Eb 2016: Románia ikszelt a finnekkel, kijutottak az északírek

Vágólapra másolva!
2015.10.08. 22:37
null
Románia majdnem elhasalt Bukarestben a finnekkel szemben (Fotó: AFP)
Az északír labdarúgó-válogatott hazai környezetben a görögök elleni sima, kétgólos győzelemmel biztosította a helyét a franciaországi Európa-bajnokságon. Románia ugyanakkor Bukarestben túlórás góllal mentette döntetlenre a finnek elleni mérkőzést. AZ F-csoport harmadik találkozóján a magyar válogatott Budapesten a szünetben beálló Böde Dániel duplájával hátrányból nyert 2–1-re Feröer ellen.


Románia–Finnország

A CSÜTÖRTÖKI JÁTÉKNAP TOVÁBBI EREDMÉNYEI
D-csoport
Grúzia–Gibraltár 4–0
Írország–Németország 1–0
Skócia–Lengyelország 2–2
I-CSOPORT
Albánia–Szerbia 0–2
Portugália–Dánia 1–0
ITT TALÁLJA MEG A MÉRKŐZÉSEK RÉSZLETES JEGYZŐKÖNYVEIT!

Románia ellenállhatatlanul kezdett, rögtön az első percben Keserü került helyzetbe, ám a lehetőség kimaradt. Az első negyedóra román akcióit kivédekezték a finnek, aztán valamelyest nyugodtabb mederben zajlott a meccs. Végig a románoknál volt többet a labda, de hiába kerültek többször is helyzetbe, a befejezéseknél nem tudtak kellőképpen koncentrálni, vagy éppen ott volt Hradecky, aki többször is nagy bravúrral mentett.

A második félidő azonban rémálom volt a hazaiaknak. Hiába támadtak többet, sehogyan sem sikerült a gólszerzés. Ehhez a legközelebb akkor jártak, amikor Torje a kapufát találta el. Ami nem ment be az egyik oldalon, az bement a másikon: talán az első valamirevaló finn támadás góllal végződött. A 66. percben gyors kontra végén Pohjanpalo vette be Tatarusanu kapuját (0–1). A hátralévő időben inkább a finnek támadtak, a románok teljesen tanácstalanok voltak, csakhogy az utolsó pillanatban mégis találtak egy gólt Hoban révén, így legalább egy pontot megmentettek, és életben tartották egyenes ági kijutási reményeiket (1–1).

Észak-Írország–Görögország

AZ F-CSOPORT 10. FORDULÓJÁNAK A PÁROSÍTÁSA
október 11. (vasárnap)
Görögország–Magyarország 18.00
Finnország–Észak-Írország 18.00
Feröer–Románia 18.00

Enyhe északír mezőnyfölénnyel kezdődött a mérkőzés, amelyen a tartalékos házigazdák sokáig nem tudtak kellő nyomást gyakorolva gólveszélyes helyzetet kialakítani. A félidő közepére már megvoltak a lövések, a vezetés megszerzésével kecsegtető akciók is, amire végül a 35. percig kellett várni. Akkor Steven Davis a kapu bal oldalába lőtt (1–0). Támadásban maradt a lélektani és gólelőnyhöz jutó vendéglátó, de az előny növelése helyett majdnem kiegyenlített a görög válogatott, az első felvonás hosszabbításában Kosztasz Mitroglu közelről a kapufát találta el. Talán ez volt a nehezebb…

A második játékrész elején gyorsan növelte előnyét az északír válogatott: a 49. percben Josh Magennis fejelt a kapu felső sarkába egy szögletet (2–0). Tíz perccel később Davis már másodszor köszönt be Oresztisz Karnezisznek (3–0). Lecsendesedett a találkozó, a házigazdák a védekezésre összpontosítva már az ünneplésre készültek. A görögök közben járatták ugyan a labdát, ám ennél többet a hajráig nem tudtak elérni, a 87. percben aztán Hrisztosz Aravidisz megszerezte a vendégek becsületgólját (3–1). A kilencedik Eb-selejtezőn ez volt a görögök harmadik találata…

LABDARÚGÓ EB-SELEJTEZŐ
F-CSOPORT


Románia–Finnország 1–1 (0–0)
A MÉRKŐZÉS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁT ITT OLVASHATJA EL!

Bukarest, Nemzeti Aréna. V: Craig Alexander Thomson (skót)
ROMÁNIA: Tatarusanu – Papp, Chiriches, Grigore, Rat – Torje (Popa, 87.), Hoban, Sanmartean, Chipciu (Maxim, 60.) – Stancu (Andone, 69.), Keserü.
Szövetségi kapitány:
Anghel Iordanescu
FINNORSZÁG:
Hradecky – Arkivuo (Jalasto, 64.), Arajuuri (Toivio, 62.), Moisander, Uronen – Halsti, Schüller – Ring, Pukki, P. Hetemaj – Pohjanpalo (Hämäläinen, 77.).
Szövetségi kapitány:
Markku Kanerva
G:
Hoban (90+1.) ill. Pohjanpalo (67.)

Észak-Írország–Görögország 3–1 (1–0)
Belfast, Windsor Park. V: Bas Nijhuis (holland)
ÉSZAK-ÍRORSZÁG: McGovern – McNair (McCollough, 81.), McAuley, Cathcart, Brunt – Ward (McGinn, 81.), C. Evans, Dallas – Norwood, Magennis (L. Boyce, 78.), S. Davis.
Szövetségi kapitány:
Michael O'Neill
GÖRÖGORSZÁG:
Karnezisz – Toroszidisz, Morasz, Papasztathopulosz, Holebasz – Szamarisz, Ciolisz, Aravidisz – Karelisz (Mandalosz, 65.), Kone (Pelkasz, 71.), Mitroglu (Athanasziadisz, 76.).
Szövetségi kapitány:
Kosztasz Canasz
G: S. Davis (35., 59.), Magennis (49.) ill. Aravidisz (87.)

MAGYARORSZÁG–Feröer-szigetek 2–1 (0–1)

AZ ÁLLÁS
1. Észak-Írország 9 6 2 1 15–7 +8 20
2. Románia 9 4 5 8–2 +6 17
3. MAGYARORSZÁG 9 4 4 1 8–5 +3 16
4. Finnország 9 3 2 4 8–9 –1 11
5. Feröer 9 2 7 6–14 –8 6
6. Görögország 9 3 6 3–11 –8 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik