L. M.
2022.09.13 09:58 Frissítve: 2022.09.13 10:26

Válogatott: műteni kell Sallai Rolandot, kihagyja a szeptemberi meccseket

Mégis műteni kell Sallai Rolandot, a német Bundesligában szereplő Freiburg és a magyar válogatott játékosát. Sallai a Bayer Leverkusen elleni mérkőzésen szenvedett arccsonttörést, korábban úgy tűnt, javul az állapota, azonban most mégis operációra szorul – tájékoztatta az M1-et a labdarúgó édesapja.

Sallai Roland a Leverkusen elleni bajnokin sérült meg, hordágyon kellett levinni (Fotó: Getty Images)

Sallai Roland szeptember 3-án, a Bayer Leverkusen elleni mérkőzésen szenvedett arccsonttörést, amikor Jonathan Tah egy összecsapás során arcon talpalta. 

A magyar válogatott támadó édesapja korábban lapunknak elmondta, a fia állapota javul és úgy néz ki, nem kell műteni. A legfrissebb vizsgálatok alapján az orvosok végül mégis úgy döntöttek, hogy megoperálják a 25 éves játékost, a műtétre kedd délelőtt kerül sor. 

„A szemgödrében tört el egy csont, amelyet meg kell erősíteni, egy fémlemezt fognak berakni neki oda. A szemével és a látásával nincs probléma, csak félő, hogy a csont, amely elmozdult, úgy marad, és az nem lenne jó” – mondta Sallai Tibor, aki hozzátette, hogy fiára a műtét után várhatóan négyhetes kényszerpihenő vár, így kihagyja a válogatott Németország és Olaszország elleni mérkőzéseit.

A magyar válogatott szeptember 23-án a németek ellen játszik a Nemzetek Ligájában, majd három nappal később az olaszokat fogadja. A mérkőzésekre Marco Rossi szövetségi kapitány szerdán hirdet keretet. 

NEMZETEK LIGÁJA
A VÁLOGATOTT SZEPTEMBERI MECCSEI

Szeptember 23., 20.45: Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45: MAGYARORSZÁG–Olaszország

2022.10.05 23:54:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az érzelmes taps, ami az olaszok elleni mérkőzés 75. percében a Puskás Arénában és a televíziók előtt ülők mindegyikéből kitört és lekísérte Szalai Ádámot a pályáról, nem pusztán a középcsatár futballteljesítményének és pályafutásának szólt. Ennél sokkal többet jelentett, annyival többet, hogy azt talán még fel sem tudjuk mérni.

2022.10.04 21:21:52

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A hazai pálya poklában még akkor is csodás lett volna az olaszok elleni futball, ha tíz magyar mezőnyjátékos áll bent a tizenhatoson belül és küzdi ki vérrel, verítékkel, fogcsikorgatással a nulla nullát.

2022.10.03 21:27:56

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Kerkez esetében él a remény, hogy nem szalad el vele a ló.

2022.10.03 20:50:50

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2022.10.03 21:22:41

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Hat éve sokkal zűrösebbnek tetszett a generációváltás, most meg azt látjuk, hogy a legmagasabban rangsorolt futballistáinknak még csak most következhetnek a legjobb éveik. De az is igaz, hogy a magyar válogatottat innentől senki sem intézi el előre egy kézlegyintéssel, mert benne van a pakliban, hogy pórul jár.