Bundesliga: javult Sallai Roland állapota, egyelőre nem műtik meg

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2022.09.05. 16:49
null
Egyelőre nem kell megműteni Sallait (Fotó: AFP)
Egyelőre nem kell műteni Sallai Rolandot, aki a Bayer Leverkusen elleni bajnoki mérkőzésen sérült meg szombaton. Az édesapja nyilatkozott lapunknak a futballista állapotáról.

 

JAVULT SALLAI ROLAND ÁLLAPOTA, de továbbra sem tudni, mikor térhet vissza a 25 éves magyar szélső. A Freiburg futballistáját szombaton, a Leverkusen ellen 3–2-re megnyert mérkőzés elején rúgta meg a bal szeme alatt Jonathan Tah, a 36-szoros magyar válogatott játékost hordágyon kellett levinni, vasárnap pedig kiderült, hogy letört egy kis darab az arccsontjából. A legfrissebb hírek szerint nem kell megműteni, és szerencsés esetben már a szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzéseken is számíthat rá Marco Rossi szövetségi kapitány.

Egyelőre úgy néz ki, nem kell megműteni – nyilatkozta lapunknak hétfőn Sallai Tibor, a futballista édesapja. – Egy hétig otthon kell feküdnie, hogy a helyén maradjon a letört darab, jövő hét hétfőn vizsgálják meg újra, addig pihennie kell. Ezt lelkileg nehezen viseli, ő már csütörtökön játszani akar a Qarabag ellen, de ezen a héten még biztos nem futballozhat. A szemét már ki tudja nyitni, lejjebb ment a duzzanat, de még kettős látása van. Ha minden igaz, készítenek neki egy maszkot, reméljük, minél hamarabb visszatérhet.”

Az tehát biztos, hogy Sallai Roland csütörtökön, a Qarabag elleni Európa-liga-csoportmérkőzésen és a hétvégén, a Mönchengladbach elleni találkozón még nem játszhat, de szerencsés esetben ott lehet a válogatott szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésein. Az A-ligában a csoportját vezető magyar válogatott szeptember 23-án Lipcsében játszik Németországgal, majd 26-án fogadja Olaszországot a Puskás Arénában. Sallai Roland eddig mind a négy NL-találkozón kezdő volt, a németek ellen (1–1) gólpasszt adott, az angolok otthonában 4–0-ra megnyert összecsapáson két gólt szerzett. Ha rajta múlik, bizonyára ott lesz a két szeptemberi összecsapáson, de ez függ attól is, hogyan gyógyul a sérülése, mennyit tud játszani előtte, és hogy elengedi-e a klubja a válogatotthoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik