Amerika: Donald Trump Stieber-mezt ajándékozott Orbán Viktornak

Vágólapra másolva!
2020.04.10. 13:17
null
Orbán Viktor tavaly májusban Washingtonban találkozott Donald Trumppal (Fotó: AFP, archív)
Az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Donald Trump egy Stieber Zoltán által aláírt D. C. United-mezt ajándékozott Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének. Trump rendszeresen protokollajándékokkal kedveskedik tárgyalópartnereinek, ezek 2019-es listáját közölte az Egyesült Államok Kongresszusára hivatkozva az AP hírügynökség. Az aláírt mezzel kapcsolatban megkerestük Stieber Zoltánt.

 

Donald Trump minden évben különböző protokollajándékokkal kedveskedik tárgyalópartnereinek, a 2019-ben átadottakról – melyek között bokszkesztyű, golfütő és könyvsorozat is volt – most készített listát a Kongresszus – írja az AP hírügynökség. Az Egyesült Államok elnöke tavaly májusban fogadta Washingtonban Orbán Viktort, akinek egy Stieber Zoltán-mezt adott ajándékba, amit az akkoriban a D. C. Unitedben légióskodó támadó is aláírt. Erről a jelenleg az NB I-es Zalaegerszegben futballozó támadó is mesélt a Nemzeti Sport Online-nak.

„Tavaly májusban kértek meg a mez dedikálására, amikor miniszterelnök úr Washingtonba látogatott – emlékezett vissza Stieber Zoltán, aki két évet töltött a D. C. Unitednél, majd tavaly nyáron hazatért, és a ZTE játékosa lett. – Hoztam jó és rossz döntéseket is a karrierem során, az MLS-be való szerződésem kimondottan a jók közé tartozik. Megismertem egy új és feltörekvő futballkultúrát, szép emlékeket őrzök erről az időszakról. Fiatalon külföldre kerültem, bárhol jártam, éltem, futballoztam a világban, próbáltam minél több tapasztalatot gyűjteni. Tavaly 14 év légióskodás után tértem haza, jól érzem most magam itthon, több időm jut a családra és a barátokra.”

A koronavírus-járvány miatt szünetel a honi sportélet is, Stieber Zoltán azonban próbál edzésben maradni, formában tartani magát.

Stieber Zoltán két évet töltött a D. C. Unitednél (Fotó: Getty Images)
Stieber Zoltán két évet töltött a D. C. Unitednél (Fotó: Getty Images)

„A legfontosabb most, hogy megőrizzük az egészségünket, ez nyilván a sportnál is fontosabb. Kaptunk a klubtól egy edzéstervet, az alapján tartom formában magam, épp most fejeztem be az edzést. Várom, hogy újrakezdődjön a bajnokság, és bízom benne, hogy be tudjuk fejezni az idényt. Azonban még egyszer hangsúlyozom, most az egészségünk a legfontosabb!”

Nem ritka ma már a hasonló, sportos ajándék a nemzetközi diplomáciában: Szijjártó Péter külügyminiszterről például köztudott, hogy előszeretettel ajándékoz Puskás-mezt vagy egyéb Puskás-ajándéktárgyakat külföldi partnereinek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik