Nem esett gól Isztambulban az U21-es Eb-selejtezőn

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.10. 16:54
null
A magyar U21-es válogatott két meccs után veretlen a csoportjában (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar U21-es válogatott a mérkőzés jelentős részében jobban játszott Törökország hasonló korosztályú csapatánál, de betalálnia nem sikerült. Hiába lőtt többet kapura ellenfélénél együttesünk, a győzelem ezúttal nem jött össze. Két kör után Magyarország veretlenül 4. a csoportban, folytatás egy hónap múlva Svédország ellen.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
6. CSOPORT

TÖRÖKORSZÁG–MAGYARORSZÁG 0–0 (Tv: M4 Sport)
Isztambul, 300 néző Vezeti: Steen (norvég)
TÖRÖKORSZÁG: Sengezer – Alici, Ersoy, Demiral, Celik – Toköz – Cinar, Erdogan, Ömür, Hümmet – Kanatsizkus. Szövetségi edző: Abdullah Ercan
MAGYARORSZÁG: Demjén – Szivacski, Kecskés, Lenzsér, Szalai A. – Vida M., Gazdag – Zsótér, Szoboszlai, Korozmán – Bíró B. Szövetség edző: Michael Boris
Csere: Szoboszlai helyett Tóth B. az 56., Bíró B. helyett Makrai G. a 75., Szalai A. helyett Spandler a 90. percben, illetve Hümmet helyett Caglayan a 66., Kanatsizkus helyett Okutan a 71., Cinar helyett Özfesli a 77. percben.
Sárga lap: Toköz (45.), Gazdag (78.)

Családias hangulatban, pár száz néző előtt folytatta a magyar U21-es válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozatot, amelyben eddig egyetlen mérkőzést játszott – szeptemberben Máltát múlta felül Michael Boris szövetségi edző csapata.

Az ellenfél most Törökország volt, melynek kispadján Abdullah Ercan személyében egykori világbajnoki bronzérmes játékos dirigált a házigazdák fiataljainak. A törökök szakvezetője 2002-ben szerepelt a Távol-Keleten meglepetésre bronzéremig menetelő török alakulatban, s az egykori kiváló védő 68 felnőttválogatott mérkőzésének minden tapasztalatát átadhatta tehát az irányítására bízott 21 éven aluli válogatott tagjainak.

A mieinket azonban nem igazán befolyásolta az ellenfél nagy tapasztalatú szakvezetője, az első negyedórában többször is egészen közel kerülteka gólszerzéshez – Szoboszlai Dominik például a kapufát találta telibe a 10. percben.

Nem késett a hazai válasz: Lenzsérnek kellett a gólvonalról kivágni egy török fejest, s a félidő második felére fokozatosan átvették az irányítást a törökök, akik szintén eljutottak kapufáig – legjobbjuk, Orkan Cinar szabadrúgása vágódott ki a bal kapufa tövéről a félidő közepén.

A gól nélkül záruló első játékrészt követően a másodikban a magyar csapat már jóval aktívabbanlépett fel – igaz, az elején még Demjén Partik bravúros védése tartotta meccsben a mieinket.

A hajrára fordulva előbb Szalai Attila helyzeténél kellett a gólvonalról mentenie a török védelemnek, majd Korozmán Kevin, később Szalai lövése kerülte el a török kaput, s az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a végén Kecskés Ákosnak kellett nagyot mentenie a tizenhatoson belül, hogy ponttal távozhasson a magyar együttes.

A látottak alapján igazságos eredmény született, a magyar válogatott legközelebb november 10-én, Svédország ellen lép pályára.

A CSOPORT MAI MÉRKŐZÉSEI
Törökország–Magyarország 0–0
Ciprus–Belgium 0–2
Svédország–Málta 3–0

A CSOPORT ÁLLÁSA

1.

Belgium

4

2

2

5–2

+3

8

2.
Svédország
3
2
1

8–2
+6
7

3.

Ciprus

4

2

2

5–8

–3

6

4.

Magyarország

2

1

1

2–1

+1

4

5.

Törökország

3

2

1

1–2

–1

2

6.

Málta

4

4

3–9

–6

0

 

PERCRŐL PERCRE

93. perc: Vége, gól nélkül ért véget a találkozó!

92. perc: Zsótér szabadrúgása után gyors török kontra végén Kecskés bravúrosan piszkálta el a labdát a lőni készülő Özfesli lábáról. Nagy mentés volt.

90. perc: Három perc lesz a ráadás.

90. perc: Spandler váltotta Szalait.

87. perc: Ömür szöglete után Demjén öklözte oldalra a labdát.

86. perc: Most Korozmán volt az előkészítő, Szalai 16 méterről alig néhány centivel lőtt a jobb alsó sarok mellé.

85. perc: Zsótér végezhetett balról szögletet, beadása nem okozott veszélyt a kapu előtt.

83. perc: Szivacski jobbról készítette le a labdát Korozmánnak, aki azonban nagy helyzetben 16 méterről a kapu fölé lőtt.

80. perc: Ömür kínálta meg Demjént 24 méterről, a kapusnak ízlett a csemege.

78. perc: Gazdag kapott kézzel utána egy labdának, sárga lap a Honvéd játékosának.

77. perc: Cinarnak is ennyi volt mára, Özfesli váltotta.

75. perc: Makrai érkezett Bíró helyére.

72. perc: Szalai! Szivacski emelte át jobbról a labdát a hosszú oldalon érkező Szalai fejére, aki senkitől sem zavartatva okosan visszabólintotta a labdát a bal felső sarok irányába, a kapus már verve volt, ám a gólvonalon helyezkedő Ersoy kifejelte azt... Óriási helyzet volt ez is.

71. perc: Kanatsizkus helyett Okutan a pályán.

70. perc: Török szöglet, ezt is Cinar végezte el: Ersoy fejese 10 méterről a bal alsó sarok mellé pattogott..

68. perc: Zsótér lövőkedve nem csökkent, csak a pontosságán kéne javítani: most is messziről, messzire...

66. perc: Hümmet helyett Caglayan.

63. perc: Időközben véget ért a csoport mai rangadója, Belgium a csoport élére ugrott, miután 2–0-ra nyert az immár nem csoportelső Ciprus otthonában.

60. perc: Cinar ívelt a kapu elé szabadrúgást, de már közbefújt a játékvezető és szabadrúgást adott kifelé. Néhány pillanattal később Szivacskit faultolták a törökök a jobb oldalon, ez is szabad. Sok az apró szurkapiszka ezekben a percekben. Nem nagyon alakult ki folyamatos játék.

56. perc: A megítélt szabadrúgást Zsótér ívelte a kapu elé, a védők elfejelték Bíró elől.

56. perc: Szoboszlai helyett Tóth Bence.

55. perc: Zsótér harcolt ki szabadrúgást a támadótérfél jobb oldalán.

51. perc: DEMJÉN!!! Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Hümmet egyedül tört be a tizenhatoson belülre, de túl lazán akarta elpasszolni a labdát a kimozduló Demjén mellett, s a kapus lábbal védeni tudott. Óriási bravúr volt!

50. perc: Zsótér keresztlabdája után Korozmán lőhetett 16 méterről, Ersoy blokkolta a lövést.

48. perc: A szünet után nem volt csere egyik oldalon sem.

46. perc: Folytatódott a mérkőzés.

Az első félidőben a törökök hárommal többször próbálkoztak kapura lövéssel, 8 az 5 ellen. Az UEFA honlapja egyébként külön számolja a blokkolt lövéseket, a kaput elkerülő, és a kaput eltaláló lövéseket. A blokkolt és az elkerülő lövésekben a törökök a jobbak, 2–1, illetve 4–2, míg a kaput eltaláló lövéseknél döntetlen: 2–2 a szünetben az „állás”.

Szögletek: 4–4
Lesek: 1–0
Szabálytalanságok: 5–7
Sárga lapok: 1–0

Jól kezdtek a mieink, az első húsz percben többször is helyzetbe került a Szoboszlai, Zsótér páros mozgatta magyar csapat, ám a félidő közepére a törökök átvették az irányítást. Noha mindkét válogatott többször is közel járt a gólszerzéshez, a kapuk az első félidőben érintetlenek maradtak. Izgalmas második félidőre számítunk, maradjanak velünk a szünet után is!

45+2. perc: Vége az első félidőnek!

45+1. perc: A megítélt szabadrúgást a védők kifejelték – pontosabban a labdát, amely Korozmán elé került, ő pedig 23 méterről kapásból a jobb felső sarok fölé-mellé lőtt.

45. perc: Toköz akasztotta Korozmánt, sárga lap. Kettő perc lesz a hosszabbítás

43. perc: Zsótér próbálkozott 17 méterről, Sengezer könnyen védett.

40. perc: Celik masírozott le a bal oldalon az alapvonalig, estében beadott labdáját Gazdag vágta szögletre. Onnan meg Cinar beadása nem okozott gondot a magyar védelemnek.

39. perc: Ezúttal Zsótér lőtte, ballal, a sorfal mellett a rövid alsót vette célba, Sengezer nagyot vetődve szögletre tolta a labdát.

38. perc: Demiralt kellett ápolni, így emberelőnyben volt a magyar válogatott, és Zsótér harcolt ki szabadrúgást a tizenhatos jobb sarkánál.

34. perc: Toköz jobbról adott középre, Kanatsizkus Lenzsért túlugorva 7 méterről fejelt, Demjén a kapu közepében állva biztos kézzel fogta a labdát a gólvonalon.

30. perc: Zsótér adhatott középre kétszer is szögletet jobbról, egyik sem okozott gólveszélyt a török kapu előtt.

28. perc: Megint Cinar, most 25 méterről, futtából leadott lapos lövése alig ment a jobb alsó mellé, súrolta is az oldalhálót – kívülről.

27. perc: Demjén! Cinar balról adott középre szögletből, Demiral megelőzte Szalait, s 8 méterről erős fejest küldött kapura, Demjén vetődve hárított.

26. perc: Cinar...KAPUFA! Ballal, a hosszú alsót vette célba, a kapufa tövéről vágódott vissza a labda.

25. perc: Kanatsizkust húzta vissza kicsit Szalai, szabadrúgás, 23 méterről, középről.

23. perc: Kétmillió euró huppant a földre, amikor Kecskés és Kanatsizkus összefejeltek, s a török lent maradt a fülét fogva.

21. perc: Lenzsér végzett el szabadrúgást a felezővonaltól, sikerült 20 méterre találnia egy török pajtást, akinek 10 méteres körzetében nem volt magyar játékos...

19. perc: Először próbálkoztunk balról: Szalai beadása mélyen a kapu mögé szállt.

18. perc: Hümmet kísérelt meg egy műesést Kecskés mellett a tizenegyespontnál, a norvég bíró nem ette meg a gyér próbálkozást.

16. perc: Az első negyedórában a mieink előtt adódott több lehetőség, de a törököknek is volt már ordítóan nagy gólhelyzetük.

15. perc: Szoboszlai kiválóan tálalt Gazdag elé, akinek lövése a blokkoló Aliciről szögletre ment. Szoboszlai bal oldali sarokrúgását kifejelték a védők.

13. perc: ITT A TÖRÖK VÁLASZ! Celik balról ívelt a kapu elé, az üresen érkező Kanatsizkus 5 méterről okosan visszafejelte a labdát a jobb alsó sarok felé, ám a visszafutó Lenzsér a gólvonalról kivágta azt! Nagy mentés, Demjén már verve volt...

12. perc: Szoboszlai kapott labdát a jobb oldalon, megpróbálta lerázni magáról Demiralt, de elcsúszott...

10. perc: ÉS A MÁSODIK! Zsótér jobbról belőtt labdáját Bíró nem tudta kapura csúsztatni, de pont így lett jó Szoboszlainak, aki az ötös jobb sarkáról a rövid felső saroknál a kapufa külső élét találta el!

8. perc:AZ ELSŐ MAGYAR HELYZET! Korozmán pöckölte a labdát Bíró elé, de a csatár nem jutott már lövéshez a tizenhatoson belül: Ersoy becsúszva szerelte.

6. perc: Demjén húzta le biztos kézzel Kanatsizkus balról belőtt labdáját.

5. perc: Zsótér próbálkozhatott kétszer is beadással a jobb oldalról, nem járt sikerrel egyszer sem.

4. perc: Alici beadását Kecskés fejelte ki röviden, rossz helyre, de néhány másodperccel később sikerült felszabadítania a védelemnek.

2. perc: A harcossággal nem lesz baj, Zsótér nyomott oda könyökkel lendületből Celiknek, a játékvezető nem vette észre.

1. perc: A hazaiak kezdték a mérkőzést.

A törökök bordó felső, fekete nadrág összeállításban lépnek ma pályára, mi tiszta fehérben.

Nem tolonganak a nézők, jóindulattal háromszázan ülnek a lelátókon. Ők is a kamera felőli oldalon.

Majd a török.

A csapatok már a pályán, szólnak a himnuszok, elsőként a magyar.

ELŐZMÉNYEK

A két ország U21-es válogatottja eddig öt alkalommal találkozott, két török győzelem mellett három magyar siker született.

A vendégek válogatottját irányító Abdullah Ercan játékosként 68 alkalommal szerepelt a török válogatottban, s tagja volt az ország futballtörténelme legnagyobb sikerét elérő csapatnak, a 2002-ben vb-n bronzérmet szerző gárdának is.

Köszöntjük olvasóinkat! Hamarosan megkezdődik a Törökország–Magyarország U21-es Európa-bajnoki selejtező mérkőzés.

A magyar U21-es válogatott kerete
Kapusok: Bukrán Erik (Diósgyőri VTK), Demjén Patrik (MTK Budapest), Megyeri Gábor (Nyíregyháza)
Védők: Hegedűs János (Puskás Akadémia FC), Hinora Kristóf (Nyíregyháza Spartacus), Kecskés Ákos (Termalica Nieciecza – Lengyelország), Lenzsér Bence (Paksi FC), Polgár Kristóf (Szombathelyi Haladás), Szalai Attila (Mezőkövesd), Tóth Bence (Videoton FC)
Középpályások: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Katona Máté (MTK Budapest), Szabó Bence (Videoton FC), Szivacski Donát (Vasas FC), Szoboszlai Dominik (Liefering – Ausztria), Tóth Máté (Szombathelyi Haladás), Vida Máté (Vasas FC), Zsótér Donát (Újpest FC)
Támadók: Bíró Bence (Vitória Guimaraes – Portugália), Korozmán Kevin (MTK Budapest), Koszta Márk (Mezőkövesd), Makrai Gábor (Diósgyőri VTK), Varga Kevin (Debreceni VSC)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik