Női válogatott: a házigazda Svájc is az ellenfeleink között az Eb-selejtezőn

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.03.05. 14:53
Margret Kratz jó esélyt lát rá, hogy az első vagy a második helyről jusson be a válogatott be a rájátszásba (Fotó: Koncz Márton)
A magyar női labdarúgó-válogatott Svájccal, Azerbajdzsánnal és Törökországgal is megmérkőzik az Európa-bajnoki selejtezőben – adta hírül az MLSZ.

 

Az UEFA elkészítette a 2025-ös svájci női Európa-bajnokság selejtezőkörének sorsolását. Az európai szövetség ligarendszerű Európa-bajnoki selejtező rendszert dolgozott ki, a kiemelést a Nemzetek Ligája előző kiírásának eredményei alapján készítette el.

„A magyar válogatott a B-ligában kapott helyett, azon belül a második kalapból várta a sorsolást. A sorsoláson a svájciakat, a törököket és az azerieket kapta ellenfélként Margret Kratz szövetségi kapitány együttese. A svájciak bár automatikusan tagjai lesznek az Európa-bajnokság 16 fős mezőnyének, részt vesznek az Eb-selejtezőben, amelynek eredménye a következő Nemzetek Ligája-sorozat csoportbeosztása szempontjából is számít” – írja az MLSZ.

„A papírforma alapján Svájc jobb nálunk, a török és az azeri válogatottnál azonban magasabban rangsorolnak bennünketmondta az mlsz.hu-nak Margret Kratz a sorsolás után. – Ez jó kiindulási helyzet a csoportkör előtt, de egyben azzal jár, hogy némi nyomás van rajtunk, hiszen elvárás velünk szemben, hogy legyőzzük, vagy legalábbis megelőzzük a török és az azeri csapatot. Optimistán várom a sorozatot, jó esélyt látok rá, hogy az első vagy a második helyről jussunk be a rájátszásba.”

A 2025-ös Európa-bajnokságon 16 csapat vesz részt, vagyis a házigazda Svájc mellett 15 válogatott harcolja ki a részvételt. Közülük nyolc csapat a selejtezők A ligájából kerül ki, itt a négy csoportelső és a négy csoportmásodik ugyanis közvetlenül biztosítja a helyét a tornán.

A maradék hét helyet kétkörös rájátszás során szerezhetik meg a csapatok. A magyar válogatott akkor szerepelhet ebben a rájátszásban, ha a négyes csoportja első három helyének valamelyikén végez. A B liga csoportelsőit és a két legjobb csoportmásodikat ugyanis összesorsolják a maradék két csoportmásodikkal és a négy csoportharmadikkal (ha a magyar válogatott csoportjából Svájc az első három hely valamelyikén végez, akkor helyette a négy csoport legjobb negyedikje kerül a rájátszásba), és ezen oda-visszavágós párharcok győztesei kerülnek be a második rájátszási körbe.

A csoportkör pontos programját legkésőbb szerdáig elkészíti az UEFA.

Az MLSZ teljes közleményét ide kattintva olvashatja el!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik