SMAHULYA ÁDÁM
2022.09.05 16:49 Frissítve: 2022.09.13 09:56

Bundesliga: javult Sallai Roland állapota, egyelőre nem műtik meg

Egyelőre nem kell műteni Sallai Rolandot, aki a Bayer Leverkusen elleni bajnoki mérkőzésen sérült meg szombaton. Az édesapja nyilatkozott lapunknak a futballista állapotáról.

Egyelőre nem kell megműteni Sallait (Fotó: AFP)

 

JAVULT SALLAI ROLAND ÁLLAPOTA, de továbbra sem tudni, mikor térhet vissza a 25 éves magyar szélső. A Freiburg futballistáját szombaton, a Leverkusen ellen 3–2-re megnyert mérkőzés elején rúgta meg a bal szeme alatt Jonathan Tah, a 36-szoros magyar válogatott játékost hordágyon kellett levinni, vasárnap pedig kiderült, hogy letört egy kis darab az arccsontjából. A legfrissebb hírek szerint nem kell megműteni, és szerencsés esetben már a szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzéseken is számíthat rá Marco Rossi szövetségi kapitány.

Egyelőre úgy néz ki, nem kell megműteni – nyilatkozta lapunknak hétfőn Sallai Tibor, a futballista édesapja. – Egy hétig otthon kell feküdnie, hogy a helyén maradjon a letört darab, jövő hét hétfőn vizsgálják meg újra, addig pihennie kell. Ezt lelkileg nehezen viseli, ő már csütörtökön játszani akar a Qarabag ellen, de ezen a héten még biztos nem futballozhat. A szemét már ki tudja nyitni, lejjebb ment a duzzanat, de még kettős látása van. Ha minden igaz, készítenek neki egy maszkot, reméljük, minél hamarabb visszatérhet.”

 
Sallai Rolandot hordágyon vitték le a pályáról
Sallai Roland arccsonttörést szenvedett

Az tehát biztos, hogy Sallai Roland csütörtökön, a Qarabag elleni Európa-liga-csoportmérkőzésen és a hétvégén, a Mönchengladbach elleni találkozón még nem játszhat, de szerencsés esetben ott lehet a válogatott szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésein. Az A-ligában a csoportját vezető magyar válogatott szeptember 23-án Lipcsében játszik Németországgal, majd 26-án fogadja Olaszországot a Puskás Arénában. Sallai Roland eddig mind a négy NL-találkozón kezdő volt, a németek ellen (1–1) gólpasszt adott, az angolok otthonában 4–0-ra megnyert összecsapáson két gólt szerzett. Ha rajta múlik, bizonyára ott lesz a két szeptemberi összecsapáson, de ez függ attól is, hogyan gyógyul a sérülése, mennyit tud játszani előtte, és hogy elengedi-e a klubja a válogatotthoz.

2022.11.13 14:46:31

Légiósok nemzetisport.hu

Utolsó idei bajnokijukon az eszékiek a várakozásoknak megfelelően hozták a kötelező győzelmet.

2022.11.05 16:51:51

Légiósok nemzetisport.hu

Az eszékiek helyzetig is alig jutottak el a Hajduk otthonában, amely Lovrencsics Gergő nélkül győzött 3–1-re.

2022.10.09 23:55:11

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL.Felötlik bennem, mi lenne, ha a játékból az ellenfél durvasága miatt hosszú távra kieső futballisták, ha már a büntetőjogot kénytelenek mellőzni, polgári pert indítanának. A Ptk. 339.§-a alapján, hiszen alapesetben, »aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni«.

2022.10.08 21:38:35

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Megtette, amire csak azok képesek, akik bíznak magukban.