L. M.
2022.07.15 21:09 Frissítve: 2022.07.17 11:14

Sportrádió: „Törőcsik Andrásról nevezzék el a BVSC stadionját!”

L. Pap István, a Nemzeti Sport vezető szerkesztője a Sportrádió Sportkör című műsorában vetette fel az ötletet, hogy a BVSC-Zugló stadionját nevezzék el Törőcsik Andrásról. A 67 éves korában elhunyt Törőcsik a BVSC-ben kezdte pályafutását, később az Újpesti Dózsából lett válogatott játékos.

A BVSC-Zugló stadionja (Fotó: Nemzeti Sport)

 

Múlt hét szombaton, hatvanhét éves korában hunyt el Törőcsik András, az Újpesti Dózsa egykori 45-szörös válogatott játékosa. A Sportrádió Sportkör című műsora a július 15-ei adásában emlékezett meg a magyar futball egyik korszakos alakjáról.

A műsorban Lantos Gábor műsorvezető Ballai Attilával, a KESMA sportfőigazgatójával, Szöllősi Györggyel, lapunk főszerkesztőjével és L. Pap Istvánnal, a Nemzeti Sport vezető szerkesztőjével beszélgetett Törőcsik életéről és pályafutásáról.

Lantos Gábor az adás végén feltett egy kérdést, hogy vajon hogyan emlékszik majd a magyar futball Törőcsikre, lesz-e valakinek arra bátorsága, ereje, hogy kitaláljon valami olyat, ami az idők végezetéig megőrzi az emlékét. Erre a kérdésre válaszolt L. Pap István: „Talán a BVSC-stadiont lehetne Törőcsikről elnevezni! Azt gondolom, hogy ha már a BVSC-ből indult, akkor nem rossz felvetés, hogy ott, ilyen formában is állíthatnak neki emléket. Azt, hogy a Megyeri úton esetleg szobra lesz, simán el tudom képzelni.”

Szöllősi György és Lantos Gábor hozzátette, a Nemzeti Sport és a Sportrádió igyekszik felkarolni a kezdeményezést.

„Én is felkaptam rá a fejem, és ez ilyen szempontból tényleg történelmi pillanat, ezt érdemes felkarolni, mert az utóbbi időben újra életre kelt a BVSC, és méltó lenne a környezet is” – mondta Szöllősi György.

Törőcsik Andrástól augusztus 8-án 14 órakor vesznek végső búcsút az újpesti Megyeri temetőben.

2022.11.27 08:24:14

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Nádas Ödön bátor volt, de a csapatból hiányzott a szív, a lélek.

2022.11.25 17:39:00

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A Dunaszerdahely középpályása 596 nap válogatottbeli kihagyás után elszántabb, mint valaha.

2022.11.25 19:47:07

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az utóbbi hetek, napok a búcsú jegyében teltek, Mészölytől örökre, Dzsudzsák és Szalai esetében csak a válogatottól. A lényeg az, hogy megint van, aki továbbadja a lángot, s van, aki átveszi.

2022.11.25 19:44:57

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Lenyűgöző, ahogy a játékosok a labdához érnek, ütemre lelnek, passzolnak, megelőznek.

2022.11.25 00:11:58

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. November 25., a Magyar labdarúgás napja. Annak, aki igazi híve a futballnak, minden nap ünnep, amikor meccs van. Emlékszem, ha fölmentem egy stadion lépcsőjén, megálltam, megláttam a zöld gyepet, már kisgyerekként is lett bennem valami le nem írható, semmi máshoz nem hasonlítható emelkedettség.