Labdarúgás: „Az NB I-es klubok érdeke, hogy piacképes fiatalokat neveljenek”

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.04.08. 13:14
A Magyar Labdarúgó-szövetség nem kötelezi, csak ösztönözni kívánja az NB I-es klubokat arra, hogy minél több U21-es labdarúgónak adjanak játéklehetőséget. Hossszú távon a tartós gondolkodás meghonosítását tűzték ki célul az utánpótlásban. Többek között erről kérdezte az NSO Tv a mai küldöttgyűlés után – amelyen Csányi Sándor elnök betegség miatt nem tudott részt venni – Berzi Sándort, az MLSZ alelnökét. Szó esett arról is, mikor lehet esedékes a válogatott meccsekre való beléptetés szigorítása. 

„Minden klubnak az a jól felfogott érdeke, hogy lehetőség szerint fiatal játékosokat építsen be az NB I-es csapatba, akik ezáltal piacképessé válnak. Például a Ferencvárosban játszó, fiatal, piacképes labdarúgó eladása után a klub nagyon nagy összegekkel gyarapodhat. Azt látjuk, hogy ez így működik a szlovák, a horvát vagy a szerb bajnokságokban szereplő fiatalok esetében. Az is igaz, hogy azoknak a csapatoknak, amelyek sikeresek akarnak lenni a nemzetközi porondon is, szükségük van jó minőségű külföldi játékosokra. Ezek a labdarúgók egyébként hozzá tudják segíteni a magyar fiatalokat a fejlődésükhöz” – mondta Berzi Sándor azzal kapcsolatban, hogy a pénzügyileg stabil körülmények között működő, leginkább a külföldiekre támaszkodó klubokat pénzügyi juttatással lehet-e abban motiválni, hogy játszassák a 21 éven aluli labdarúgókat.

Videónkban arról is szó esik, mennyi időbe telhet az utánpótlásban általánossá tenni az eredményorientált gondolkodás helyett a tartós gondolkodást. Az MLSZ alelnöke azt is elmondja, mikor kerülhet sor a válogatott meccsekre való beléptetés szigorítására.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik