Női futball: sima spanyol siker született Budapesten

M. J.M. J.
Vágólapra másolva!
2021.09.21. 21:50
A hét BL-győztes Barcelona-játékossal felálló spanyol válogatott 23 perc után már 3–0-ra vezetett az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a mieink ellen a 2023-as női labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjének B-csoportjában, és végül 7–0-ra győzött. A magyar csapat két mérkőzés után nulla ponttal, 0–9-es gólkülönbséggel a spanyolok és a skótok mögött a csoport harmadik helyén áll.
Hét gól volt a különbség a spanyol és a magyar csapat között az MTK-stadionban 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Dömötör Csaba)
Hét gól volt a különbség a spanyol és a magyar csapat között az MTK-stadionban A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Dömötör Csaba)

Akárcsak pénteken a skótok ellen, az Új Hidegkuti Nándor Stadion adott otthont a magyar női labdarúgó-válogatott újabb világbajnoki selejtezőjének is.

A keddi mérkőzésre Európa egyik legjobb nemzeti együttese, a világranglista tizedik helyezettje, Spanyolország látogatott Budapestre.

Margret Kratz, a magyar válogatott szövetségi kapitánya egy helyen változtatott a skótok elleni (0–2) kezdőcsapathoz képest, Vachter helyén Kocsán Petra került a kezdő tizenegybe. Nagy iramban kezdtek a vendégek, mi pedig próbáltuk tartani velük a lépést az első percekben, de nem nagyon sikerült. A nagy kedvvel játszó spanyol csapat már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést, majd gyakorlatilag tizenöt perc alatt eldöntötte a meccset.

A találkozó hátralevő részében láthattuk, hogy az ellenfél miért tartozik a világ legjobbjai közé, mind taktikailag, mind technikailag a mieink fölé nőtt. Bár a magyar játékosok mindent megtettek, hogy csökkentsék a két fél közti különbséget, nem sikerült (hazai részről Nagy Fannit legfeljebb az boldogíthatta, hogy bemutatkozhatott a válogatottban).

Ez volt a magyar és a spanyol együttes ötödik egymás elleni összecsapása és a spanyolok most először nyertek. Megadták a módját...

„A spanyolok megmutatták, hogy Európa egyik legjobb csapata, jól látszott a különbség. A küzdőszellemre nem lehet panaszom, ám fizikailag fejlődnünk kell” – mondta Margret Kratz, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak.

A magyar válogatott legközelebb október 22-én Skóciával, majd 26-án Feröerrel játszik idegenben.

MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 0–7 (0–3)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 510 néző. Vezette: Sabina Bolic (Ivona Pejic, Maja Petravic) – horvátok
MAGYARORSZÁG: Szőcs – Kovács L. (Nagy F., 73.), Turányi (Németh L., a szünetben), Szabó V., Csiki (Vachter, a szünetben) – Kocsán (Csányi D., 62.), Csiszár – Nagy V. (Szakonyi, 62.), Zeller, Sipos – Vágó F. Szövetségi kapitány: Margret Kratz
SPANYOLORSZÁG: Panos – Corredera (Vicente, 70.), Pereira, M. León, Batlle – Bonmatí (Guerrero, 70.), Guijarro, Putellas – Del Castillo (Eizaguirre, 59.), Esther (Sarriegi, 59.), Caldentey. Szövetségi kapitány: Jorge Vilda
Gólszerző: Esther (0–1) a 8., Esther (0–2) a 20., Caldentey (0–3) a 23., Del Castillo (0–4) az 50., Sarriegi (0–5) a 79., Sarriegi (0–6) a 86., Caldentey (0–7) a 90+2. percben

A csoport másik mérkőzésén: Skócia–Feröer 7–1

A csoport állása: 1. Spanyolország 6 pont (17–0, 2 mérk.), 2. Skócia 6 (9–1, 2), 3. Ukrajna 0 (0–0, 0), 4. Magyarország 0 (0–9, 2), 5. Feröer 0 (1–17, 2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik