SZÖLLŐSI GYÖRGY
2017.08.25 07:08 Frissítve: 2017.08.25 10:18

Cristiano Ronaldo: Kőkemény meccs vár ránk Budapesten

A vidám és felszabadult portugál klasszis a Nemzeti Sport kérdésére felidézte a tavaly nyári őrületes magyar–portugált, és a jövő vasárnapi vb-selejtezőről is szót ejtett az UEFA BL-sorsolással egybekötött monacói gáláján.

Cristiano Ronaldo újabb rangos elismerést kapott (Fotó: UEFA)

 

Alighanem jót tett az újabb elismerés Cristiano Ronaldo kiállítástól, eltiltástól és bírósági tárgyalástól meggyötört lelkének. Vidáman, felszabadultan válaszolgatott a zsűrit alkotó újságírók szűk csoportjának rendezett exkluzív monacói sajtótájékoztatón a karcos kérdésekre is. Például arra, hogy nem sportszerűtlen-e a védőkkel szemben, hogy minden egyéni díjat a támadók söpörnek be.

„Sportszerűtlen? Nem hinném, hogy ez a jó szó – kezdett stilisztikai elemzésbe Európa és a világ legjobb játékosa. – Ön például miért megy ki a stadionba? Hát persze, hogy azért, mert gólt, gólokat szeretne látni. Néha a védőket is elismerik, de az embereket igazán a csatárok teszik boldoggá. Persze én hazabeszélek, de hát mit is mondhatnék? Tartsák meg a jó szokásukat, és szavazzanak rám ezután is" – nevetett Ronaldo, majd előzékenyen vizet töltött a nála valamivel később a sajtótájékoztatóra érkező holland kolléganőjének, Lieke Martensnek, sőt később meg is kérte a jelenlévő újságírókat, hogy tapsolják meg a hölgyet. Csak akkor kámpicsorodott el mindenféle grimaszokat vágva, amikor az év női játékosa a példaképeiről beszélve Ronaldinhót és Messit is megemlítette, persze a mellette ülő portugál mellett, aki egyébként több pontot gyűjtött a szavazáson (482), mint a második Messi (141) és Buffon (109) összesen. Ezt hallva büszkén vissza is kérdezett: „Négyszáznyolcvankettő?"

Cristiano Ronaldo az első sorban Lionel Messivel a monacói gálán

A következő kérdés aztán úgy hangzott, hogy Ronaldo véleménye szerint mennyit változott a futball, amióta csaknem tíz éve, 2008-ban először nyert Aranylabdát.

„Nos, nem sokat változott, nem lett gyorsabb a játék, nincs észrevehető különbség – mondta. – A futballon kívüli világ sokkal többet változott, az sokkal durvább szerintem. És a hozzáállásom sem változott semmit, fiatal vagyok, éhes a sikerre, újabb trófeákat, tornákat, díjakat szeretnék nyerni."


Cristiano Ronaldo: A Real Madriddal mi megint nyerni szeretnénk (Fotó: UEFA)

Arra a kérdésre, hogy melyik együttes lesz a legveszélyesebb a címvédő és sorrendben harmadszor is címe megvédésére készülő Real Madridra a Bajnokok Ligájában, kimondta, amit mindannyian jól tudunk, vagyis hogy mindig ugyanazok a csapatok esélyesek a legjobbak közé kerülni – a Madrid mellett a Barca, a PSG, a Bayern, a Juventus. Az Atléticót „elfelejtette" megemlíteni, de hozzátette: a négy között már nemigen van meglepetésgárda a BL-ben.

„Ami biztos – tette hozzá Cristiano Ronaldo –, hogy a Real Madriddal mi megint nyerni szeretnénk."

Újabb, trófeára nyomott puszi

Az ezen az estén láthatóan jókedvű világelső beszélt arról is, szerinte kik lehetnek a Messi és Ronaldo utáni korszak legjobbjai. Azt mondta, tíz-tizenöt nevet is fel lehetne sorolni, és mondott is vagy féltucatot – első helyen csapattársát, Marco Asensiót, aztán jöttek a többiek: Neymar, Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Eden Hazard, Marcus Rashford.

„Többek között ők lehetnek a jövő aranylabdásai" – jelentette ki.

Fotó: UEFA
 

Amikor a jövő évi világbajnokságra terelődött a szó, vagyis arra, hogy a vb-trófea az egyetlen, amelyet még nem nyert meg Ronaldo, ám ebben az idényben az is meglehet, így válaszolt: „Amikor még nem nyertük meg az Európa-bajnokságot, ha nem is átlagos csapatnak számítottunk, de több válogatottat is jobbnak tartottak Portugáliánál, például a spanyolt, a németet, hogy csak kettőt mondjak. Az volt az álmom, hogy nyerjek egy nagy tornát a válogatottal, ami korábban még nem sikerült a portugál futball történetében, és tavaly megcsináltuk, összejött ez is. Ne beszéljünk tehát még a vébéről, először is, még nem jutottunk ki. Haladjunk lépésről lépésre. Most az a legfontosabb, hogy kijussunk, s aztán folytatódhat az álom."

Fotó: UEFA

Ide kapcsolódott a Nemzeti Sport kérdése, amely így hangzott: miként emlékszik Cristiano Ronaldo a múlt nyári, magyarok elleni 3–3-ra, és mit vár a jövő vasárnapi vb-selejtezőtől.

„Hú, barátom, az aztán őrült egy meccs volt! De végül is jó véget ért, mert rúgtam két gólt, továbbjutottunk, és az Eb-t is megnyertük. A tavaszi, lisszaboni mérkőzésen sikerült győznünk, de kemény összecsapás lesz a budapesti, az nem vitás – igen, kőkemény meccs vár ránk."

2022.10.04 21:21:52

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A hazai pálya poklában még akkor is csodás lett volna az olaszok elleni futball, ha tíz magyar mezőnyjátékos áll bent a tizenhatoson belül és küzdi ki vérrel, verítékkel, fogcsikorgatással a nulla nullát.

2022.10.03 21:27:56

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Kerkez esetében él a remény, hogy nem szalad el vele a ló.

2022.10.03 20:50:50

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2022.10.03 21:22:41

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Hat éve sokkal zűrösebbnek tetszett a generációváltás, most meg azt látjuk, hogy a legmagasabban rangsorolt futballistáinknak még csak most következhetnek a legjobb éveik. De az is igaz, hogy a magyar válogatottat innentől senki sem intézi el előre egy kézlegyintéssel, mert benne van a pakliban, hogy pórul jár.

2022.10.02 22:24:45

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az is a futball titkai közé tartozik, hogy az utolsó benyomás, élmény mindig nagyon meghatározó. Képzeljük el, ha e két meccset fordított sorrendben játsszuk le, ugyanezzel az eredménnyel. Akkor az eget veri most a mámorunk, és Szalai Ádám győzelmet jelentő csodagólja még inkább Isten akaratának tetszene, noha szerintem így is az.