (Képmás, 2020)

„Nagyon szeretem a magyar leveseket, a pörköltöt és a töltött káposztát.” (Csisztu Sport Cast, 2021)

„Az igazat megvallva, lényegében Magyarországon kezdődött az edzői pályafutásom, Olaszországban csak alacsonyabb osztályokban dolgozhattam. De csak Magyarországtól kaptam meg azt a lehetőséget, hogy idáig eljussak. Nagyon a szívemhez nőtt Magyarország.” (Az angliai 4–0-s siker után az M4 Sportnak, 2022)

„Szeretem a magyar embereket, és azt, ahogy kifejezik a tiszteletüket. Otthon érzem ott magam, életem végéig hálás leszek Magyarországnak. Itt lehetőséget kaptam, hogy edző lehessek, hogy megmentsem a méltóságomat egy olyan időszakban, amikor mélyen depressziós voltam. Biztos vagyok benne, hogy sosem szakad meg a kapcsolatom Magyarországgal.” (World Soccer, 2023)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik