Válogatott: Gulácsi visszatér, és három újonc is bekerült Rossi szerbek elleni keretébe

Vágólapra másolva!
2023.08.29. 12:44
Marco Rossi szövetségi kapitány kedden kihirdette a magyar labdarúgó-válogatott szeptemberi keretét, amelybe visszatért Gulácsi Péter és három újonc is bekerült.

Gulácsi Péter ismét bekerült a magyar válogatott keretébe (Fotó: Török Attila)
Gulácsi Péter ismét bekerült a magyar válogatott keretébe (Fotó: Török Attila)
Gulácsi Péter ismét bekerült a magyar válogatott keretébe (Fotó: Török Attila)


A Kecskemétből Szuhodovszki Soma és Horváth Krisztofer, az MTK Budapestből pedig Kata Mihály került be újoncként a keretbe a szeptemberi meccsekre. Gulácsi Péter hosszú sérülés után tér vissza a keretbe.

Az előző kerethez képest kimaradt a frissen Svájcba, a Servette-hez igazoló Bolla Bendegúz (az elmúlt hetekben nem játszott), Baráth Péter az FTC-től, valamint három sérült játékos, Ferenczi János, Kleinheisler László és Botka Endre.

A legtöbb válogatott játékost ezúttal (Szalai Gáborral kiegészülve) a Kecskeméti TE adja három fővel, őket követi az MTK, a Ferencváros és az RB Leipzig, egyaránt kettővel.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A SZEPTEMBERI MÉRKŐZÉSEKRE
KAPUSOK: Gulácsi Péter
(RB Leipzig – Németország), Demjén Patrik (MTK Budapest), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Paksi FC)
VÉDŐK: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Fiola Attila (Fehérvár FC), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Mocsi Attila (Rizespor – Törökország),Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Hoffenheim – Németország), Szalai Gábor (Kecskeméti TE)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Kalmár Zsolt (Fehérvár FC), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (AFC Bournemouth – Anglia), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Le Havre – Franciaország), Callum Styles (Barnsley – Anglia), Szuhodovszki Soma (Kecskeméti TE)
TÁMADÓK: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia), Varga Barnabás (Ferencváros)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi

Jelenleg hét olyan játékost nem tudtunk meghívni, akik általában kerettagok. A szeptember sajnos többnyire problémás szokott lenni, hiszen vannak, akiknek még nincs csapatuk, vannak, akik sérültek vagy egyéb okból nem játszanak. Ez persze azt is jelenti, hogy számos olyan visszatérő mellett, mint Fiola Attila vagy Gulácsi Péter, lehetőségünk nyílt most három újoncot is meghívni a keretbe” mondta Marco Rossi szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón.

Marco Rossi kihirdette keretét (Fotó: Török Attila)
Marco Rossi kihirdette keretét (Fotó: Török Attila)

A szövetségi kapitány ezt követően az újoncokról, a visszatérő Gulácsi Péterről és Kalmár Zsoltról is szót ejtett.

„Fontos, hogy olyan játékosokat is meghívjunk, akik a jövőt is képviselik, nem csak a jelent. Szuhodovszki Soma, Horváth Krisztofer és Kata Mihály is olyan labdarúgó, akit valaki más helyett hívtunk be a csapatba. Meglátjuk, hogyan teljesítenek majd. A válogatott keretébe csak azokat hívom meg, akik megérdemlik. Amikor kinyílik számukra az ajtó, akkor azt később nekik kell nyitva tartaniuk.”

„Kalmár Zsolton segített, hogy a Fehérvárhoz került, így több játéklehetőséghez juthat. Olyan csapatba került, ahol stabil kezdő, kulcsember lehet. A Fehérvár máris jobban mutat, mint előtte. Ami Gulácsi Pétert illeti, több mint egy hete dolgozik a stábunkkal, fontos volt számára, hogy visszatérhessen a válogatotthoz, ez pedig a csapatot is segíti. A csehek ellen jó lenne, ha már játszhatna is.”

Később Mocsi Attiláról elmondta, hogy egyelőre nem a kezdőben számít rá, de van esélye bekerülni a jövőben. Örül, hogy a 23 éves védő Törökországba szerződött, mert szerinte az utóbbi hónapokban ellaposodott a játéka Zalaegerszegen.

MINDEN, AMIT AZ EB-SELEJTEZŐRŐL TUDNI KELL, ITT!

A SZERB VÁLOGATOTT BŐ KERETE
Kapusok: Vanja Milinkovics-Szavics (Torino), Predrag Rajkovics (Mallorca), Djordje Petrovics (New England Revolution), Borisz Radunovics (Cagliari)
Védők: Nikola Milenkovics (Fiorentina), Sztrahinja Erakovics (Zenit), Nemanja Gudelj (Sevilla), Milos Veljkovics (Werder Bremen), Erhan Masovics (Bochum), Sztrahinja Pavlovics (Red Bull Salzburg), Szrdjan Babics (Szpartak Moszkva), Aleksza Terzics (Red Bull Salzburg), Filip Mladenovics (Panathinaikosz)
Középpályások: Andrija Zsivkovics (PAOK), Mijat Gacsinovics (AEK), Szasa Lukics (Fulham), Nemanja Radonjics (Torino), Nemanja Makszimovics (Getafe), Uros Racsics (Sassuolo), Ivan Ilics (Torino), Marko Grujics (Porto), Filip Kosztics (Juventus), Dusan Tadics (Fenerbahce), Lazar Szamardzsics (Udinese), Sztefan Mitrovics (Crvena zvezda), Szergej Milinkovics-Szavics (Al-Hilal), Filip Djuricsics (Panathinaikosz)
Csatárok: Alekszandar Mitrovics (Al-Hilal), Dusan Vlahovics (Juventus), Luka Jovics (Fiorentina), Petar Ratkov (Red Bull Salzburg)

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
G-CSOPORT
5. FORDULÓ
Szeptember 7., csütörtök

20.45: Szerbia–Magyarország
18.00: Litvánia–Montenegró
Szabadnapos: Bulgária

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 3 2 1 5–0 +5 7
2. Szerbia 3 2 1 5–1 +4 7
3. Montenegró 3 1 1 1 1–2 –1 4
4. Bulgária 4 2 2 2–6 –4 2
5. Litvánia 3 1 2 1–5 –4 1

KORÁBBAN

Március 24., péntek
Bulgária–Montenegró 0–1 (0–0)
Razgrad. G: Krsztovics (70.)
Szerbia–Litvánia 2–0 (1–0)
Belgrád. G:Tadics (16.), Vlahovics (53.)
Szabadnapos: Magyarország

Március 27., hétfő
MAGYARORSZÁG–BULGÁRIA 3–0 (3–0)

Budapest. G:Vécsei (7.), Szoboszlai (26.), Ádám M. (40.)
Montenegró–Szerbia 0–2 (0–0)
Podgorica. G:Vlahovics (78., 90+6.)
Szabadnapos: Litvánia

Június 17., szombat
Litvánia–Bulgária 1–1
Kaunas. G: Girdvainis (15.), ill. M. Petkov (27.)
Montenegró–Magyarország 0–0
Podgorica
Szabadnapos: Szerbia

Június 20., kedd
Magyarország–Litvánia 2–0 (1–0)
Budapest,
Puskás Aréna. G: Varga Barnabás (32.), Sallai R. (83.)
Bulgária–Szerbia 1–1 (0–0)
Razgrad. G: Deszpodov (47.), ill. Lazovics (90+6.)
Szabadnapos: Montenegró

MINDEN, AMIT AZ EB-SELEJTEZŐRŐL TUDNI KELL, ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik