Eb-selejtezőcsoportunk favoritja ellen is pontot szereztünk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.10. 16:46
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott Bíró Bence rövid időn belül szerzett két góljával szinte végig előnyben volt a csoportfavorit Svédország ellen, ám be kellett érnie 2–2-vel, és az így szerzett egy ponttal. A mieink ezzel három meccs után veretlenek az Eb-selejtezőben.
Bíró Bence duplázott az első félidőben (Fotók: Török Attila)
Bíró Bence duplázott az első félidőben (Fotók: Török Attila)


U21-ES EB-SELEJTEZŐ
6. CSOPORT
MAGYARORSZÁG–SVÉDORSZÁG 2–2
(2–1)
Budapest,
Szusza Ferenc Stadion. V.: Adrien Jaccottet (svájci)
MAGYARORSZÁG: Demjén – Lenzsér (Pávkovics, 28.), Hegedűs, Tóth B. – Szivacski, Gazdag, Kleisz, Szalai A. – Szoboszlai – Sallói (Korozmán, 75.), Bíró B (Kundrák, 85.). Szövetségi edző: Michael Boris.
A kispadon: Bese B. (kapus), Katona, Tóth M., Polgár.
SVÉDORSZÁG: Dahlberg – Wahlqvist, Dagerstal, Brorsson, J. Andersson – Rakip, Ssewankambo, Salétros, Hallberg (Ingelsson, 62.) – G. Nilsson (J. Larsson, 82.), Engvall (Asoro, 88.). Szövetségi edző: Roland Nilsson.
A kispadon: Linnér (kapus), E. Andersson, Bengtsson, E. Smith.
Gólszerző: Bíró B. (16., 18.), ill. Engvall (44.), J. Larsson (85.).

Az első két meccsén 4 pontot szerző magyar válogatott a szintén veretlen (két győzelemmel és egy döntetlennel álló) Svédországot fogadta.

A mieink a kezdetektől aktívabbak voltak a csoportfavoritnál. Türelmes támadásokat vezettünk, ha a vendégekhez került a labda, szinte azonnal visszaszereztük azt. A kezdeményező játékstílusnak a 16. perc végén meg is lett az eredménye: Szoboszlai Dominik lépett meg a bal oldalon, és középre passzolt labdáját Sallói Dániel rúgta rá. Az ő próbálkozása még elakadt egy védőben, a lepattanó azonban a Málta ellen is eredményes Bíró Bencéhez került, aki habozás nélkül kilőtte a kapu jobb alsó sarkát. 1–0

Kevesebb mint két perccel később a 16-os környékén Bíró és Gazdag Dániel kényszerítőzött szépen, majd előbbi a visszakapott passzt egy állítás után a kapuba lőtte, megduplázva ezzel a mieink előnyét. 2–0

Sajnos nem vonulhattunk a szünetre teljesen elégedetten, ugyanis a félidő végéhez közeledve elaludtunk hátul, Gustaf Nilsson jó labdát kapott a 16-oson belül, majd kissé pontatlanul középre tette Gustav Engvallnak, aki még így is megkaparintotta a passzt és az üres kapuba gurított. 2–1

A fordulást követően már határozottabbak voltak a vendégek, ahogy arra számítani lehetett, s újabb gólt szereztek, igaz, erre a 85. percig kellett várni, amikor Henrik Larsson fia, a csereként frissen beállt Jordan Larsson közelről kilőtte a bal felsőt. 2–2

A magyar válogatott így három meccs után öt pontot szerezve veretlenül áll, és legközelebb 14-én Ciprus vendégeként lép pályára az Eb-selejtezőben.

 

PERCRŐL PERCRE

2. FÉLIDŐ

Köszönjük a figyelmet!
Véget ért a mérkőzés! 2–2-t játszottunk Svédországgal.
92. perc:
Gazdag remek passzt kapott Kundráktól, majd 14 méterről mellé lőtt. Ennél nagyobb helyzetünk már nem biztos, hogy lesz.
Három perc a hosszabbítás.

89. perc: Asoro könyökölt. Sárga lap.
88. perc: a svédek is változtattak: Asoro érkezett Engvall helyére.
85. perc: a két gólt szerző Bírót Kundrák váltotta.
85. perc: EGYENLÍTETTEK A SVÉDEK! A frissen beállt Larsson elé pattant a labda, majd habozás nélkül a bal felsőbe vágta azt. 2–2
83. perc: Bíró ziccerét védte Dahlberg, majd az ismétlést is hárította.
82. perc: Nilsson helyett Henrik Larsson fia, Jordan Larsson érkezett.
A csere előtt Demjén és Gazdag futott össze a hazai 16-oson belül. Szerencsére a svédek így is elügyetlenkedték a helyzetet.
75. perc:
Korozmán érkezett Sallói helyett.
Németh Antal adott utasításokat a helyezkedésről, mire egy néző bekiabált, „mondjad inkább, hogy támadjanak”. Boris is hallotta, kinézett és megnyugtatta a nézőt: „Jó, jó” – ez még egyébként a kapufa előtt volt.
71. perc: KAPUFA!
Szalai támadta le a kapust, meg is szerezte a labdát, majd éles szögből, balról az üres kapura lőtt. Ha jobb lábbal próbálkozik, nagyobb eséllyel jutott volna a kapuba a labda.
Egyre gyakrabban kerülnek a kapunk elé a vendégek. Érik a svéd gól?
68. perc:
Szivacski is besárgult.
66. perc:
Tóth Bence buktatott sárga lapot érően.
64. perc:
egy svéd beadásba Hegedűs nyúlt bele veszélyesnek tűnően, de öngól helyett csak szöglet lett.
62. perc: Cseréltek a vendégek is: Hallberg helyett Ingelsson érkezett.
Habár túl sok néző nem gyűlt össze a mai összecsapásra, a már említett Leekensen kívül Thomas Dollt, Michael Oenninget, és Sallói Dániel édesapját, Istvánt is fel lehetett fedezni a lelátón.
55. perc: Szoboszlai és Gazdag gyönyörűen játszott össze, ám előbbi bal lábbal fölé lőtt 16 méterről.
55. perc: Wahlqvist viszonylag üresen fejelhetett 10 méterről, Demjén könnyen fogta.
53. perc: Bíró kapott remek labdát, de nem tudta megszelídíteni a passzt. Meglephette, hogy a védője nem bírt felszabadítani.
50. perc: most egy szögletet végeztek el veszélyesen a svédek, végül nem lett belőle lövés. Jobban kezdték a második félidőt a vendégek.
48. perc: Engvall vett át egy laposan kapu elé passzolt szabadrúgást, éles szögből eleresztett lövését Demjén védte.
Elkezdődött a második játékrész.

Georges Leekens (balra) is a helyszínen tekintette meg a mérkőzést
Georges Leekens (balra) is a helyszínen tekintette meg a mérkőzést

 

1. FÉLIDŐ

Véget ért az első félidő!

44. perc: SZÉPÍTETTEK A SVÉDEK! Elaludtunk hátul, Nilsson jó labdát kapott a 16-oson belül, majd kissé pontatlanul középre tette Engvallnak, aki még így is megkaparintotta a passzt és az üres kapuba gurított. 2–1
39. perc:
az ellentámadásból lendületes kontrát vezettünk, ám időben visszaértek a vendégvédők.
38. perc: NAGY VÉDÉS! Némiképp a semmiből jött egy svéd lehetőség: Wahlqvist kapott labdát a 16-os jobb oldalán, és nagy erővel a rövid sarok irányába lőtt. Demjén résen volt, és védett.
Boris magyar-angol kevert nyelvvel ad utasításokat: „Nyugi, nyugi” – kiáltotta be az előbb magyarul.

34. perc:
megint agresszívan labdát szereztünk, Gazdag pedig 30 méterről gondolt egy merészet és a kapura tűzte. Nem sokat tévedett, óriási gól lett volna.
32. perc: a svédek többnyire a saját térfelükre kényszerülve tanácstalanul járatták a labdát.
30. perc: Szoboszlai egy csellel egybekötve vette át a labdát a támadótérfél közepén, majd azonnal indította volna Sallóit, ám a passza elakadt egy védőben.
28. perc:
Lenzsér nem is tudta folytatni, Pávkovics érkezett a helyére.
25. perc: Lenzsért kellett ápolni.
24. perc: a gyors két gólunk mintha megzavarta volna a svédeket, továbbra is aktívan játszunk, jó támadásokat vezetünk.
Eddig csak Málta ellen lőttünk gól a selejtezők során, az akkori két találatból az egyiket Bíró Bence szerezte. A portugál Guimaraes támadója így három gólnál tart már.
18. perc: HOPPÁ! MEGINT BÍRÓ!
Nagyjából másfél perc telt el az első gólunk után, amikor a 16-os környékén Bíró és Gazdag kényszerítőzött szépen. Bíró a visszakapott passzt egy állítás után a kapuba lőtte. 2–0
16. perc: VEZETÜNK! BÍRÓ TALÁLT BE!
Szoboszlai lépett meg a bal oldalon, középre passzolt labdáját Sallói rúgta rá. Az ő próbálkozása még elakadt egy védőben, a lepattanó azonban Bíróhoz került, aki habozás nélkül kilőtte a kapu jobb alsó sarkát. 1–0


A felnőttválogatott szövetségi kapitánya, Georges Leekens is a helyszínen tekintette meg a találkozót.

10. perc: KAPUFA! Brorsson vállal helyezett kapura egy beívelt labdát – próbálkozása a kapufán csattant.
8. perc: Szalai beadása érintetlenül szállt el a kapu előtt. Ígéretes támadás volt.
6. perc: most eljutottak az északiak a 16-osunkig, de egy Lenzsérrel szemben elkövetett szabálytalanság vetett véget az akciónak.
5. perc: egyelőre nálunk volt többet a labda, nem engedjük, hogy a svédek türelmesen építsenek támadást.

A kezdővel kapcsolatban érdekesség, hogy az utólagosan bekerült Kleisz, illetve az U21-es válogatottban először játszó Sallói Dániel is helyet kapott benne.

„Most már az foglalkoztat, hogy lehetőleg két győzelemmel zárjam az U21-es válogatottal az évet (14-én idegenben játszunk Ciprussal – a szerk.) –
mondta Sallói a Nemzeti Sportnak. – Svédország erős, de nekünk is jó csapatunk van, a két meccsen megszerzett négy pont jó kezdést takar. Ha jól jövünk ki a pénteki mérkőzésből, lehet álmodni az Eb-részvételről. Korábban csak az U18-as válogatottban szerepeltem, majd amikor az U19-es korosztály következett volna, Amerikába igazoltam. Nagyon várom a pénteki találkozót, nagy élmény lesz abban a stadionban játszani, amelyben bemutatkoztam az NB I-ben, a helyszín sokat jelent nekem. Hazatérek, azon leszek, hogy a nap elsősorban a győzelmünk miatt maradjon emlékezetes!”

2. perc: rögtön nagyon kezdeményezően kezdtünk, amikor elveszítettük a labdát, azonnal visszatámadtunk, hogy újra megszerezzük azt.

Elkezdődött a találkozó!

A csapatok kivonultak a pályára, szólnak a himnuszok, hamarosan kezdődik a mérkőzés!

ELŐZMÉNYEK

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Magyarország–Svédország U21-es labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés online tudósításában!

A mieink a hatcsapatos 6. csoport negyedik helyén állnak, a tabellát azonban nem érdemes nézegetni, hiszen eltérő számú mérkőzésen vannak túl az együttesek. A jelenlegi pozíciónál sokkal fontosabb, hogy hazai pályán 2–1-re megvertük Máltát, majd Törökországban 0–0-t játszottunk, így tehát veretlenek vagyunk még.

Ugyanezt elmondhatják magukról a svédek is, akik a legjobb gólkülönbséggel büszkélkedhetnek: 4–1-re legyőzték Ciprust, 3–0-ra Máltát, Belgiumban pedig 1–1-et értek el.

A svédek szövetségi kapitánya a 116-szoros felnőttválogatott Roland Nilsson, a keretben van (és a kezdőbe is bekerült) az Újpesten játszó Anton Salétros, viszont nincs itt a csapat legjobb góllövője, az eddigi három meccsen összesen öt találatot jegyző Carlos Strandberg.

Visszatérve a mieinkre, sérülés miatt hiányzik a keretből Vida Máté, Zsótér Donát, Spandler Csaba és Horváth Dániel, valamint Kecskés Ákos sem tud ma pályára lépni. Michael Boris szövetségi edző mindezek ellenére bizakodó.

„Ha a mérkőzésen is ugyanazzal a koncentrációval futballoznak fiataljaink, mint az edzéseken, akkor jó eredményt érhetünk el az erős svéd együttes ellen” – mondta a német tréner az mlsz.hu-nak.

A magyar U21-es válogatott kerete:
Kapusok: Demjén Patrik (MTK Budapest), Bese Balázs (Budaörs), Zima Ádám (Dorog)
Védők: Lenzsér Bence (Paksi FC), Polgár Kristóf (Szombathelyi Swietelsky Haladás), Kecskés Ákos (Termalica Niecicza), Hegedűs János (Puskás Akadémia), Pávkovics Bence (Újpest FC), Tóth Bence (Videoton FC), Nagy Zsombor (MTK Budapest)
Középpályások: Szivacski Donát (Vasas), Katona Máté (MTK Budapest), Csernik Kornél (Ferencváros), Kleisz Márk (Vasas), Haris Attila (Balmazújváros), Szalai Attila (Mezőkövesd), Gergényi Bence (Budapest Honvéd), Szoboszlai Dominik (Liefering), Tóth Máté (Szombathelyi Swietelsky Haladás), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Szabó Bence (Videoton FC)
Támadók: Bíró Bence (Guimaraes), Korozmán Kevin (MTK Budapest), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Kundrák Norbert (Ferencváros)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik