U21: Gera Zoltán keretet hirdetett az első két Eb-selejtezőre

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.08.26. 11:29
null
Gera Zoltán Gyirmóton, majd San Marinóban irányítja az U21-es válogatottat (Fotó: Török Attila)
Gera Zoltán szövetségi edző kijelölte a magyar U21-es válogatott 2023-as Európa-bajnokság selejtezőjére készülő keretét.

Gera Zoltán együttese első selejtezőjén, szeptember 2-án 17.30-kor az izraelieket fogadja Gyirmóton, szeptember 7-én 20.30-kor San Marinóban lép pályára.

Az első mérkőzéseken nem lehet ott a pályán Balogh Botond, a Parma napokban megsérült védője, valamint Bárány Donát sem, aki szintén sérülés miatt maradt ki a válogatottból.

A keretben tíz olyan labdarúgó kapott helyet, aki már tagja volt az idei, magyar-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokság keretének is.

„A korosztályváltás miatt természetes, hogy sok új játékos van a keretben, az viszont jelentős előny, hogy a válogatott magjával már dolgoztunk együtt tavasszal, jól ismerjük a képességeiket, valamint ők is tisztában vannak az elvárásainkkal – idézi az mlsz.hu Gera Zoltánt.Elsősorban olyan labdarúgókat hívtuk meg a keretbe, akik játékban vannak a klubcsapatukban, kíváncsian várom, hogy az újoncok milyen teljesítményt nyújtanak a felkészülés napjaiban. Nagyon fontosnak tartom, hogy jól kezdjük a sorozatot, Izrael legyőzése nagy lendületet adhatnak a folytatásra. Első ellenfelünknél nemrégiben új szakvezetőt neveztek ki, ami valamelyest megnehezíti a feltérképezésüket, de elsősorban a saját játékunkkal foglalkozunk, és igyekszünk a legjobban felkészülni a jövő csütörtöki találkozóra.”

A most kezdődő sorozatban a 2000. január 1. után született játékosok vehetnek részt, a mieink első keretében több 2002-es, sőt Milos Kerkez személyében egy 2003-as születésű futballista is helyet kapott.

Az U21-es válogatott nehéz Eb-selejtező csoportba került, a friss U21-es Európa-bajnok németek mellett a lengyelek, az izraeliek, a lettek, valamint a San Marinó-iak szerepelnek a hatosban. A csoport első helyezettje, valamint a kilenc csoport legjobb másodikja közvetlenül kijut a román-grúz közös rendezésű tornára, míg a maradék nyolc második helyezett rájátszásban dönt egymás között a maradék négy Eb-helyről.

AZ U21-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Auerbach Martin (Csákvár), Hegyi Krisztián (West Ham United – Anglia), Veszelinov Dániel (DAC)
Védők: Csóka Dániel (AFC Wimbledon – Anglia), Csontos Dominik (Ferencváros), Mocsi Attila (Haladás), Szűcs Kornél (DVTK), Tamás Olivér (Paks), Varju Benedek (MTK Budapest)
Középpályások: Baráth Péter (DVSC), Bukta Csaba (Altach – Ausztria), Csongvai Áron (Újpest), Csonka András (Gyirmót), Hidi M. Sándor (Vasas), Kerkez Milos (Milan – Olaszország), Komáromi György (Puskás Akadémia), Kusnyír Erik (DVSC), Mezei Szabolcs (MTK Budapest), Szendrei Norbert (Fehérvár), Zeke Márió (Gyirmót)
Támadók: Kiss Tamás (Cambuur – Hollandia), Németh András (Genk – Belgium), Skribek Alen (ZTE), Szánthó Regő (Ferencváros)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik