nemzetisport.hu 2014.09.18 10:15 Frissítve: 2015.03.30 03:08

MLSZ: menesztették Pintért, ideiglenesen Dárdai irányít

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) az északírek elleni Európa-bajnoki selejtezőn elszenvedett hazai kudarc (1–2) után menesztette Pintér Attila szövetségi kapitányt. A posztot ideiglenesen a 61-szeres válogatott Dárdai Pál veszi át, aki az idei hátralévő három meccsen irányíthatja a válogatottat.

Dárdai Pál (Fotó: Imago)

Pintér Attila öt találkozón irányította a nemzeti együttest, ezeken két-két győzelem és vereség mellett egy döntetlent ért el. Pintér Attila azután került a támadások kereszttüzébe, hogy válogatottja az egyetlen tétmeccsen, szeptember elején 2–1-re kikapott a vendég északírektől az Eb-selejtezők rajtján

Jó döntésnek tartja-e Pintér Attila menesztését és Dárdai Pál kinevezését?

Szavazásomat meg akarom írni cikkhozzászólásként (csak bejelentkezett felhasználóknak):

Eredmények állása
 

Dárdai Pál ötvenegyedik szakvezetőként ülhet le a magyar válogatott kispadjára – a valaha volt egyik legfiatalabb magyar szakvezetőként. 2010. március harmadikán még játékosként viselte a nemzeti mezt Oroszország ellen, Erwin Koeman kapitánysága idején. Dárdai Pataki Mihály kapitánysága (1930) óta a legfiatalabb válogatott szakvezető.

Dárdai Pál ingyen vállalta, hogy a magyar válogatott következő három mérkőzésén megbízott szövetségi kapitányként működik közre – mondta Csányi Sándor MLSZ-elnök a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették, hogy távozik a posztjáról Pintér Attila szövetségi kapitány.

Csányi Sándor azt is elmondta, hogy Pintér menesztése nem terheli meg súlyosan az MLSZ kasszáját. A válogatott október 11-én Romániában, október 14-én Feröeren játszik Európa-bajnoki selejtezőt, november 14-én Finnországot fogadja szintén az Euro 2016 kvalifikációjának keretében.

Dárdai a Nemzeti Sport Hosszabbítás mellékletében a múlt héten a következőképpen fogalmazta meg véleményét a magyar labdarúgásban kialakult helyzetről.

„A labdarúgásunkat csak összefogással lehet kirántani a gödörből. Családok, edzők, vezetők és megalkuvást nem tűrően küzdő játékosok kellenek ehhez. Aligha én vagyok az első, aki ezt mondja, de amíg nem húz mindenki egy irányba, felesleges ábrándozni. Meggyőződésem, vezet út felfelé, ám ahhoz, hogy végre elinduljunk ezen az úton, az alapoktól kell kezdeni mindent." 

„Bár roppant elkeserítőnek tartom, hogy miután Huszti Szabolcsot „kinyírták", Szalai Ádámot is ellehetetlenítették. Hogy ez kinek az érdeke, nem tudom. Azt ellenben igen, hogy az északírek bevallottam féltek Dzsudzsák Balázstól, rá is állítottak két embert. Husztitól és Szalaitól legalább ennyire tartottak volna, ha nem jobban, semmi kétségem afelől, ha mindhárman a pályán vannak, húsz perc után kettő nullára vezetünk, és simán nyerünk. Könnyedén megtörhettük volna őket. Egyszerű lélektani hadviselés ez. Ha a fiatal játékos elbizonytalanodik, az idősebb tekintetét keresi, ha az idősebb elbizonytalanodik, az edző tekintetét keresi, ha az edző elbizonytalanodik, az elnök tekintetét keresi – azonban a páholyban ülő elnök tehetetlen, ő maximum az eget kémleli. Csak felteszem a kérdést: valóban nem hiányzik nekünk Huszti és Szalai? Félreértés ne essék, a németekkel, a hollandokkal és a spanyolokkal akkor sem vennénk fel a versenyt, ha ők is a fedélzeten lennének, de az északírekkel, a finnekkel és a feröeriekkel igen” – mondta a személyi kérdésekről. 

Dárdai a világranglista 54. helyére visszaeső magyar válogatottat vesz át Pintér Attilától: nemzeti csapatunk húsz helyet csúszott vissza a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján. Az élbolyban is történt változás: a világbajnok Németország és az ezüstérmes Argentína mögé Kolumbia feljött a harmadik helyre, a hollandokat megelőzve.

További részletek itt!

DÁRDAI PÁL
Született: 1976. március 16., Pécs
Klubjai: Pécsi MFC (1991–1995), BVSC (1996), Hertha BSC (német, 1997–2011)
Válogatott szereplés/gól: 61/5
Kiemelkedő sikerei: magyar bajnoki 2. (1996), Magyar Kupa-döntős (1996), német bajnoki 3. (1999), német Ligakupa-döntős (2000), német Ligakupa-győztes (2001, 2002), Intertotó-kupa-győztes (2006), az év legjobb labdarúgója Magyarországon (2006), a Hertha BSC klubrekordere 286 Bundesliga-szerepléssel

 

2021.06.24 00:07:18

Magyar válogatott S. T. J.

2021.06.15 23:52:48

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Az Eb itthoni nyitó mérkőzésén alig több mint öt perc választotta el válogatottunkat a pontszerzéstől.

2021.06.15 17:07:47

Magyar válogatott L. PAP ISTVÁN

Vezetőedzőként folytatta, és huszonöt éves böjt után, 1980-ban bajnoki címre vezette a kispestieket.

2021.06.15 08:43:27

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Kivetítős meccsnézés Magyarkanizsán, Zentán, Hajdújáráson, Sepsiszentgyörgyön. Üzenjen ön is a csapatnak!

2021.06.10 15:19:33

Magyar válogatott K. D.

„Megjöttek a Magyarok, húzzátok meg magatok!” – a Hősök és a ValMar írt dalt a magyar válogatottról.