Nemzetisport.hu 2011.10.04 13:04 Frissítve: 2014.12.28 01:03

„Köszönöm szépen, Sanyi bácsi, már kezdtem túltenni magam rajta”

A kisoroszi golfklubban tartotta keddi, rendhagyó edzését a Finnország ellen készülő magyar labdarúgó-válogatott. A csapatépítő, közösségformáló gyakorlásnak is beillő program részben nyilvános volt, így a footgolffal próbálkozó labdarúgóink között magunk is láthattuk a sérüléséből visszatérni készülő Dzsudzsák Balázst.

Dzsudzsák Balázs is kipróbálta a footgolfot (Fotó: MTI)

 

A 11 órára meghirdetett kezdés előtt tíz perccel érkezett meg a válogatott tagjait szállító busz, a játékosok szokott edzésszerelésükben, de a golf hagyományainak megfelelően skótkockás sportszárban szálltak le a csapatbuszról. A ruhadarab bizarrságára és szokatlanságára jellemző, hogy élesben még a bátrabbak sem vállalnák be azt, hogy mérkőzésen ebben lépjenek pályára.

Elefánt a porcelánboltban sétálhat úgy, ahogy a játékosok a buszból a főépület felé vették az irányt, a Juhász Roland, Lipták Zoltán páros toronyirányt indult ugyanis el, és már majdnem a biliárdasztalhoz tényleg hasonlatos pázsitot tesztelték, amikor rájuk szóltak: a japános kinézetű úriember nem a fogadásukra érkezett, hanem éppen játékban van, úgyhogy lesznek szívesek kerülni egy keveset. A kérésnek a két középső védő saját figyelmetlenségén nevetve azonnal eleget tett.

A rövid ismertetőt követően a játékosok azonnal a pálya felé vették az irányt, ahol Egervári Sándor szövetségi kapitány segítői, Andrusch József és Csábi József négyfős csoportokra osztotta a keret jelenlévő tagjait.

Amint arról korábban már beszámoltunk: az orvosi vizsgálaton áteső Dzsudzsák Balázs engedélyt kapott a teljes értékű edzésmunkára. Nem úgy Elek Ákos és Rudolf Gergely, ők Telkiben maradtak, és különmunkát végeznek kedden. Kisebb sérüléssel, izomfáradtsággal bajlódnak, vélhetően szerdán már a társakkal edzhetnek, de erről az orvosi stáb hozza meg a döntést. Ugyancsak kihagyta a kisoroszi napot Szabics Imre, aki hétfőn este csatakozott a kerethez.

A másfél-két órásra tervezett program így nélkülük kezdődött el. A rövid és nem túl intenzív bemelegítést követően az első csoport máris odaáll a rajthoz, és elsőként Hajnal Tamás indította útjára a labdát. A friss sportág lényege megegyezik a golffal, a különbség mindössze annyi, hogy nagyobb lyukba kell elhelyezni a normál méretű futball-labdát.

A második csoport kezdő embere Dzsudzsák volt, aki szép íveléssel indított, bár amint azt társai a közelében halkan megjegyezték: kartartásán érezhető még, hogy kulcscsontja el volt törve.

„Amilyen peches hetem van, biztosan elcsúszok" – állt oda a rúgáshoz Bogdán Ádám, a Bolton kapusa, aki a hét végi bajnokin öt gólt kapott a Chelsea játékosaitól, ráadásul két gólt saját maga is a számlájára vett.

Így legyen ötöse a lottón: a fiatal kapus tényleg elcsúszott a rúgásnál a nyirkos füvön, többen ekkor Eisemann László gyúróért kiáltottak, de csak poénból, hiszen nem volt rá szükség, a tehetséges kapus felállt.

Az első pályát öt rúgásból illett volna teljesíteni, a többségnek ehhez hatra volt szüksége, ami elsőre még így is dicséretes teljesítmény. Bogdán Ádám azonban öt rúgásból tudta le a pályát, ami kapusként különösen elismerésre méltó tett.

„A hétvégén a zsákban is ennyi volt" – mondta neki Egervári Sándor, utalva a Chelsea elleni bajnokira. A fiatal kapus a vörös hajszínéhez hasonló arcpírt öltött magára, majd nem maradt adós válasszal.


A válogatottból Király Gábor volt a legsikeresebb footgolfban (Fotó: Németh Ferenc)

„Köszönöm szépen Sanyi bácsi, már éppen kezdtem túltenni magam rajta" – felelt a főnöknek egy félmosoly kíséretében, majd labdáját megfogva elindult a következő pályához, ahová követték társai is.

A pályán kilenc hasonló „gödröt" vehették célba a játékosok, a napi edzéspenzumnak beillő szabadidős tevékenység ezúttal a kikapcsolódást szolgálta, aminek tökéletesen megfelelt, az érdemi munka a tervek szerint szerdán Telkiben veszi kezdetét – immár teljes létszámmal.

FOOTGOLFBAN IS KIRÁLY

 

A krónika természetesen nem lehet teljes a végeredmény nélkül. Szóval: az egyéni versenyt Király Gábor nyerte meg, aki 46 rúgással teljesítette a kilenc szakaszt – azaz ennyit kellett a labdába rúgnia ahhoz, hogy szép sorban mind a kilenc lyukba betaláljon. A második helyet Juhász Roland (49) kaparintotta meg, a harmadikon Koman Vladimir, Korcsmár Zsolt és Vanczák Vilmos osztozott 50-50 rúgással.

A csapatversenyben a Koman (50), Korcsmár (50), Bogdán (51), Stieber Zoltán (53) kvartett végzett az első helyen 204 rúgással.

 DZSUDZSÁK: FELKÉSZÜLTEM, HOGY NEM JÁTSZOM 90 PERCET

 

 

 


SZURKOLÓI ARÉNA ELŐSZÖR MAGYARORSZÁGON!

A magyar és a finn válogatott Eb-selejtezője kapcsán Magyarországon először nyílik Szurkolói Aréna. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak október 11-én (a magyar–finn Eb-selejtező meccs napján) 15:00-tól a Dürer kertben (Budapest, XIV. Ajtósi Dürer sor 19–21.), a Puskás Ferenc Stadion közvetlen közelében.

 

Meccs előtt, alatt és után is folyamatosan akciókkal, jó hangulattal és meglepetésekkel várnak a szervezők minden szurkolót! A jeggyel nem rendelkezők kivetítőkön keresztül is nézhetik a meccset. 

 

Az eseményre itt tudsz regisztrálni: https://www.facebook.com/event.php?eid=223119101074511

(x)
2020.11.28 08:06:33

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Nem győzöm hangsúlyozni, nem az számít, hogy én egyenlítettem Izland ellen.”

2020.11.27 23:05:43

Magyar válogatott CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ismerősöm mondta, hogy amikor az igazgató úr fiától megkérdezte, hogy van mostanában az öreg, nézi-e a mérkőzéseket, azt a választ kapta: mióta a magyarok nyernek, már a gyógyszerét sem veszi be...

2020.11.27 08:32:59

Magyar válogatott CSILLAG PÉTER

Az 1964-es és az 1968-as olimpiai bajnok válogatott szakvezetője a magyaróráin is nyomot hagyott.

2020.11.26 23:29:23

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Maradnia kell a kispadon!

2020.11.25 22:15:43

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A 6:3 csodája az ugyanis, hogy az említett törvényt fölülírhatja bennünk. Rájöhettünk: ama meccsnek számos részlete több évtized múltán is ámulva és tanulsággal nézhető.