Vancsa Zalán saját elmondása szerint érettebben tér vissza a nemzeti csapatba

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.12. 14:23
Vancsa Zalán az Olaszország elleni cesenai Nemzetek Ligája-meccsen mutatkozott be a válogatottban (Fotó: Szabó Miklós)
Körülbelül másfél év szünet után kapott ismét meghívót a magyar labdarúgó-válogatott keretébe a belga másodosztályú Lommelben futballozó Vancsa Zalán. A 19 éves futballista saját elmondása szerint a jelenleg mutatott jó formája miatt reménykedett benne, hogy ott lesz a neve Marco Rossi 25 fős listáján.

„Reménykedtem benne az elmúlt egy-két hónap alapjánfogalmazott a közmédiának adott interjújában Vancsa Zalán. – Úgy gondolom, hogy az elmúlt időben jó formában voltam, így reménykedtem benne, de egy kicsit azért meglepett. (...) Boldog vagyok, hogy újra meghívót kaphattam.”  

A Lommel SK 19 éves szélsője ezután arról beszélt, hogy mi minden változott a játékában a bő másfél évvel ezelőtti debütálása óta.

„Szerintem sokkal érettebben játszok, sok játékpercem is volt az előző évadban, a mostaniban pedig még több, így sok tapasztalatot szereztem, és az önbizalmam is helyén van” – mondta Vancsa, aki 25 belga másodosztályú bajnokin 10 gólt és négy gólpasszt jegyez. A többek között a Manchester Cityt és a spanyol Gironát is magába foglaló City Group klubhálózathoz tartozó ezután elmondta, hogy az Eb-szereplés számára egy olyan álom, amiért mindent meg fog tenni.

„Eddig egy álom volt, hogy esetleg ott lehetek az Európa-bajnokságon. Nyilván hatalmas szó lenne, és nagyon-nagyon boldog lennék miatta, de tudom, hogy ehhez elsősorban itt, a klubomban, illetve a válogatottban az edzéseken és a meccseken is bizonyítanom kell, helyem van a keretben. Mindent meg fogok tenni ezért” – fogalmazott Vancsa Zalán.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE TÖRÖKORSZÁG ÉS KOSZOVÓ ELLEN

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Tóth Balázs (Fehérvár FC)
Védők: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Dárdai Márton (Hertha BSC – Németország), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Mocsi Attila (Rizespor – Törökország), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Freiburg – Németország), Szalai Gábor (FC Lausanne – Svájc)
Középpályások: Bolla Bendegúz (Servette – Svájc), Kerkez Milos (Bournemouth – Anglia), Kleinheisler László (Hajduk Split – Horvátország), Nagy Ádám (Spezia – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Nego Loic (Le Havre – Franciaország), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Sunderland – Anglia)
Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok ), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia), Vancsa Zalán (Lommel SK – Belgium), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÁRCIUSI PROGRAMJA
Március 22.
20.45: Magyarország–Törökország
Március 26.
19.00: Magyarország–Koszovó 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik