Böde kétszer jött – fordítottunk, a pótselejtező már biztos!

KÁNTOR BARNABÁS, RITZ BALÁZSKÁNTOR BARNABÁS, RITZ BALÁZS
Vágólapra másolva!
2015.10.08. 20:28
null
Munkában a túlerőben lévő magyar védelem (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar labdarúgó-válogatott Böde Dániel duplájával fordított a Feröer elleni Eb-selejtezőn, ezzel bebiztosította a (legalább) harmadik helyet az F-csoportban.

ÉLŐ HÍRFOLYAMUNKAT ITT OLVASHATJA A MÉRKŐZÉSRŐL!

EURO 2016, SELEJTEZŐ
F-CSOPORT, 9. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–FERÖER 2–1 (0–1)

Budapest, Üllői út, 20.45. V: Schörgenhofer (osztrák)
Magyarország: Király – Fiola, Juhász, Guzmics, Kádár – Nagy Á., Tőzsér (Németh K., a szünetben) Bódi (Böde, a szünetben), Gera, Dzsudzsák – Nikolics (Priskin, 75.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Feröer: G. Nielsen – Naes, Gregersen, Nattestad (Faerö, 84.), Davidsen – R. Joensen (Sörensen, 78.), S. Vatnhamar, Baldvinsson, Jakobsen (P. Justinussen, 62.), Bartalsstovu – Edmundsson. Szövetségi kapitány: Lars Olsen
G: Böde (63., 71.), ill. Jakobsen (11.)
K: Gregersen (93.)

A MAGYARORSZÁG–FERÖER MÉRKŐZÉS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁT ITT TALÁLJA MEG!

A CSOPORT TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEIN
Románia–Finnország 1–1 (0–0)
Észak-Írország–Görögország 3–1 (1–0)

REMÉNYEINK – EBBEN BÍZTUNK A MECCS ELŐTT

A mérkőzés előtt lehetett tudni, hogy amennyiben Bernd Storck együttese itthon tartja a három pontot, már biztosan pótselejtezős helyen végez, de még számolgathat is, illetve nézheti a riválisok eredményeit. Adott esetben ugyanis megcsípheti az automatikus Eb-részvételt jelentő második helyet a csoportban, vagy lehet a csoportharmadikok legjobbja.

A keretből most kimaradó Szalai Ádám góljával a magyar válogatott – még Dárdai Pállal a kispadon – Feröeren 1–0-ra nyert a mezőnyben nálunk többet mutató házigazda ellen. A feröeriek viszont a sorozatban oda-vissza legyőzték Görögországot.

ÚJONC KEZDŐK, SOKK 12 PERC UTÁN

Kellemetlen kezdés: vezettek a vendégek
Kellemetlen kezdés: vezettek a vendégek

A mieinknél a kezdőcsapatban debütált Bódi Ádám, és először kezdett a nemzeti tizenegyben Nagy Ádám is. Nagy elánnal kezdtük a találkozót Gera Zoltán vezérletével, aki igyekezett a csapat élére állni. Egyrészt szavakkal, másrészt tettekkel: a 7. percben Nikolics Nemanjának adott kiváló labdát, ám a csatár kihagyta a ziccert – igaz, lesen is volt.

Öt perccel később jött a meglepetés. Nem a kellemes fajtából, hideg zuhany volt ez a javából. Juhász Roland passzolt nagyon rosszul Guzmics Richárd felé, ám Jóan Edmundsson lecsapott a labdára, egyből indította Róaldur Jakobsent, aki lefordult a menteni igyekvő Juhászról és elegánsan a kapuba helyezte a labdát (0–1).

Teljes csönd lett az arénában. Senki sem akart hinni a szemének. Aztán Király Gábor hangját lehetett hallani, aki egyből igyekezte összeszedni a társait.

A gólig sem támadott sokat Feröer, ezt követően azonban még inkább visszaállt, átadta a területet a magyar válogatottnak, amely azonban nem tudott ziccerbe kerülni. A 22. percben Nagy Ádám próbálkozhatott kétszer, Tőzsér Dánielnek és Fiola Attilának volt egy-egy átlövése, de egyik sem jelentett igazi veszélyt.

Az első félidő ráadásában Dzsudzsák Balázs indított el egy cselsorozatot, melynek végén a labda Bódi Ádám elé került, a válogatott újonca azonban erőtlenül találta el a labdát – ez volt a legnagyobb lehetőségünk az egyenlítésre a szünetig, azonban nem jött össze.

NÉGY TÁMADÓVAL A MÁSODIK FÉLIDŐRE

Böde pályára küldése nyerő húzás volt
Böde pályára küldése nyerő húzás volt

Merészet húzott Bernd Storck a második félidőre. Bódi és Tőzsér helyett pályára küldte az oda követelt Böde Dániel mellett Németh Krisztiánt is. Ezzel a csapat a Németh, Böde, Nikolics, Dzsudzsák négyessel rohamozta a feröeriek kapuját.

A második játékrész első negyedórájában beszorultak a vendégek, ám gólt nem tudtunk szerezni. Az ugyanakkor érezhető volt, hogy ezt a hatalmas nyomást nem bírja sokáig Feröer.

A 63. percben Nagy Ádámhoz került a labda. A vendégek beadásra számítottak, a középpályás azonban Kádár Tamáshoz passzolt a bal oldalra, aki ezúttal hibátlanul adott középre, ahol BÖDE JÖTT, és a kapus fölött a jobb felsőbe bólintotta a labdát (1–1)!

HÁLA AZ OSZTRÁKNAK, MAJD ÚJRA ROBBAN A STADION!

A 69. percben nem egy feröeri vagy egy magyar, hanem egy osztrák került főszerepbe, akinek nagyon hálásak lehetünk, hogy nem fújta be Guzmics szabálytalansága után a tizenegyest.

Két perccel később pedig újra felrobbant a stadion! Ismét Böde Dániel került ziccerbe, ám ezúttal lábbal kellett megoldania a helyzetet. Két csellel „beültette a hintába” védőjét, majd a léc alá bombázott (2–1)! Már a bemutatásnál is megőrült a szurkolótábor, ha Böde neve elhangzott, hát még ezután, hogy két gólt szerzett a csatár!

Storck ezúttal nem az eredmény tartására törekedett, mint Belfastban, amikor egy védőt, Vanczák Vilmost cserélt be. Priskin Tamásnak adott lehetőséget most Nikolics helyén. A meccs végén a feröerieknek és nekünk is két-két nagy helyzetünk volt, ám Németh és Böde is kevéssel tévesztett, míg a szigetországiak beadása elsuhant mindenki előtt az ötösön.

A 93. percben kisebb csetepaté alakult ki, melynek végén Atli Gregersent második sárgával kiállította a játékvezető. A végén már a vendégek kapusa is felment a felívelésekre, ám csak eljött végre a hármas sípszó. Nyertünk, a harmadik helyünk már biztos! Lehet számolgatni…


EURO 2016, SELEJTEZŐ
F-CSOPORT, 10. FORDULÓ
Október 11.:
Görögország–Magyarország, 18.00

Finnország–Észak-Írország 18.00
Feröer–Románia 18.00

AZ ÁLLÁS
1. Észak-Írország 9 6 2 1 15–7 +8 20
2. Románia 9 4 5 8–2 +6 17
3. MAGYARORSZÁG 9 4 4 1 8–5 +3 16
4. Finnország 9 3 2 4 8–9 –1 11
5. Feröer 9 2 7 6–14 –8 6
6. Görögország 9 3 6 3–11 –8 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik