80 perc emberhátrány sok volt – kikapott az U21-es válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.26. 19:50
null
Ciprus legyőzése után Belgiumban kikapott az U21-es válogatott (Fotó: Török Attila, archív)
A 10. perctől kezdve emberhátrányban játszó U21-es magyar labdarúgó-válogatott Louvainben 3–0-ra kikapott Belgiumtól, így elveszítette a veretlenségét az Európa-bajnoki selejtezősorozat 6. csoportjában

 

U21-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
6. CSOPORT
BELGIUM–MAGYARORSZÁG 3–0 (1–0)

Louvain, Den Dreef. V: Papir (izraeli)
Belgium: Jackers – Cools, Mmaee, Faes, Miangue – J. Schrijvers (Oularé, a szünetben), S. Schrijvers, Bastien (Oméonga, 76.) – Mbenza, Dimata, Lukebakio (De Sart, 65.). Szövetségi edző: Johan Walem
Magyarország: Demjén – Lenzsér, Kecskés Á., Tóth B. – Szivacski, Vida M., Gazdag (Haris, 72.), Szoboszlai, Szalai A. – Bíró B. (Spandler, 18.), Sallói (Balogh N., 50.). Szövetségi edző: Michael Boris
Gólszerző: S. Schrijvers (19.), Lukebakio (64.), Dimata (72. – 11-esből)
Kiállítva: Tóth B. (10.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A magyar U21-es válogatott önbizalommal telve készülhetett a csoportfavorit belgák elleni idegenbeli találkozóra, hiszen az első öt mérkőzésén nem talált legyőzőre, négy nappal ezelőtt pedig kiütötte Ciprust.

A Ciprus elleni meccshez képest Michael Boris csak egy helyen változtatott a kezdőcsapatán (Katona Máté helyett Szivacski Donát kapott lehetőséget a jobb szélen), ám így is 3–5–2-ben küldte fel a csapatát. Az alaptaktika azonban már a 10. percben felborult, mivel a Bundesligában szereplő Wolfsburg csatárát, Landry Dimatát Tóth Bence gólhelyzetben visszahúzta, így a játékvezető azonnal kiállította.

Emiatt kénytelen volt változtatni a mieink német edzője, a házi góllövőlistát négy találattal vezető Bíró Bencét Spandler Csaba váltotta, a csapat pedig átállt 4–4–1-re. A csere után egy perccel azonban góllá érett a fokozatosan növekedő belga nyomás: Siebe Schrijvers 17 méterről a kapufa segítségével lőtt a kapunkba (1–0). Az első félidő folytatásában Dimata előtt adódott egy nagyobb lehetőség, majd Isaac Mbenza találta el a kapufát, de újabb találat már nem esett.

A fordulás után nem sokkal Sallói Rolandot Balogh Norbert váltotta, a játék képe azonban nem változott, a belgák többet birtokolták a labdát, a mieink pedig csak elvétve jutottak el a kapujukig.

A csendesen csordogáló mérkőzésen végül még két hazai gól született: előbb Mbenza beadása után Dodi Lukebakio fejelt közelről a magyar kapuba (2–0), majd Landry Dimata váltotta gólra a saját maga kiharcolta büntetőt (3–0).

Így az U21-es válogatottunk végül 3–0-ra kikapott Belgiumban, s elveszítette a veretlenségét a selejtezősorozatban. A mieinknek most egy hosszabb szünet jön, legközelebb szeptember 7-én lépnek pályára Svédországban.

A 6. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Belgium752
13–5+817
2. Svédország532
13–4+911
3. MAGYARORSZÁG6321
10–6+411
4. Ciprus72
57–17–106
5. Törökország61233–7–45
6. Málta5

53–10–70

2019. június 16. és 30. között, Olaszországban és San Marinóban rendezik meg az U21-es Európa-bajnokságot, amelyen 12 csapat vehet részt. A házigazda jogán már biztosan ott van Olaszország, mellette a 9 csoportelső kvalifikálja magát automatikusan. A maradék két helyről a négy legjobb csoportmásodik, egy-egy pótselejtezőn dönt. A kontinensviadal egyben selejtezőül is szolgál a 2020-as olimpiára, amelyre a legjobb négy közé jutó válogatottak utazhatnak majd.

PERCRŐL PERCRE

2. FÉLIDŐ

92. perc: Véget ért a mérkőzés, a 10. perctől kezdve emberhátrányban játszó magyar U21-es válogatott 3–0-ra kikapott Belgiumban, így elveszítette a veretlenségét.

92. perc: Szivacski maradt lent a földön, Oméongával rúgott össze.

90. perc: Két perc a ráadás a meccs végén.

88. perc: Nagy védés! Mbenza a bal szélről húzott befelé, majd a tizenhatos bal felső sarkától a kapura csavarta a labdát, amelyet Demjén szögletre tolt.

86. perc: Faes előtt adódott nagy lehetőség, de a kísérlete után a gólvonalról mentett egy magyar játékos.

84. perc: Dimata távoli lövése elkerülte a bal alsó sarkot.

78. perc: Senna Miangue rúgta el a labdát sípszó után, sárga lapot kapott érte.

75. perc: A belgák harmadik cseréje is megtörtént, Bastian ment le a pályáról, Stéphane Oméonga érkezett.

72. perc: Kihasználta a harmadik cserelehetőségét is Michael Boris, Gazdagot Haris Attila váltotta.

72. perc: GÓL! BENT VAN A HARMADIK! A sértett Landry Dimata állt a labda mögé, s jobbal a jobb alsó sarokba belsőzte a büntetőt. Demjén a másik irányba vetődött nem volt esélye. 3–0

71. perc: TIZENEGYES! Dimata tolta be a labdát két védő között a tizenhatoson belülre, majd Lenzsér rúgott oda neki: a csatár elesett, a bíró büntetőt ítélt.

65. perc: Cserélt a belga kapitány, az imént gólt szerző Lukebakio helyét Alexis De Sart vette át.

64. perc: GÓL! OTT A MÁSODIK HAZAI TALÁLAT! Mbenza bal oldali beadása után az üresen álló Dodi Lukebakio hét méterről a kapuba fejelte a labdát. 2–0

63. perc: Mbenza 18-ról eleresztett bal lábas lövése nem okozott gondot Demjénnek.

61. perc: Demjén egy kicsit alászaladt egy jobbról érkező szögletnek, de így is el tudta ütni végül a labdát.

58. perc: Szoboszlai szabadrúgása után Jackers elöklözte a labdát a tizenhatoson belülről.

51. perc: Siebe Schrijvers kapott sárga lapot, mivel felrúgta Gazdagot.

50. perc: Cserélt Michael Boris, Sallóit Balogh Norbert váltotta.

50. perc: Lukebakio próbálkozott kiszorított helyzetből, de a lövése utána labda az oldalhálóban kötött ki.

46. perc: A szünetben egyet cseréltek a belgák Jur Schrijvers helyére Obbi Oularé állt be.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, a mieink indították útjára a labdát.

1. FÉLIDŐ

45+1. perc: Véget ért az első félidő, a 10. perctől kezdve emberhátrányban játszó magyar válogatott 1–0-s hátrányban mehet a szünetre.

45. perc: Egy perc a ráadás.

45. perc: Megint Mbenza próbálkozott, most a tizenhatoson belülről, de Lenzsérről szögletre vágódott a labda a lövése után.

43. perc: KAPUFA! Mbenza remek helyzetfelismeréssel vette észre, hogy Demjén egy kicsit kinn áll a kapujából, így a bal szélről, 26 méterről kapura ívelte a labdát, amely szerencsénkre a bal oldali kapufáról kifelé pattant.

39. perc: Lukebakio kísérletezett távolról, lövése mellé ment volna, de Demjén szögletre nyomta a labdát. A sarokrúgás után biztosan lehúzta a labdát a magyar kapus.

38. perc: Siebe Schrijvers állt a labda mögé, a sorfalról azonban lepattant a labda.

37. perc: Lenzsér késett el egy ütemmel, Dimata bánta. A csatár elterült a földön, a belgák szabadrúgást kaptak szemben a kapuval, attól 24 méterre.

35. perc: Hazai helyzet! Cools jobb oldali félmagas beadása után Dimata kifacsart testhelyzetben próbálkozott a kapunkba találni, a jobb lábáról azonban a léc fölé pattant a labdát.

33. perc: Szoboszlai a szabadrúgást szögletre váltotta, de helyzetet nem sikerült kialakítani egyik rögzített szituációból sem.

32. perc: Szoboszlai csapott le a kezdőkörben egy rossz belga passzra azonban hiába lódult meg Jur Schrijvers visszarántotta. A sárga természetesen járt a belgának, de ezzel megakadályozott egy veszélyesnek tűnő magyar kontrát.

27. perc: A sarokrúgás után Mbenza lövése után is egy blokkoló magyarban akadt el a labda.

26. perc: Dimata készítette vissza a labdát lövésre Mbenzának, akinek a kísérlete a kapu fölé pattant egy magyar lábról.

23. perc: Mbenza beadása után Lenzsérről Siebe Schrijverselé pattant a labda, ő azonban 10 méterről a kapu fölé bombázta azt.

19. perc: GÓL! MEGSZEREZTE A VEZETÉST BELGIUM! Lukebakio passza után Spandler lábáról a kapunak háttal álló Siebe Schrijvershez pattant a labda, a hazaiak csapatkapitánya egy jó átvételt követően lefordult a védőjéről, egyet tolt még a labdán, majd 17 méterről jobbal lövésre vállalkozott – a labda a jobb oldali kapufáról sajnos befelé pattant… 1–0

18. perc: Így van, Bíró Bence hagyta el a pályát, helyére Spandler Csaba állt be.

Spandler Csaba érkezik hamarosan a pályára, minden bizonnyal az egyik támadónk helyett.

14. perc: Siebe Schrijvers esett el a tizenhatoson belül Lenzsér szorításában, ezt azonban nem látta szabálytalannak a játékvezető. Maradjunk annyiban, hogy mindkét játékos húzta a másik mezét, így jó döntés született.

11. perc: A nagyon veszélyes helyről járó szabadrúgást Mbenza végezte el, életerős lövése azonban szerencsére elakadt Szoboszlaiban.

10. perc: KIÁLLÍTÁS! Megint Dimata ugrott ki ziccerben, Tóth Bence csak visszarántani tudta, így azonnal villant a piros lap. Szerencsére még éppen a tizenhatoson kívül történt az eset, így a tizenegyest megúsztuk.

8. perc: Lukebakio jobb oldali beadása nem okozott gondot Demjénnek.

7. perc: Megint Dimata került helyzetbe, ezúttal a jobb oldalon tűnt fel, és a tizenhatoson belülről, kissé kiszorított helyzetből a kapu fölé bombázta a labdát.

6. perc: Kecskést lefutotta Dimata, lőni azonban nem tudott a csatár, mivel a kapujából jó ütemben kilépő Demjén felszedte előle a labdát.

3. perc: Sallói készítette vissza sarokkal a labdát Szivacskinak, aki futtából, 16 méterről a kapu fölé lőtt.

2. perc: Szoboszlai jobb oldali szöglete után nem sikerült helyzetet kialakítania a magyar válogatottnak.

A belgák piros, a mieink tiszta fehér szerelésben léptek pályára.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indították útjára a labdát.

Már a pályán a csapatok, a belgák zenés kíséret nélkül énekelték el a himnuszukat.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Belgium–Magyarország összecsapás az U21-es Európa-bajnoki selejtezők 6. csoportjából. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

A magyar válogatott hazai pályán 2–1-re legyőzte Máltát a selejtezősorozat első mérkőzésén, Törökországban gól nélküli döntetlenre végzett, majd 2–2-es döntetlent játszott Svédországgal. Ezt követően előbb idegenben (2–0), majd a múlt hét csütörtökön hazai pályán is legyőzte Ciprust (4–0).

Belgium a magyar csapathoz hasonlóan 2–1-re verte meg Máltát hazai pályán, Törökországgal 0–0-t, Svédországgal 1–1-et játszott, Ciprus ellen pedig 92. percben szerzett gólnak köszönhetően nyert 3–2-re. A belgák két idegenbeli meccsükön is túl vannak, Cipruson 2–0-ra, Törökországban 2–1-re nyertek.

„A belga válogatottban több kiemelkedő képességű labdarúgó kap szerepet, támadóik gyorsak, dinamikusak, nehéz ellenük játszani. Fontos, hogy végig szervezetten futballozzunk, ne hagyjunk területet az ellenfélnek, és hatékonyan játsszunk a belgák kapuja előtt is. A csoport favoritjával mérkőzünk meg, de korábbi mérkőzéseinken bizonyítottuk, hogy erősebb csapatokkal is fel tudjuk venni a versenyt, a célunk továbbra is az, hogy a sorozat őszi hajrájában esélyünk maradjon az Eb-részvétel kiharcolására” – mondta az mlsz.hu-nakMichael Boris szövetségi edző.

AZ U21-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Demjén Patrik (Budaörs), Zima Ádám (Dorog), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)
Védők:Lenzsér Bence (Paks), Pávkovics Bence (Újpest), Kecskés Ákos (Korona Kielce), Jancsó András (Haladás), Tóth Bence (Videoton), Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Katona Máté (MTK), Szivacski Donát (Vasas), Szalai Attila (Mezőkövesd), Gergényi Bence (Szeged)
Középpályások:Vida Máté (Vasas), Haris Attila (Balmazújváros), Szoboszlai Dominik (Liefering), Rácz Barnabás (Haladás), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Zsótér Donát (Újpest)
Támadók:Bíró Bence (Guimaraes), Balogh Norbert (Palermo), Koszta Márk (Mezőkövesd), Sallói Dániel (Sporting Kansas City)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik