Válogatott: Marco Rossi bejelentette, hogy magyarul tanul

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2021.02.25. 16:20
null
Marco Rossi megküzd a magyar nyelv kihívásaival (Fotó: Török Attila)
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy magyarul tanul. Az 56 esztendős olasz szakember elismerte, egyelőre küzd a magyar nyelv okozta kihívásokkal, de mindent megtesz a sikerért.

„Magyarul tanulok. De nem beszélek!”kezdte bejegyzését magyar nyelven a válogatott szakvezetője, majd angolul folytatta.

„Igen, magyarul tanulok (legalábbis próbálkozom). Minden tőlem telhetőt megteszek. Szeretnék őszinte lenni, elég nehezen megy, de tudom, hogy türelmesnek kell lennem. Az én koromban nem könnyű egy új nyelvet megtanulni.”

„Néha megesik, hogy nagyon kellemetlen hozzászólásokat olvasok azzal kapcsolatosan, hogy magyarul kellene beszélnem, de azzal is tisztában vagyok, hogy a többségetek megérti a helyzetemet. Tudjátok, hogy nem szeretem, amikor az emberek a tények ismerete nélkül kritizálnak. Számomra most ez az egyik prioritás, azt hiszem, ez megmutatja, hogy szeretném folytatni ezt a csodálatos utat ezen a kispadon (ameddig képes vagyok rá, és engedik, hogy folytassam).”

„Ahogy szoktam, a továbbiakban is mindig minden tőlem telhetőt megteszek a munkám lehető legjobb elvégzéséért, ameddig tart ez a kaland. Magyarország az életem része, és az otthonom.”

„HAJRÁ, MAGYAROK!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik