nemzetisport.hu
2014.09.18 10:15 Frissítve: 2015.03.30 03:08

MLSZ: menesztették Pintért, ideiglenesen Dárdai irányít

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) az északírek elleni Európa-bajnoki selejtezőn elszenvedett hazai kudarc (1–2) után menesztette Pintér Attila szövetségi kapitányt. A posztot ideiglenesen a 61-szeres válogatott Dárdai Pál veszi át, aki az idei hátralévő három meccsen irányíthatja a válogatottat.

Dárdai Pál (Fotó: Imago)

Pintér Attila öt találkozón irányította a nemzeti együttest, ezeken két-két győzelem és vereség mellett egy döntetlent ért el. Pintér Attila azután került a támadások kereszttüzébe, hogy válogatottja az egyetlen tétmeccsen, szeptember elején 2–1-re kikapott a vendég északírektől az Eb-selejtezők rajtján

Jó döntésnek tartja-e Pintér Attila menesztését és Dárdai Pál kinevezését?

Szavazásomat meg akarom írni cikkhozzászólásként (csak bejelentkezett felhasználóknak):

Eredmények állása
 

Dárdai Pál ötvenegyedik szakvezetőként ülhet le a magyar válogatott kispadjára – a valaha volt egyik legfiatalabb magyar szakvezetőként. 2010. március harmadikán még játékosként viselte a nemzeti mezt Oroszország ellen, Erwin Koeman kapitánysága idején. Dárdai Pataki Mihály kapitánysága (1930) óta a legfiatalabb válogatott szakvezető.

Dárdai Pál ingyen vállalta, hogy a magyar válogatott következő három mérkőzésén megbízott szövetségi kapitányként működik közre – mondta Csányi Sándor MLSZ-elnök a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették, hogy távozik a posztjáról Pintér Attila szövetségi kapitány.

Csányi Sándor azt is elmondta, hogy Pintér menesztése nem terheli meg súlyosan az MLSZ kasszáját. A válogatott október 11-én Romániában, október 14-én Feröeren játszik Európa-bajnoki selejtezőt, november 14-én Finnországot fogadja szintén az Euro 2016 kvalifikációjának keretében.

Dárdai a Nemzeti Sport Hosszabbítás mellékletében a múlt héten a következőképpen fogalmazta meg véleményét a magyar labdarúgásban kialakult helyzetről.

„A labdarúgásunkat csak összefogással lehet kirántani a gödörből. Családok, edzők, vezetők és megalkuvást nem tűrően küzdő játékosok kellenek ehhez. Aligha én vagyok az első, aki ezt mondja, de amíg nem húz mindenki egy irányba, felesleges ábrándozni. Meggyőződésem, vezet út felfelé, ám ahhoz, hogy végre elinduljunk ezen az úton, az alapoktól kell kezdeni mindent." 

„Bár roppant elkeserítőnek tartom, hogy miután Huszti Szabolcsot „kinyírták", Szalai Ádámot is ellehetetlenítették. Hogy ez kinek az érdeke, nem tudom. Azt ellenben igen, hogy az északírek bevallottam féltek Dzsudzsák Balázstól, rá is állítottak két embert. Husztitól és Szalaitól legalább ennyire tartottak volna, ha nem jobban, semmi kétségem afelől, ha mindhárman a pályán vannak, húsz perc után kettő nullára vezetünk, és simán nyerünk. Könnyedén megtörhettük volna őket. Egyszerű lélektani hadviselés ez. Ha a fiatal játékos elbizonytalanodik, az idősebb tekintetét keresi, ha az idősebb elbizonytalanodik, az edző tekintetét keresi, ha az edző elbizonytalanodik, az elnök tekintetét keresi – azonban a páholyban ülő elnök tehetetlen, ő maximum az eget kémleli. Csak felteszem a kérdést: valóban nem hiányzik nekünk Huszti és Szalai? Félreértés ne essék, a németekkel, a hollandokkal és a spanyolokkal akkor sem vennénk fel a versenyt, ha ők is a fedélzeten lennének, de az északírekkel, a finnekkel és a feröeriekkel igen” – mondta a személyi kérdésekről. 

Dárdai a világranglista 54. helyére visszaeső magyar válogatottat vesz át Pintér Attilától: nemzeti csapatunk húsz helyet csúszott vissza a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján. Az élbolyban is történt változás: a világbajnok Németország és az ezüstérmes Argentína mögé Kolumbia feljött a harmadik helyre, a hollandokat megelőzve.

További részletek itt!

DÁRDAI PÁL
Született: 1976. március 16., Pécs
Klubjai: Pécsi MFC (1991–1995), BVSC (1996), Hertha BSC (német, 1997–2011)
Válogatott szereplés/gól: 61/5
Kiemelkedő sikerei: magyar bajnoki 2. (1996), Magyar Kupa-döntős (1996), német bajnoki 3. (1999), német Ligakupa-döntős (2000), német Ligakupa-győztes (2001, 2002), Intertotó-kupa-győztes (2006), az év legjobb labdarúgója Magyarországon (2006), a Hertha BSC klubrekordere 286 Bundesliga-szerepléssel

 

2022.10.05 23:54:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az érzelmes taps, ami az olaszok elleni mérkőzés 75. percében a Puskás Arénában és a televíziók előtt ülők mindegyikéből kitört és lekísérte Szalai Ádámot a pályáról, nem pusztán a középcsatár futballteljesítményének és pályafutásának szólt. Ennél sokkal többet jelentett, annyival többet, hogy azt talán még fel sem tudjuk mérni.

2022.10.04 21:21:52

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A hazai pálya poklában még akkor is csodás lett volna az olaszok elleni futball, ha tíz magyar mezőnyjátékos áll bent a tizenhatoson belül és küzdi ki vérrel, verítékkel, fogcsikorgatással a nulla nullát.

2022.10.03 21:27:56

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Kerkez esetében él a remény, hogy nem szalad el vele a ló.

2022.10.03 20:50:50

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2022.10.03 21:22:41

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Hat éve sokkal zűrösebbnek tetszett a generációváltás, most meg azt látjuk, hogy a legmagasabban rangsorolt futballistáinknak még csak most következhetnek a legjobb éveik. De az is igaz, hogy a magyar válogatottat innentől senki sem intézi el előre egy kézlegyintéssel, mert benne van a pakliban, hogy pórul jár.