H. D.
2022.09.22 18:06 Frissítve: 2022.09.22 18:33

Válogatott: Az U21-re koncentrálok, de az A-csapat a cél – Németh András

A belga élvonalbeli Genkben szereplő, magyar U21-es válogatott támadó az M1-nek adott interjújában árulta el, klubcsapata első célja, hogy nemzetközi kupaindulást érő pozícióban, vagyis az első négyben végezzen.

A lettek elleni Eb-selejtezőn duplázott Németh András (Fotó: MLSZ)

A 19 éves Németh Andrást foglalkoztató Genk jelenleg a második helyen áll a belga első osztályban, a csapat célja az első négy hely valamelyikének megszerzése. A fiatal magyar támadó ehhez szeretne hozzájárulni góljaival, valamint célja, hogy minél többet játsszon és minél több tapasztalatot gyűjtsön.

Németh számára kissé csalódás, hogy még nem kapott meghívást Marco Rossitól, így jelenleg az U21-es válogatottban szerepel, amelynek színeiben 7 gólt szerzett az Eb-selejtezőkön.

Az lett volna furcsa, ha nem lett volna csalódás a meghívó elmaradása, de jelenleg az U21-re koncentrálok és hosszú távon természetesen az A-válogatott a cél” – nyilatkozta az M1-nek.

A Genk irányítását az előző idény végén Bernd Storcktól vette át Wouter Vrancken, aki már a nyári felkészülés ideje alatt jelezte Némethnek, hogy számít rá az első csapatban.

Az eddigiek közül a mostani edzővel a legjobb a viszonyom, nagyon örülök, hogy megérkezett. A felkészülés is jól ment, nyolc felkészülési meccsen nyolc gólt lőttem, már akkor megmondta, hogy számolni fog velem az egész szezonban. Megvolt már az első gólom az idényben, nagyjából mindegyik mérkőzésen játszom. Most jól néznek ki a dolgok.”

Németh Andrásra és a Gera Zoltán vezette U21-es válogatottra szeptemberben két felkészülési mérkőzés vár Litvánia és Bulgária ellen.

2022.10.05 23:54:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az érzelmes taps, ami az olaszok elleni mérkőzés 75. percében a Puskás Arénában és a televíziók előtt ülők mindegyikéből kitört és lekísérte Szalai Ádámot a pályáról, nem pusztán a középcsatár futballteljesítményének és pályafutásának szólt. Ennél sokkal többet jelentett, annyival többet, hogy azt talán még fel sem tudjuk mérni.

2022.10.04 21:21:52

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A hazai pálya poklában még akkor is csodás lett volna az olaszok elleni futball, ha tíz magyar mezőnyjátékos áll bent a tizenhatoson belül és küzdi ki vérrel, verítékkel, fogcsikorgatással a nulla nullát.

2022.10.03 21:27:56

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Kerkez esetében él a remény, hogy nem szalad el vele a ló.

2022.10.03 20:50:50

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2022.10.03 21:22:41

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Hat éve sokkal zűrösebbnek tetszett a generációváltás, most meg azt látjuk, hogy a legmagasabban rangsorolt futballistáinknak még csak most következhetnek a legjobb éveik. De az is igaz, hogy a magyar válogatottat innentől senki sem intézi el előre egy kézlegyintéssel, mert benne van a pakliban, hogy pórul jár.