Válogatott: Jól játszottunk, büszkék lehetünk magunkra – Szoboszlai

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.11.12. 23:06
null
A két gólt szerző Szoboszlai Dominik büszke csapattársaira (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)
A magyar labdarúgó-válogatott San Marino felett aratott 4–0-s győzelme után a duplázó Szoboszlai Dominik, valamint az egy-egy gólt szerző Vécsei Bálint és Gazdag Dániel értékelt az M4 Sport kamerája előtt.

 

„Végig hittem benne, hogy újra itt leszek a válogatottba, nem tettem le róla egy pillanatig sem. Nagyon örülök, hogy ennek a csapatnak a tagja leheteknyilatkozta Vécsei Bálint, aki az első gólját szerezte a nemzeti együttesben. – Úgy készültünk a meccsre, hogy nem adunk esélyt San Marinónak, és száz százalékot adunk kilencven percen keresztül. Szerettük volna kiszolgálni a stadionba kilátogatókat és a tévénézőket is, úgy érzem, sikerült. Rúghattunk volna még több gólt is, megvoltak a helyzeteink. Motiváltan és agresszíven játszottunk, ilyen mentalitásban szerettünk volna pályára lépni.”

„Remélem, tudtam olyan teljesítményt nyújtani, amit az Andorra elleni hazai meccs után megígértem, amit elvártam magamtól, és amire valójában képes vagyok – értékelt a két gólt szerző Szoboszlai Dominik. A csapat nagyon jól játszott, betartottuk a feladatokat, és úgy jöhettünk le a pályáról, hogy büszkék lehettünk magunkra. Nagyon fiatal a csapatunk, elég csak Varga Kevinre, Kiss Tamásra, Balogh Botondra vagy épp rám gondolni, de az olyan játékosokra is szükségünk, mint Szalai Ádám, aki összekap bennünket. Nem számít, ha valaki kétezres születésű, az fog játszani, aki a végsőkig megtesz mindent.”

„Nagyon örülök, hogy sikerült ismét betalálnom a válogatottban, nagyon jó érzés volt a »tábor« előtt gólt szerezni – mondta Gazdag Dániel, aki összességében a második, hazai közönség előtt az első gólját jegyezte a nemzeti tizenegyben. – Mind az első, mind a második félidőben ült, amit elterveztünk, próbáltuk sokat forgatni a játékot, és amikor úgy éreztük, hogy „kilyukadtak”, akkor a két szélen mögéjük kerülni. Az utóbbi időben »két tízessel« játszottunk a válogatottban, de ez nem új nekem, mert a klubcsapatomban is ezt a felállást alkalmazzuk.”

Kiss Tamás, a Puskás Akadémia kölcsönjátékosaként Hollandiában futballozó légiósunk San Marino ellen lépett pályára először a magyar válogatottban – bízik benne, hogy nem utoljára.

„Nagyszerű érzés volt debütálni, még a padról is hidegrázós volt hallgatni a közönséget, amely az egész mérkőzésen buzdította a csapatot. Ugyanolyan meccs volt a mai, mint a többi, volt tétje, győzelemmel akartunk búcsúzni a drukkerektől, akik egész évben mellettünk álltak. Örömteli volt a válogatotthoz jönni, remélhetőleg tudom gyarapítani a meccseim számát, de ehhez sokat kell tennem – nyilatkozta a Cambuur támadója. – Az ilyen meccsek sem egyszerűek, mert olyan csapat ellen játszottunk, amely kontrákra rendezkedett be. Kompaktak voltak, de volt bennünk annyi kreativitás, hogy fel tudtuk törni őket. Az első és a második félidőben is jól játszottunk, megmutattuk az erőnket és végig csapatként működtünk. Csak veszítenivalónk volt, de ennek hála az égnek semmilyen nyomát nem láttuk, sem a meccsen, sem azt megelőzően.”

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐK
9. FORDULÓ
I-CSOPORT

MAGYARORSZÁG–SAN MARINO 4–0 (2–0)
Budapest, Puskás Aréna, 11 000 néző. Vezette: Glova (szlovák)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Botka (Balogh B., 86.), Lang, Szalai A. – Nego, Nagy Á. (Schäfer, 57.), Gazdag (Kiss T., 73.), Vécsei, Schön (Varga K., 57.) – Szalai Á., Szoboszlai (Hahn, 86.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
SAN MARINO: E. Benedettini – Ma. Battistini, F. Fabbri, D. Rossi, A. Grandoni (A. Golinucci, 60.) – F. Tomassini (D'Addario, 60.), Lunadei, E. Golinucci, Mularoni, D. Tomassini (Hirsch, 36.) – Nanni (Vitaioli, 60.). Szövetségi kapitány: Franco Varrella
Gólszerző: Szoboszlai (6., 83.), Gazdag (22.), Vécsei (88.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport többi mérkőzésén
Anglia–Albánia 5–0
(Maguire 9., H. Kane 18., 33., 45+2., J. Henderson 28.)
Andorra–Lengyelország 1–4 (Vales 45., ill. Lewandowski 5., 73., Józwiak 11., Milik 45+2.)

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia 9 7 2 29–3 +26 23
2. Lengyelország 9 6 2 1 29–9 +20 20
3. Albánia 9 5 4 11–12 –1 15
4. MAGYARORSZÁG 9 4 2 3 17–12 +5 14
5. Andorra 9 2 7 8–23 –15 6
6. San Marino 9 9 1–36 –35 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik