P. T. 2022.07.11 10:39

Átigazolás: Ádám Martin egy lépést tett előre – Marco Rossi

Mint ismeretes, Ádám Martin Dél-Koreában, az Ulszan Hyundaiban folytatja pályafutását – a Paksról távozó válogatott csatár átigazolásáról Marco Rossi szövetségi kapitány is elmondta a véleményét.

 

Ha Ádám Martin jó teljesítményt nyújt Dél-Koreában, továbbra is számíthat Marco Rossi meghívójára (Fotó: Török Attila)

 

Noha némelyek úgy vélik, Ádám Martinnak választania kellett a tisztes jövedelmet ígérő dél-koreai szerződés és a válogatottság között, ez tévedés. Mint oly sok játékos az utóbbi időben, az A-válogatottban eddig hat mérkőzésen játszó csatár is beszélt Marco Rossival a klubváltás előtt. A szövetségi kapitány őszintén elmondta neki a véleményét – ahogyan a Nemzeti Sportnak is.

„Kezdjük a legfontosabbal: ha Martin rendszeresen játszik az Ulszan Hyundaiban és jó teljesítményt nyújt, továbbra is számíthat a meghívóra – szögezte le lapunk érdeklődésére Marco Rossi. – Nyilván jobb lett volna, ha egy olyan, az NB I-nél szintén erősebb bajnokságban folytatja, amely Európában van, de még véletlenül sem gondolom visszalépésnek az ázsiai szerződését, sőt, szerintem egy lépést tett előre. A dél-koreai bajnokság elég erős, a tempó és a színvonal magas, jó játékosok futballoznak ott. Martin a listavezetőhöz igazol, olyan csapathoz, amely a meccsein dominál, folyamatosan támad – ez kedvezhet neki. Ismerve az ázsiai labdarúgást, jó fizikai állapotra lesz szüksége, hogy megállja a helyét, de már ezen a téren sem féltem. Ami gondot okozhat, az a jelentős távolság, az Egyesült Államokból hazarepülő társai mesélhetnének arról, hogy a hosszú utazással és az időeltolódással nem olyan könnyű megbirkózni. Persze egy idő után ezt is meg lehet szokni.”

A játékoskorában – többek között – Németországban és Mexikóban is futballozó olasz szakember szerint Ádám Martin jókor állt légiósnak.

„Most jött el az ideje annak, hogy próbára tegye magát külföldön – tette hozzá Marco Rossi. – Részemről tényleg rendben van ez a váltás. Amit Dél-Koreában megtapasztal, a fejlődését szolgálhatja, aminek a válogatottban is hasznát vehetjük. A nemzeti együttesben is lépésről lépésre halad előre, a legutóbbi mérkőzéseken kifejezetten jól szállt be, Angliában két gólpasszal és remek megmozdulásokkal vétette észre magát. Hatvannyolc percig Szalai Ádám óriásit küzdött, majd jött Martin és – a szintén remekül beálló Nagy Ádámmal, Gazdag Dániellel, valamint Loic Negóval együtt – nagyon sokat tett azért, hogy lezárjuk a meccset, egyúttal történelmi sikert arassunk. Ezért is hangsúlyozom mindig, nem az számít, hogy ki kezd és ki a csere – az számít, ki a keret tagja. Martin élt az eddigi bizalommal, vele nőttek a variációs lehetőségeink, úgyhogy ha Dél-Koreában is hozza a jó formáját, a jövőben is várhatja a meghívót!”

2022.08.12 13:32:19

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Negyven éve vagyok a futballban, először nyertem bajnoki címet, hihetetlenül boldog vagyok!”

2022.08.07 22:26:01

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Akkoriban nála nagyobb érzelmeket kiváltani senki sem tudott, s a futball legszebb adományát hagyta reánk. Itt járt köztünk, játéka kegyelmi pillanataival derűt csalt az arcokra, azt ültetett a szívekbe is, s most lénye belelobbant a végtelenbe. Ember volt, nagyon esendő, aztán sokat szenvedő ember, ez bizonyos, de hiszem, tisztességtelen lélek pillanatokra sem.

2022.08.06 21:17:28

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. 2022-ben sem a szerb, sem az északír, sem az angol, sem az olasz, sem a német válogatott nem szerzett gólt ellenünk a második félidőben.

2022.08.05 14:09:59

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Ha tizenegy kínai játékos a legjobb nálam, akkor nincs mese, a Honvéd tizenegy kínaival áll ki.”