Válogatott: műteni kell Sallai Rolandot, kihagyja a szeptemberi meccseket

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.09.13. 09:58
null
Sallai Roland a Leverkusen elleni bajnokin sérült meg, hordágyon kellett levinni (Fotó: Getty Images)
Mégis műteni kell Sallai Rolandot, a német Bundesligában szereplő Freiburg és a magyar válogatott játékosát. Sallai a Bayer Leverkusen elleni mérkőzésen szenvedett arccsonttörést, korábban úgy tűnt, javul az állapota, azonban most mégis operációra szorul – tájékoztatta az M1-et a labdarúgó édesapja.

Sallai Roland szeptember 3-án, a Bayer Leverkusen elleni mérkőzésen szenvedett arccsonttörést, amikor Jonathan Tah egy összecsapás során arcon talpalta.

A magyar válogatott támadó édesapja korábban lapunknak elmondta, a fia állapota javul és úgy néz ki, nem kell műteni. A legfrissebb vizsgálatok alapján az orvosok végül mégis úgy döntöttek, hogy megoperálják a 25 éves játékost, a műtétre kedd délelőtt kerül sor.

„A szemgödrében tört el egy csont, amelyet meg kell erősíteni, egy fémlemezt fognak berakni neki oda. A szemével és a látásával nincs probléma, csak félő, hogy a csont, amely elmozdult, úgy marad, és az nem lenne jó” – mondta Sallai Tibor, aki hozzátette, hogy fiára a műtét után várhatóan négyhetes kényszerpihenő vár, így kihagyja a válogatott Németország és Olaszország elleni mérkőzéseit.

A magyar válogatott szeptember 23-án a németek ellen játszik a Nemzetek Ligájában, majd három nappal később az olaszokat fogadja. A mérkőzésekre Marco Rossi szövetségi kapitány szerdán hirdet keretet.

NEMZETEK LIGÁJA
A VÁLOGATOTT SZEPTEMBERI MECCSEI

Szeptember 23., 20.45: Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45: MAGYARORSZÁG–Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik