R. B. 2021.10.19 12:09 Frissítve: 2021.10.19 12:42

Válogatott: „Az unokáimnak majd mesélhetek, milyen volt a Wembleyben játszani”

Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia 28 esztendős labdarúgója a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában arról is beszélt, milyen volt Anglia ellen döntetlent elérni a londoni Wembley Stadionban.

Nagy Zsolt (Fotó: Árvai Károly)

 

„Remélem, ezzel a meccsel el tudtunk kezdeni egy új utat” – nyilatkozta a Reggeli Startban Nagy Zsolt azután, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott az Anglia elleni vb-selejtezőn. A felcsúti labdarúgó két év után kapott újra meghívót a válogatottba. Az albánok és az angolok elleni meccsélmények mellett szóba került a két évvel ezelőtti, Wales elleni Eb-selejtező is.

„Miután nem jutottunk ki a világbajnokságra, az angolok ellen új fejezetet akartunk nyitni 
– mondta Nagy Zsolt a magyar labdarúgó-válogatott angliai döntetlenje kapcsán. – Meg akartuk mutatni, hogy a magyar válogatott a Wembleyben is helyt tud állni. Örök emlék ez a meccs, az unokáknak majd mesélhetek, hogy milyen volt ott játszani. Sterlinggel kellett megküzdenem, úgy tudtam kompenzálni a hátrányomat vele szemben, hogy mindenhova egy ütemmel előbb indultam, hogy odaérjek, próbáltam kitalálni, hogy mit fog csinálni.”

A két évvel ezelőtti, Wales elleni Eb-selejtező egyik negatív hőse a felcsúti klubból behívott Nagy Zsolt volt: „Cardiffban nem úgy sikerült a játék nekem sem és a csapatnak sem, ahogy elterveztük. Utólag megnéztem, hogy mit tudtam volna jobban csinálni – elég sok mindent. De az akarat és a szenvedély miatt, ami bennem van, nem esett jól, ami akkor visszajött. Kaptam sok üzenetet, amiket próbáltam kizárni, és a csapatomban olyan teljesítményt nyújtani, hogy újra meghívjanak a válogatottba.”

A csapatával az utóbbi két évben bajnoki ezüstöt és bronzot is szerző védő a jövőjével kapcsolatban elmondta a Reggeli Startban: „Remélem, megragadtam a válogatottban, de ezt majd a klubomban nyújtott teljesítményem dönti el. Jövőre lejár a szerződésem, volt már megkeresés a klubtól, hogy hosszabbítsunk, de még nincs lefixálva semmi.”

A Nagy Zsolttal készült teljes beszélgetést ide kattintva megtekintheti!

2021.12.05 23:00:28

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Az, hogy a futballról való vélekedést az érzelmek határozzák meg, több mint száz éve tudható, miként az is: hozzáállásunk előjele alkalomról alkalomra változhat-változik. A győzelem mámorral, a vereség letargiával, dühvel jár, s egyáltalán nem mindegy, melyiket éltük át legutóbb.

2021.11.28 22:01:01

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Marco Rossinál az idén 36 játékos szerepelt, közülük 21 volt hosszabb-rövidebb ideig valamelyik magyarországi akadémia növendéke.

2021.11.28 21:40:29

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A fő nehézséget a felnőttfutballba belépés okozza.

2021.11.26 09:48:23

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Gallowich Tibor és Sebes Gusztáv bizalmát is megkapta, de ritkán került be az Aranycsapatba.