SZ. M. 2019.11.16 23:42

Rossi nyílt kártyákkal játszik; Uli Hoeness: az alkotó pihen

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

 

• Válogatottunk kulcsjátékosai, Szalai Ádám és Dzsudzsák Balázs az Uruguay elleni történelmi mérkőzésen is a Wales elleni Eb-selejtezőre készültek, és ahogy mondták, sejtik, hogy Cardiffban mi lehet a siker receptje. A stadionavató másnapján az is kiderült, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány nyílt kártyákkal játszik, részben a sok kényszermegoldás, részben a szakember őszintesége révén lényegében már most felrajzolható a táblára a Wales elleni kezdőcsapatunk. Háromoldalas, érdekességekkel teli összeállítás a Puskás Aréna avatójáról és a keddi sorsdöntő Eb-selejtező előtti várakozásról, reményekről.

• Az alkotó pihen. Lezárult egy korszak Münchenben, Uli Hoeness negyven év szakmai munka után a háttérbe vonul. A bajor klub legendájáról Tóth Ádám írt portrét.

• A Mexikóban egy butaság miatt elveszített pole pozíciót Max Verstappen Interlagosban zseniális teljesítménnyel szerezte meg – Sebastian Vettel rögtön vissza is szólt neki a csalási vádak után. A Formula–1 Brazil Nagydíjának időmérőjén történteket Zsoldos Barna foglalta össze.

• Junior-mellékletünk tartalmából. Itthon idegenben: külföldről honosított, „szerződtetett” fiatalokkal erősíti jó néhány sportág az utánpótlását; Vívás: már látszik a reménysugár – az idehaza eddig gyengébben produkáló fegyvernem, a tőrvívás fiataljai egyre szebb eredményeket érnek el; Úszás: interjú a 17 évesen Dohában felnőtt-világkupagyőztes egri mellúszóval, Békési Eszterrel.

2020.11.23 22:18:33

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Vészterhes időkben a futball jelenthet némi felszabadulást. Nem cáfolható az elméleti háttér, amely szerint a játék varázsa minden korosztályt magával ragad.

2020.11.19 21:31:34

Magyar válogatott PUSZTAI VIOLA

„Nem gondolom magam nagyon nagy tehetségnek, olyan futballista vagyok, aki a csapatáért dolgozik.”

2020.11.19 22:17:25

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Fejlesztések nélkül esélyünk sem lett volna a sikerekre.

2020.11.19 22:15:24

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Marco Rossi két év alatt valódi műremeket alkotott. Nem a nulláról, hanem a mélygarázsból indult el egy roncskocsival. Tavaly még le-lefulladt a motor, de aztán erre az őszre kiváló, új alkatrészeket épített be, így csillogó-villogó, jól működő autót varázsolt.

2020.11.19 22:56:25

Magyar válogatott S. T. J.