Válogatott: életre szóló élményt kaptak a fertőszentmiklósi fiúk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.22. 12:07
Balázs, Gábor és Levente az iskolában kapták a feladatot, hogy írjanak levelet egy általuk kiválasztott személynek. A fiúk a magyar válogatott játékosainak üzentek, de azt álmukban sem gondolták volna, milyen választ érkezik kedvenc futballistáiktól. A diákok látogatását írásos és videós beszámoló formájában is megörökítette a Magyar Labdarúgó-szövetség.

Megszokott feladat az általános iskolások számára, hogy meg kell tanulniuk hivatalos levelet írni – kezdődik az mlsz.hu-n megjelent beszámoló. – Az viszont már kevésbé megszokott, amit Erika néni, a fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola tanára évről évre véghez visz: kinyomozza a gyerekek kedvenc zenészeinek, sportolóinak, színészeinek címét, és a feladatot „élesben” gyakoroltatja a srácokkal: miután a lurkók megírták leveleiket, a tanár néni el is küldi azokat a címzetteknek.

Tavaly hárman is magyar válogatott futballistát választottak és az MLSZ Szurkolói Klubjának munkatársai – szövetkezve a válogatott stábjával és a csapat munkáját segítő többi osztállyal – át is adták a leveleket Dzsudzsák Balázsnak, Stieber Zoltánnak és Gulácsi Péternek, utóbbi pedig a játékosok nevében meghívta a diákokat egy mérkőzésre.

A nagy nap november közepén érkezett el, amikor a három kisfiú szüleik és tanáraik társaságában utazott fel Budapestre, a Magyarország–Finnország Nemzetek Ligája-csoporttalálkozóra. A meccs előtti napon a kis csapat ellátogatott a válogatott főhadiszállására, a telki edzőközpontba, ahol életükben először találkozhattak is kedvenceikkel, megnézhették Marco Rossi hivatalos, mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, sőt, a rengeteg begyűjtött szelfi és autogram mellett lehetőségük volt passzolgatni egy kicsit a magyar válogatott kapusával, Gulácsi Péterrel, akinek még kapura is rúghattak!

De Balázs, Gábor és Levente sem érkezett üres kézzel: az 5. A osztály nevében szerették volna viszonozni az ajándékokat, amit a szövetségtől kaptak, ezért egy, az egész osztály által aláírt mezt hoztak a válogatottnak, a csapat tagjai pedig cserébe mind dedikálták az osztály új labdáját.

A kirándulás csúcspontja természetesen a vasárnap esti összecsapás volt, ahol a fiúk előbb kipróbálták az MLSZ Szurkolói Klubja által szervezett szurkolói falu játékait, majd élőben nézték, amint a magyar válogatott szép játékkal örvendezteti meg a Groupama Arénába kilátogató drukkereket. Szalai Ádám és Nagy Ádám találata a csapatnak a győzelmet és a Nemzetek Ligája csoportbeli második helyét, Balázsnak, Gábornak és Levinek pedig egy életre szóló élményekkel teli hétvége lezárását jelentette.

A fertőszentmiklósi küldöttség Telkiben, a sajtóteremben (Fotó: mlsz.hu)
A fertőszentmiklósi küldöttség Telkiben, a sajtóteremben (Fotó: mlsz.hu)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik